hirdetés
hirdetés

Egy hét múlva kezdődik az 51. Kékszalag Nagydíj

Egy hét múlva, 2019. július 18-án Balatonfüredről indul az 51. Kékszalag vitorlásverseny. A nézőknek és a versenyzőknek külön-külön alkalmazás segítségével percről-percre követhetik az eseményeket. 

hirdetés

A Magyar Vitorlás Szövetség szerint a nyomkövető alkalmazás segítségével még nagyobb lehet a vitorlázás és a Balaton iránti érdeklődés. A nyomkövető alkalmazás magyar fejlesztésű, nemzetközi szinten is bevált: a Kwindoo rendszerén keresztül több felületen, így a Kwindoo weboldalán, a Kékszalag hivatalos oldalán, valamint iPhone vagy androidos okostelefonra telepített Kwindoo LiveView applikáció segítségével az összes hajó pozícióját élőben lehet követni. A nyomkövetési rendszert már a 2019. július 13-án sorra kerülő, a Kékszalag főpróbájának tartott Fehér Szalag vitorlásversenyen is kipróbálhatják az érdeklődők.

Tavaly 681 hajó állt a balatonfüredi rajtvonalon Kép forrása: Szántó Áron (Magyar Vitorlás Szövetség)

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára elmondta: „a versenyzőknek a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred távot kell megtenniük. (...) A Kékszalag egy kifejezetten izgalmas verseny, hiszem egész Európában egyedülálló módon várhatóan több, mint 600 hajó áll rajthoz.”

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő, és a Balaton legtradicionálisabb vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg. A versenyt az a hajó nyeri, amelyik a Balatont leggyorsabban vitorlázza körbe. A verseny neve az idők folyamán fogalommá vált: ma már egybeírjuk, és Kékszalag néven évente rendezik meg. A balatonfüredi rajttól az ugyancsak itt elhelyezkedő célig légvonalban 155 kilométert kell megtenni, erre 48 óra áll a hajósok rendelkezésére. A távot évről évre közel 600 hajó, mintegy 3.000 profi és amatőr sportoló teljesíti.
 
 

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai