hirdetés

Fa nélkül is szép a Gellért-hegy?

120 éve terveztek először siklót a Gellért-hegy oldalába. Most viszont úgynéz ki megvalósul: a földmunkákat el is kezdték a hegy lábánál.

hirdetés

Mivel a végleges nyomvonal egy egybefüggő zöld természetvédelmi területen halad, ezt figyelembe véve az elmúlt évtizedekben több alkalommal is inkább libegőt építettek volna sikó helyett. A sikló mégis megépül: a Hegyalja út Duna-közeli végétől a Citadella-sétányig tart majd. A 444.hu információi szerint a hegymenet egy föld alatti végállomásról indul, a sikló az Orom utca vonaláig alagútban, onnan pedig a föld felett halad majd. A 40 fő befogadására tervezett kabinok elvileg 72 másodperc alatt érnek fel a csúcsra. Persze, felmerül a kérdés, hogy a monopolhelyzetbe kerülő sikló mennyire befolyásolja majd a Citadellát érintő városnéző csomagok árát.

Az építkezés híreit az autóbuszos turisztikai cégek is izgatottan figyelik, korábban ugyanis felröppentek olyan hírek, hogy a sikló átadásával egyidőben teljesen kitiltanák a turistabuszokat a Gellért-hegyről, végül valószínűleg 13 férőhelyes parkoló épül, miközben inkább 30-40 busz számára volna szükség helyre.

(forrás: 444.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk