Januártól ingyenes a tömegközlekedés az egyik magyar városban

Januártól ingyenes a tömegközlekedés az egyik magyar városban 

Január elsejétől mindenki számára ingyenes lesz a tömegközlekedés Tatán. Tavasszal pedig felmérik, hogyan változott az utazók száma, közölte a Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata pénteken.
Hétvégén SVÉT!

Hétvégén SVÉT! 

A házigazdaként résztvevő, hazai első vidéki, két Michelin csillagos étterem a tatai Platán Gourmet Étterem mellett, az ország minden tájáról érkeznek a SVÉT tagéttermei, melyek közül szintén többen kaptak elismerést, díjazást.
Mesés videón a tatai Fényes tanösvény állatvilága

Mesés videón a tatai Fényes tanösvény állatvilága 

A negyvenhárom állomással rendelkező, 1,5 kilométer hosszú, pallókon bejárható ökoturisztikai útvonal egész évben látogatható.
Séfváltás a tatai Platán Bisztró élén

Séfváltás a tatai Platán Bisztró élén 

Nyolc év után Futó Gergely elköszönt a csapattól, és helyét Mogyorósi Donát veszi át. A váltás módjáról, magyarázatáról, az új séffel kapcsolatos első tapasztalatokról a ház tulajdonosi körének képviselőjével, Varga Viviennel beszélgetünk.
Fordítva: Gottwald Szilárd

Fordítva: Gottwald Szilárd 

Általában borászok kezdenek a vendéglátásba is belekóstolni, amikor a borászatukhoz, pincészetükhez kapcsolódva, idővel, kisebb-nagyobb szálláshelyet is biztosítanak vendégeiknek. Gottwald Szilárd és családja esetében ez pont fordítva történt: régi vendéglátós família az övék. Aki csak Tata környékén évek óta megfordult, mindenkinek ismerősen cseng a nevük, sokan meg is fordulnak a Hotel Gottwald falai közt és a hozzá szorosan kapcsolódó, házias ízeket kínáló éttermükben is számos a visszatérő törzsvendég.
Megújult Tatán a Kőfaragó-ház

Megújult Tatán a Kőfaragó-ház 

A tatai önkormányzat kézműves- és ökoturisztikai központtá alakította az 1790-ben épült Kőfaragó-házat - közölte a város polgármestere szerdán az MTI-vel.
Tatán már gyülekezik a vadlúd sokadalom

Tatán már gyülekezik a vadlúd sokadalom 

A feledhetetlen élmény a madarakon igazán nem múlik, hiszen egyre többen érkeznek az ország különböző pontjai felől az Öreg-tóhoz, a sokadalomban gyönyörködők legnagyobb örömére.
A tatai Platán beszállt egy madárkalauz elkészítésébe

A tatai Platán beszállt egy madárkalauz elkészítésébe 

Természetvédők és a vidéki csúcsgasztronómia egyik legismertebb képviselőinek összefogásával jelent meg egy könyv a Tatai tó környékén élő több mint kétszázötven madárfajról. A kötet színpompás madarakat ábrázoló festményei november közepéig a tatai Esterházy-kastélyban is láthatóak.
Népszavazás dönt Tatán az Avalon szállodájáról

Népszavazás dönt Tatán az Avalon szállodájáról 

Július 31-ére tűzte ki a tatai választási bizottság a civilek által kezdeményezett népszavazás időpontját, a voksolás azt szeretné megakadályozni, hogy az Avalon-csoport szállodát építhessen az Öreg-tó partján - mondta el az iroda vezetője az MTI-nek csütörtökön.
Tata látványőrlésekkel támasztja fel az egykori malomkultúrát

Tata látványőrlésekkel támasztja fel az egykori malomkultúrát 

Tatán a vizek városának hagyományait megőrizve Malomkert néven megkezdődött egy új turistalátványosság létrehozása a műemléki Jenő-malom helyreállításával és a volt Kristály fürdő átalakításával - közölte a polgármester kedden az MTI-vel.

Szombaton tartják a Tatai Vadlúd Sokadalmat 

Akár ötvenezer madár együttes kirepülésének és behúzásának is részesei lehetnek szombaton azok, akik ellátogatnak Tatára, az Öreg-tó partján rendezett Vadlúd Sokadalomra.

Átadták Tatán a felújított Esterházy-kastélyt 

Átadták Tatán a felújított Esterházy-kastélyt; a több évig tartó korhű rekonstrukció a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) beruházásában összesen 2,4 milliárd forintból valósult meg a Nemzeti Kastélyprogram keretén belül - tájékoztatott Glázer Tamás, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer indult el Tatán 

Átadták Tatán szerdán a KOMBIbike kerékpárkölcsönző rendszert, amelynek járműveit öt szlovák és négy magyar településen lehet használni. Egyidejűleg átadták a Bringapark Program részeként az ország legnagyobb kerékpáros pumptrack pályáját.

Korszerűsödik, bővül a tatai csillagda 

Egy határon átnyúló együttműködés keretében közösen szereznek be műszereket a tatai és a szlovákiai Ógyallán található csillagvizsgálóba, valamint bővítik a tatai csillagda épületét - mondta el az MTI-nek a TIT Komárom-Esztergom megyei szervezetének igazgatója.

Étterem és szálláshely lesz kiszolgált épületekből Tatán 

Tata városközpontjában, alig pár száz méterre az Öreg-tótól, még mindig több leharcolt épülettel találkozhatnak az arra járók. Úgy tűnik azonban, a régi rendelőintézet és az út túloldálán elhelyezkedő Művelődési Központ hamarosan nagy átalakuláson mehet keresztül, de nemcsak kívül, hanem belül is, hisz a tervpályázatban a jelentkezőknek kiállítótér, étterem és szálláshely kialakítására is javaslatot kell tenniük.

A séf házhoz megy 

Pesti István, Tatán. A Platán neves séfje, kérésre, a vendégek otthonában főzi meg és tálalja a bisztró ízeit. 

Áttervezték a tatai luxusszállodát 

Nagy lakossági tiltakozást váltott ki a tatai Öreg-tó partjára tervezett 5 csillagos szálloda építésének híre. A beruházó Avalon új tervekkel állt elő.

Mindenképp lesz szálloda Tatán, csak kisebb, mint tervezték 

5 ezer négyzetméterrel kisebb lesz a hotel, és ígérik: egyetlen fát sem vágnak ki, megegyeznek a civilekkel, mélygarázs viszont lesz.

Megújult a tatai Platán 

A hangulat csak aláfestés, a hangsúly Pesti István ételein van, vallja Varró Zoltán designer-belsőépítész, akinek tervei alapján újult meg a tatai Platán Bisztró és Udvarház.

Újabb ötcsillagos hotelt épít az Avalon 

Miskolctapolca után Tatán épít ötcsillagos szállodát a Hell Energy csoport.

Ötcsillagos szálloda épülhet a tatai Öreg-tó környékén 

Az elmúlt hetekben több olyan turisztikai fejlesztés tervét is beharangozta a tatai polgármester, mely az Öreg-tó partján valósulna meg. A fakivágásokkal is járó szálloda- és strandépítésnek azonban ellenzői is vannak, akik szeretnék megőrizni a tó és környezete eddigi arculatát.

Megújul a tatai Esterházy-lak 

Királyok, exkirályok, császárok, tábornokok látogatták, a magyar Weimarnak is nevezték, majd a huszadik század derekán elmegyógyintézetet csináltak belőle. Harminc évig állt üresen és pusztult a tatai Esterházy-kastély. Most végre felújítják.

Kézműves és ökoturisztikai központtá alakítják a Kőfaragó-házat Tatán 

A tatai önkormányzat 350 millió forintos támogatást kap az 1790-ben épült Kőfaragó-ház kézműves és oköturisztikai központtá alakítására; a támogatási szerződést pénteken írta alá Michl József polgármester és Wurczer Irén, a Magyar Államkincstár Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának vezetője Tatán.

Cukrászok, szakácsok és pincérek országos versenye kezdődik 

Farsang Kupa néven rendezik meg az ország ételkészítőinek legnagyobb versenyét szombaton Tatán. A vetélkedőn kétszáznál több cukrász, szakács, pék munkáját díjazzák, a felszolgálók pedig különleges alkalmakra szóló terítékeket mutatnak be.

Megszabadították az iszaptól és a betontól a tatai Grófi-tavat 

Visszaállították a tatai Fényes fürdőn található Grófi-tó természetes állapotát, a tóból eltávolítottak tizenötezer köbméter iszapot, és elbontották az évtizedekkel ezelőtt épített betonpartot - közölte a város polgármestere.

Télköszöntő madárfesztivál: ismét vadludak ezrei repülnek ki Tatán 

A tatai Öreg-tónál pihenőhelyet talált harmincezer vadlúd reggeli csapatos kirepülésével kezdődik szombaton a Tatai Vadlúd Sokadalom.

Ellepik a halfőző mesterek Tatát 

Az ország különböző részeiről érkező halfőző mesterek, a régiókra jellemző halételek várják a látogatókat hétvégén Tatán, az Öreg-tó mellett, az Esterházy-kastély kertjében zajló halászfesztiválon.

Újra itt a tatai patara 

Tatán május 27-29. között rendezik meg a Tatai Patara fesztivált, melyen bemutatják a vár 1597-es visszafoglalását a törököktől, valamint a kor egy különleges fegyvere, a patara első sikeres bevetését - mondták el a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

Uniós támogatással éledt újjá a kiszáradt tatai halastó 

Szerdán átadták Tatán a megújult Réti-8-as tavat. Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára avató beszédében kiemelte, hogy a beruházás példaértékű összefogás eredménye, amelyhez hozzájárultak a civil szervezetek, az Által-ér Szövetség, a tatai járás önkormányzatai, a szakmai szervezetek és a kormányzat.

Tatán mutatta be téli árualapját a DERTOUR Hungária 

Az elmúlt hétvégén tartotta meg a DER TOURISTIK Frankfurt legújabb, 2015-2016. tél katalógusait felvonultató bemutatóját a DERTOUR Hungária. A megszokott egy estés, budapesti eseménytől eltérően, az idén Tatán tartott kétnapos rendezvény keretében a részt vevő irodák az előadások mellett megismerkedhettek a város természeti és kulturális örökségeivel, valamint kipróbálhatták magukat sárkányhajózásban is.

1823-as állapotát kapta vissza a tatai Angolpark 

Tatán befejeződött a Cseke-tó melletti 25 hektáros Angolpark felújításának második üteme, a parkot egy 1823-as helyszínrajz alapján eredeti állapotában állították helyre - mondta el a polgármester csütörtökön a beruházás átadásán.

525 millió forintból újították fel a tatai Angolpark egy részét 

Tatán befejeződött az Angolpark felújításának első üteme, átadták a Kiskastélyt. Az 525 millió forintos beruházás központi eleme az Esterházy család 1784-ben épült nyári lakjának műemléki helyreállítása volt.

Észtországi fa az év európai fája, második a tatai nagy platán 

A 2015-ös év európai fája versenyben második lett a tatai nagy platán, a győztes 59.836 szavazattal Észtország fája, egy focipálya közepén álló tölgy, a harmadik helyezett egy fekete nyárfa lett Spanyolországból - közölte az MTI-vel az Ökotárs Alapítvány.

Átadták Tatán az Öreg-tavi ökoturisztikai központot 

Átadták a tatai Öreg-tó mellett épült ökoturisztikai központot, amely otthont ad a kajakosok klubházának, valamint a kerékpáros és a bakancsos turistákat is kiszolgálja.

Lápvilágon vezet át az új tanösvény 

Ökoturisztikai tanösvényt adtak át pénteken Tatán a Fényes Fürdőn, ahol a bányászat megszűnése után visszatérő források újra elöntötték a láperdők természetvédelmi területeit.

Több tízezer vadlúd kirepülését figyelhetjük meg 

Több tízezer vadlúd reggeli kirepülésével veszi kezdetét szombaton a tatai Öreg-tavon a Vadlúd Sokadalom. A madarak sötétedés előtti behúzásáig természetvédelmi programok, kézműves vásár, ökojátszóház és a madarakhoz kapcsolódó előadások várják az érdeklődőket.

Egyedülálló könyv jelent meg Tata barlangjairól 

A Megalodus Barlangkutató és Geológus Szakcsoport negyven évnyi munkáját foglalta össze Tata barlangjairól és karsztjelenségeiről írt könyvében Almády Zoltán, a csoport vezetője.

Tanösvény, bortúra és kincskeresés a Duna-Gerecse térségben 

A Duna-Gerecse Nonprofit Kft. a tavalyi évben sikeresen elindította -Tata és térsége, illetve Komárom együttműködésével - térségi fejlesztési tevékenységét. A KDOP-2.2.1/A-12-2012-0012 számú pályázat megvalósítása során elérkezettnek látták az időt, hogy október elején a sajtó képviselőinek is bemutassák a régió természeti és épített szépségeit, a térség kínálta szállásokat, a vendéglátást és a szabadidős lehetőségeket.

Víz, Zene, Virág Fesztivál Tatán 

Csaknem kétszáz program várja a közönséget az ország egyik legnagyobb családi fesztiváljának számító Víz, Zene, Virág Fesztiválon, amelyet június 27. és 29. között rendeznek meg Tatán a Vár, az Esterházy-kastély és az Öreg-tó környezetében - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Hol találkozik a trabantos városnézés a golffal? 

A DU-NA-TÚRA Öko- és Fesztiválturisztikai Klaszter, illetve a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület "Tata mint turisztikai desztináció - Természetesen jó!" címmel konferenciát és kiállítást szervezett a MUISZ beutaztató tagszervezetei részére. A programot sajtótájékoztatóval, majd borkóstolóval zárták március 13-án, csütörtökön a tatai Kiss Hotelben.

Sörkerékpárról árulják az autisták kézműves termékeit 

A tatai Esőemberekért Egyesület és az általa alapított nonprofit társaság csaknem 120 millió forintos támogatást kapott autista és megváltozott munkaképességű emberek foglakoztatására - tájékoztatott az egyesület elnöke.

Turistajeggyel a tatai buszon 

A Tata és Környéke Turisztikai Egyesület és a Duna-Gerecse Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. kezdeményezésére 2014. január 1-től turistajegyet is lehet vásárolni a tatai helyi közösségi buszjáratokon történő utazáshoz.

Tata elfér a tenyerében 

A Tata és Környéke Turisztikai Egyesület és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (MTA SZTAKI) együttműködésével elkészült az első, ingyenesen letölthető hangos útikalauz alkalmazás a GUIDE@HAND termékcsaládon belül, GUIDE@HAND Tata néven. 

Idén is lesz vadlúd ünnep Tatán 

XIII. alkalommal rendezik meg a Tatai Vadlúd Sokadalmat Tatai Öreg-tónál és az Építők parki madármegfigyelő toronynál 2013. november 29-30-án. 

A turizmussal kapcsolatos javaslata van? Írjon a minisztériumnak! 

A magyar turizmus versenyképességének javítására vonatkozó ötleteket várja az illetékes minisztérium a vendegert@ngm.gov.hu címen – jelentette be a tatai TDM-konferencián Horváth Viktória, a turisztikai ágazatért felelős helyettes államtitkár.

Turisztikai csúcstalálkozóval indult az Országos TDM Konferencia 

2013. október 16-án az Országos Turisztikai Szakmai Fórummal vette kezdetét a jubileumi X. Országos TDM Konferencia Tatán. A találkozóra a legjelentősebb országos turisztikai érdekképviseleti szövetségek, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Kollégiuma és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. voltak hivatalosak, mely szervezetek elfogadva a Magyar TDM Szövetség meghívását előremutató tanácskozáson vettek részt. 

Ökoturisztikai központ épül Tatán 

A tatai Öreg-tó melletti kajakház területén ökoturisztikai központ építése kezdődik.

Leányvállalatot indít Indiában a Singapore Airlines 

Hagyományos modellben működő légitársaság indítását tervezi a Singapore Airlines és a Tata, jelentette be az indiai pénzügyminiszter. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!