Gerendai cégei a járványhelyzetben

A Budapest Tourism Club őszi nyitóelőadásának keretében Gerendai Károly, a hazai gasztronómiafejlődés és rendezvényszervezés egyik mozgatórugója és számos sikeres vállalkozás tulajdonosa, kezdeményezője osztotta meg gondolatait a jelen helyzetről, vállalkozásai állapotáról és azon újításokról, amelyeket a fennmaradás érdekében vetettek be.

A járványhelyzet miatt idén elmaradtak a fesztiválok, egyéb tömegrendezvények, konferenciák, nemzetközi sportesemények, valamint a budapesti szállodák és éttermek vendégkörének túlnyomó részét adó külföldi turisták. Óriási kihívással néz szembe a hazai turizmus és vendéglátás. Az eddig bevált és sikeres sémák jelen helyzetben nem működnek, új ötletekre, üzleti modellekre van szükség. Éppen ezért az elmúlt időszak és napjaink egyik kulcsszava az innováció, felértékelődik rövid távon a túlélést biztosító improvizáció és brainstorming. 

Gerendai Károly nevét sokan az 1993-ban, akkor még Diáksziget néven megalapított, ma már Sziget fesztiválként ismert nemzetközi rendezvénnyel kapcsolják össze. A teljesen egyedi és rendkívül sokszínű, a szabadság életérzést átadni, illetve a nyaralás élményét biztosítani akaró fesztivál mára a nemzetközi fesztiválpaletta élére került, és évről évre hazai, de főként külföldi turisták ezreit csábítja a fővárosba. Idén a koronavírus miatt 27 alkalom után először elmaradt.

Mikor lehet és mikor érdemes újra ekkora volumenű nemzetközi fesztivált rendezni? Átalakul-e a fesztiválturizmus? Megváltoznak-e az emberek költési szokásai? Vajon merre halad a világ? - tette fel kérdéseit a BTC.

A Gerendai Károllyal készített beszélgetést ITT hallgathatják meg. 

Az biztos, hogy tanulnunk kell a jelen helyzetből, a sok új kezdeményezés és ötlet maga ez a tanulási folyamat, útkeresés. Rövid-, közép-, és hosszútávon is próbálkoznunk kell új stratégiák kitalálásával, bevezetésével, hogy felkészültek legyünk és már rendelkezzünk tudással és tapasztalattal, ha hasonló vagy súlyosabb természeti, egészségügyi, gazdasági válsághelyzettel kell szembenéznünk - ezek voltak az általános megállapítások. 

És, hogy milyen konkrét lépéseket tett az előremenekülésben Gerendai cége? A tulajdonában lévő Costes Downtown étterem több innovatív megoldással rukkolt elő. Az első hullám idején házhoz szállították az extra minőségű, speciális alapanyagokat, recepttel együtt, melyet követve a vendégek maguknak készíthették el a nagyszerű fogásokat. A mostani második hullám idejére ezt tovább gondolták, és az új koncepció szerint a mesterszakácsok személyesen mennek ki a megrendelő otthonába, ott befejezik és a személyzet segítségével feltálalják a Michelin-csillagos ételt, így a fine dining érzés teljes mértékben megmarad. A másik újdonság pedig a napokban megrendezésre került „Csillagfényes vacsora” nevű attrakció, melynek keretein belül a vendégek a Budapest Eye fülkéiben fogyaszthatták el rendkívüli vacsorájukat. A jegy egy négyfogásos vacsorát, alkoholmentes italokat, valamint opcionálisan egy az ételekhez ajánlott borpárosítást tartalmazott, így biztosítva a Michelin-csillagos élményt.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Nyíregyházán és Varsányban bírál a táj- és környezetszépítő verseny nemzetközi zsűrije

Nyíregyházán és Varsányban bírál a táj- és környezetszépítő verseny nemzetközi zsűrije 

Az egyik legjelentősebb nemzetközi környezetszépítő megmérettetés zsűrije június végén érkezett azért, hogy értékeljék a két települést.
Kerékpáros fejlesztés Szolnokon

Kerékpáros fejlesztés Szolnokon 

Új szolgáltatással gazdagodik a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum.
Új kerékpáros térkép a Kis-Balatonnál

Új kerékpáros térkép a Kis-Balatonnál 

A kiadvány a kerékpárral és gyalogosan bejárható útvonalakat ábrázolja, megkönnyítve a természetbarát látogatók tájékozódását.
Ünnepi kavalkád a Mélyvölgyben

Ünnepi kavalkád a Mélyvölgyben 

Izgalmas sportprogramok, vidám zenei és gasztró élmények.
Több, mint tízezer nevező a Balaton-átúszáson

Több, mint tízezer nevező a Balaton-átúszáson 

Négy héttel a rajt előtt a 43. Balaton-átúszás összes távja elérte a létszámlimitet.
Éjszakai futóláz Budapesten – telt házas félmaraton napnyugtától

Éjszakai futóláz Budapesten – telt házas félmaraton napnyugtától 

Közel ötezer nevezővel rekordot döntött a 31. KIPRUN Futóest, ahol idén külföldi futóturisták is nagy számban indultak.
A magyar festészet ikonja – új megvilágításban

A magyar festészet ikonja – új megvilágításban 

Egyedülálló digitális művészeti utazás a veszprémi CODE-ban.
Jubileumi programok a 20 éves Kultkikötőben

Jubileumi programok a 20 éves Kultkikötőben 

Koncertek, színházi előadások és különleges programok.
Extrém élménypark Budapesten

Extrém élménypark Budapesten 

Csúszdák, légvárak, mászófalak 4000 nm2-en.
Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű programkínálat a Balatonnál

Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű programkínálat a Balatonnál 

A MOL Nagyon Balaton eseményei várhatóan félmilliónál is több turistát vonzanak idén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.