hirdetés
hirdetés

Étterem és szálláshely lesz kiszolgált épületekből Tatán

Tata városközpontjában, alig pár száz méterre az Öreg-tótól, még mindig több leharcolt épülettel találkozhatnak az arra járók. Úgy tűnik azonban, a régi rendelőintézet és az út túloldálán elhelyezkedő Művelődési Központ hamarosan nagy átalakuláson mehet keresztül, de nemcsak kívül, hanem belül is, hisz a tervpályázatban a jelentkezőknek kiállítótér, étterem és szálláshely kialakítására is javaslatot kell tenniük.

hirdetés

Bár a településen az elmúlt években sok minden átalakult és fejlődött, még van bőven fejlesztésre szoruló rész, ráadásul olyanok is, ahol nem kell feltétlenül a védett és zöld övezeti területeket teljesen feltúrni és például szállodává átalakítani. A város központjában már évek óta használaton kívül áll a régi rendelőintézet és a Magyary Zoltán Művelődési Központ maga 40 évével pedig nem éppen a legpompásabb épületek egyike a kisvárosban - írja a Portfolio.hu.

Sokak örömére hamarosan azonban új külsőt és belsőt, valamint funkciókat kaphatnak ezek az ingatlanok - mint ahogy az kiderült a Lechner Tudásközpont közleményéből.

A Művelődési Központ balra és a régi rendelőintézet jobbra.
A Művelődési Központ balra és a régi rendelőintézet jobbra.


"Országos építészeti tervpályázatot hirdet Tata" címmel lehet pályázni a fent említett épületek, valamint az épületek előtt és között elhelyezkedő közterületek újragondolására. A cél egy olyan városi tér kialakítása, mely a helyiek és a látogatók számára is központi funkciót tölt be. A 25 millió forint összdíjazású tervpályázat lebonyolítását a Lechner Tudásközpont támogatja.

A pályázatból az is kiderül, hogy: az egykori rendelőintézet földszintjén kiállítóteret és éttermeket hoznának létre, míg az emeleten megfizethető árú szálláshelyek kialakítását tűzték ki célul.

A művház és a Várkanyar átépítésére kiírt országos pályázat célja pedig egy olyan szabadidőközpont kialakítása, amely előadóterekkel, közösségi és klubhelyiségekkel válna a hétköznapok kedvelt találkozó és szabadidős helyévé, valamint nagyobb létszámú rendezvények, fesztiválok, vásárok vagy sportesemények rendezését is lehetővé tenné.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai