Gerendai Károly cikkek
![Gerendai: inkorrekt embervadászat kezdődött a vendéglátásban](https://turizmusonline.hu/i/a/e/b/d/d/4/a/1/d/4/b/b/9/0/2/1/9/d/0/8/gerendai-inkorrekt-embervadaszat-kezdodott-a-vendeglatasban_md.jpg)
Gerendai: inkorrekt embervadászat kezdődött a vendéglátásban
Már milliárdos vesztesége van a pandémia miatt az étteremtulajdonosnak, aki szerint a terasznyitás nagy segítség az ágazatnak, ugyanakkor sok vendéglátóhely versenyhátrányba kerül emiatt - írja a infostart.hu.
![Hitelből finanszírozzák a veszteséget Gerendai éttermei](https://turizmusonline.hu/i/9/c/9/c/2/8/3/e/3/d/8/7/4/e/d/6/c/a/8/1/hitelbol-finanszirozzak-a-veszteseget-gerendai-ettermei_md.jpg)
Hitelből finanszírozzák a veszteséget Gerendai éttermei
A vendéglátósok felélték minden tartalékukat, a bérkompenzációból pedig szinte semmi nem érkezett meg - mondta Gerendai Károly, aki arról is beszélt, hogy a saját éttermei is kimerítették a tartalékaikat - írja a hvg.hu.
![A magyar tészta egyelőre itthon világhírű](https://turizmusonline.hu/i/0/0/d/6/d/3/9/4/c/8/1/7/8/2/a/3/1/6/3/c/a-magyar-teszta-egyelore-itthon-vilaghiru_md.jpg)
A magyar tészta egyelőre itthon világhírű
A vírus második hullámának közepén, az ország teljes lezárásakor, amikor turista mutatóba sincs a fővárosban, és minden vendégváróhely hónapok óta zárva, ráadásul közelednek a karácsonyi ünnepek - ki nyit ilyenkor egy új vendéglátóhelyet?! Van rá példa.
![Gerendai cégei a járványhelyzetben](https://turizmusonline.hu/i/c/c/a/f/3/7/e/9/f/4/0/4/6/5/6/f/3/e/c/8/gerendai-cegei-a-jarvanyhelyzetben_md.jpg)
Gerendai cégei a járványhelyzetben
A Budapest Tourism Club őszi nyitóelőadásának keretében Gerendai Károly, a hazai gasztronómiafejlődés és rendezvényszervezés egyik mozgatórugója és számos sikeres vállalkozás tulajdonosa, kezdeményezője osztotta meg gondolatait a jelen helyzetről, vállalkozásai állapotáról és azon újításokról, amelyeket a fennmaradás érdekében vetettek be.
![Gerendai Károly: Égetjük a milliókat](https://turizmusonline.hu/i/9/0/d/2/6/0/c/d/6/b/3/3/4/4/1/c/4/6/5/b/gerendai-karoly-egetjuk-a-milliokat_md.jpg)
Gerendai Károly: Égetjük a milliókat
A két Costes étteremből az egyik őszig zárva lesz, a másik megnyitott, de a korábbi forgalom 10 százalékát képes összehozni.
![Gerendai: Most nem nehéz pesszimistának lenni](https://turizmusonline.hu/i/6/8/5/4/8/d/e/2/8/d/c/2/1/2/f/6/d/f/4/b/gerendai-most-nem-nehez-pesszimistanak-lenni_md.jpg)
Gerendai: Most nem nehéz pesszimistának lenni
Michelin-csillagos házhoz szállításról, újranyitásról, átalakuló vendégkörről és hiányos konyhai személyzetről beszélgetés Gerendai Károllyal, a roadster cikke nyomán.
![Sok szeletnyi Nápoly a bulinegyedben](https://turizmusonline.hu/i/2/f/0/2/0/2/1/b/9/c/0/e/f/8/0/6/2/7/b/9/sok-szeletnyi-napoly-a-bulinegyedben_md.jpg)
Sok szeletnyi Nápoly a bulinegyedben
A nápolyi stílusú pizzáiról híressé vált Digó Pizzát lehetett már kóstolni a Sziget VIP-ben vagy az Erzsébet téren, most azonban a Kazinczy utca közepén nyitották meg új, állandó helyüket, ahol továbbra sem kötnek kompromisszumot a minőségben. A Papp Zoltán és Gerendai Károly által fémjelzett, önmagát „fast fine”-ként definiáló egység nem étterem és nem is fast food.
![Szerényebb nyereséggel zárt a Sziget](https://turizmusonline.hu/i/b/2/f/8/8/a/9/2/7/6/0/d/f/0/2/e/f/f/3/a/szerenyebb-nyereseggel-zart-a-sziget_md.jpg)
Szerényebb nyereséggel zárt a Sziget
Az idén kissé csökkent a Sziget fesztivál látogatottsága és nyeresége.
Bővül "Budapest tengerpartja"
Gerendai Károly és csapata igazi tengerparti hangulatot varázsolt az egykori bányató környékére: a Lupa Beach ma már tízezer ember befogadására alkalmas, homokos partjain pedig számos sport és szabadidős lehetőség, valamint széles gasztronómiai kínálat fogadja a kikapcsolódni vágyókat.
Itthon nyit éttermet a világ egyik leghíresebb magyar séfje
A világ legjobb és leghíresebb séfjei mellett dolgoztak, most együtt készítettek tízfogásos vacsorát egy budapesti Michelin-csillagos étteremben, mondván, nem a rivalizálástól megy előre a világ. Az első, Magyarországon kívül Michelin-csillagot szerző magyar séffel, Rácz Jenővel és a magyar Costes Downtownnak csillagot szerző portugál Tiago Sabarigóval beszélgettünk, ahol az is kiderült, Rácz hamarosan itthon nyitja meg saját éttermét - írja az Index.
Elérte befogadóképessége határát a Sziget
Közel félmilliós látogatói rekord születhet idén a Szigeten.
Minden eddiginél többen voltak az idei Szigeten
A zárónapi pontos adatok még hiányoznak, az azonban biztos, hogy több mint 430 ezren látogattak ki az idei Sziget fesztiválra. Gerendai Károly főszervező az MTI-nek vasárnap este elmondta: újabb rekord született, és a végső szám akár a 440 ezret is elérheti.
Exkluzív interjú: Költözik a Costes!
December 4-én, a Dohány utcai Continental Hotel Budapest partner partiján különleges bejelentés hangzott el: az első magyar Michelin csillagos étterem, a Costes egy tavasszal nyíló belvárosi szállodába költözik. Ennek részleteiről kérdezzük a fine dining étterem többségi tulajdonosát, Gerendai Károlyt.
Gerendai Károly is az előadók között a szeptemberi Business Klub eseményen
Szeptember 22-én újra megnyitja kapuit a Vendég & Hotel nagysikerű rendezvénysorozata. Ez alkalommal a La Perle Noire restaurant & lounge-ba invitáljuk Önöket, ahol kipróbálhatják különleges francia-magyar konyhájukat, illetve a Zsindelyes pálinka legfinomabb italait és a Bújdosó pincészet legjobb borait.
Látogatócsúcsra számít Gerendai a Szigeten
Eddig nem látott érdeklődés mutatkozik a 22. Sziget fesztivál iránt, amelyen megdőlhet a látogatócsúcs.
Ínyenc étel-e a rakott krumpli?
Idén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a Gourmet Fesztivál. A Millenárison ismét felsorakoznak majd a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői. Míg tavaly a gulyás állt a kínálat középpontjában, idén a rakott krumpli minél változatosabb elkészítése foglalkoztatja majd - a saját fogásaik bemutatása mellett - a séfeket.
Alakul a Szigeten fellépők névsora
Felröppentek az első nevek a határait idén egy héttel később, azaz augusztus 11-én megnyitó Sziget Fesztiválköztársaság fellépői közül - közölte szerdán a Sziget sajtóirodája.
Nem megy és megy a Costes
A csúcsgasztronómiai szegmensbe tartozó éttermek is érzik még a gazdasági válságot, még a Michelin-csillagos Costes is veszteséget termel - írja a Világgazdaság csütörtöki cikkében.
Javult az Est Media eredménye
Több mint kétmilliárdos vesztesége volt az Est Mediának az év első felében, a Sziget eladás kiszűrésével azonban csak 246 milliós a mínusz, ami 170 millióval kedvezőbb, mint a 2011-es eredmény.
Jubileumi Sziget-story – Kell egy hét együttlét!
A Sziget Fesztivál igazi magyar sikertörténet. Szervezője, a Sziget Kulturális és Menedzser Iroda a hazai és külföldi fiatalok tízezreit csábítja a hazai fesztiválokra. A Sziget jelentősége idén még inkább előtérbe került, hiszen augusztusban huszadik alkalommal nyitották meg a Hajógyári-szigetre vezető vashidat.
Sziget: vezetett túrák és városnéző alkalmazás
A sziget Kulturális Iroda és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata közös sajtótájékoztatót tartott a Sziget 20. évfordulója alkalmából.
A Sziget Európa legjobb nagyfesztiválja
Európa huszonöt legnagyobb fesztiválja közül a Sziget lett az első az öreg kontinens legjobb fesztiváljait versenyeztető European Festival Awards megmérettetésén. A legnagyobb presztízsű fesztiválelismerés díjátadó gáláját szerda késő este tartották a hollandiai Groningenben, tájékoztatta lapunkat a Sziget Kulturális Szervezőiroda.
Nem kell a fővárosnak a Sziget?
2,5 milliárdos bérleti díjat vetne ki a fővárosi önkormányzat a Sziget fesztivál egyhetes időtartamára.
Gasztrofesztivál a Sziget Szervezőiroda portfóliójában
2011-ben már a Sziget Kulturális Szervezőiroda rendezésében várja látogatóit a hazai gasztro-kulturális élet egyik kiemelkedő eseménye, a Budai Gourmet - írja a bevezetem.hu.