hirdetés
hirdetés

Fizetnének a helyi vendéglátósok, hogy újranyisson a Barlangfürdő

A miskolctapolcai turizmusban érdekelt vállalkozók szerint a lehető leggyorsabban újra kellene nyitni a Barlangfürdőt - írja a Termál Online.hu.

hirdetés

Múlt hét óta nem üzemel a Miskolctapolca Barlangfürdő, valamint a miskolci Selyemréti Strandfürdő, a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdőt pedig október 3-án zárták be. A miskolctapolcai vendéglátásban érdekeltek részéről emiatt óriási a felháborodás, hiszen gyakorlatilag ellehetetlenültek a vállalkozásaik. Ezért a város önkormányzata a megyei iparkamara közreműködésével hétfőn fórumot hívott össze.

A Minap.hu beszámolója szerint itt Szopkó Tibor alpolgármester ismertette a bezáráshoz vezető okokat. A város energetikai kiadásai oly mértékben megugrottak, hogy ezt másképpen nem lehetett kezelni. A miskolci fürdők bezárása fájdalmas, de szükséges lépés volt.

Depositphotos
Depositphotos


A szolgáltatók nevében többen is felszólaltak, köztük Szendrei Mihály, az Aranykorona Történelmi Étterem-Hotel és Látványpince tulajdonosa, Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke:

„Ha a Barlangfürdő nem működik, az sok helyi vállalkozásnak katasztrófa. Üzleti és marketing szempontból is többet visz, mint amennyit az elérhető megtakarítás hozna. Kalkulációnk szerint az utolsó három hónapban a veszteségünk akár 470 millió forint is lehet. Álláspontunk szerint nincs olyan veszteség, amely indokolná ezt a teljes bezárást. A javaslatunk az, hogy nyissuk ki a Barlangfürdőt, legalább részlegesen, egyes energiaigényes szolgáltatások nélkül, vagy korlátozott nyitva tartással” – mondta Szendrei Mihály.

A fentiekhez több vendéglátós is csatlakozott, akik jelezték, akár anyagi szerepvállalásra is készek a fürdő újranyitásáért, és számos javaslattal is szolgálnak az olcsóbb, hatékonyabb működtetés érdekében. Erre az alpolgármester is nyitott volt és a konkrét, ezzel kapcsolatos tárgyalások már kedden megkezdődtek.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk