Gerendai: inkorrekt embervadászat kezdődött a vendéglátásban

Gerendai: inkorrekt embervadászat kezdődött a vendéglátásban 

Már milliárdos vesztesége van a pandémia miatt az étteremtulajdonosnak, aki szerint a terasznyitás nagy segítség az ágazatnak, ugyanakkor sok vendéglátóhely versenyhátrányba kerül emiatt - írja a infostart.hu.
Hitelből finanszírozzák a veszteséget Gerendai éttermei

Hitelből finanszírozzák a veszteséget Gerendai éttermei 

A vendéglátósok felélték minden tartalékukat, a bérkompenzációból pedig szinte semmi nem érkezett meg - mondta Gerendai Károly, aki arról is beszélt, hogy a saját éttermei is kimerítették a tartalékaikat - írja a hvg.hu.
A magyar tészta egyelőre itthon világhírű

A magyar tészta egyelőre itthon világhírű 

A vírus második hullámának közepén, az ország teljes lezárásakor, amikor turista mutatóba sincs a fővárosban, és minden vendégváróhely hónapok óta zárva, ráadásul közelednek a karácsonyi ünnepek - ki nyit ilyenkor egy új vendéglátóhelyet?! Van rá példa.
Gerendai cégei a járványhelyzetben

Gerendai cégei a járványhelyzetben 

A Budapest Tourism Club őszi nyitóelőadásának keretében Gerendai Károly, a hazai gasztronómiafejlődés és rendezvényszervezés egyik mozgatórugója és számos sikeres vállalkozás tulajdonosa, kezdeményezője osztotta meg gondolatait a jelen helyzetről, vállalkozásai állapotáról és azon újításokról, amelyeket a fennmaradás érdekében vetettek be.
Gerendai Károly: Égetjük a milliókat

Gerendai Károly: Égetjük a milliókat 

A két Costes étteremből az egyik őszig zárva lesz, a másik megnyitott, de a korábbi forgalom 10 százalékát képes összehozni.
Gerendai: Most nem nehéz pesszimistának lenni

Gerendai: Most nem nehéz pesszimistának lenni 

Michelin-csillagos házhoz szállításról, újranyitásról, átalakuló vendégkörről és hiányos konyhai személyzetről beszélgetés Gerendai Károllyal, a roadster cikke nyomán.
Sok szeletnyi Nápoly a bulinegyedben

Sok szeletnyi Nápoly a bulinegyedben 

A nápolyi stílusú pizzáiról híressé vált Digó Pizzát lehetett már kóstolni a Sziget VIP-ben vagy az Erzsébet téren, most azonban a Kazinczy utca közepén nyitották meg új, állandó helyüket, ahol továbbra sem kötnek kompromisszumot a minőségben. A Papp Zoltán és Gerendai Károly által fémjelzett, önmagát „fast fine”-ként definiáló egység nem étterem és nem is fast food.
Szerényebb nyereséggel zárt a Sziget

Szerényebb nyereséggel zárt a Sziget 

Az idén kissé csökkent a Sziget fesztivál látogatottsága és nyeresége.

Bővül "Budapest tengerpartja" 

Gerendai Károly és csapata igazi tengerparti hangulatot varázsolt az egykori bányató környékére: a Lupa Beach ma már tízezer ember befogadására alkalmas, homokos partjain pedig számos sport és szabadidős lehetőség, valamint széles gasztronómiai kínálat fogadja a kikapcsolódni vágyókat.

Itthon nyit éttermet a világ egyik leghíresebb magyar séfje 

A világ legjobb és leghíresebb séfjei mellett dolgoztak, most együtt készítettek tízfogásos vacsorát egy budapesti Michelin-csillagos étteremben, mondván, nem a rivalizálástól megy előre a világ. Az első, Magyarországon kívül Michelin-csillagot szerző magyar séffel, Rácz Jenővel és a magyar Costes Downtownnak csillagot szerző portugál Tiago Sabarigóval beszélgettünk, ahol az is kiderült, Rácz hamarosan itthon nyitja meg saját éttermét - írja az Index.

Elérte befogadóképessége határát a Sziget 

Közel félmilliós látogatói rekord születhet idén a Szigeten.

Minden eddiginél többen voltak az idei Szigeten 

A zárónapi pontos adatok még hiányoznak, az azonban biztos, hogy több mint 430 ezren látogattak ki az idei Sziget fesztiválra. Gerendai Károly főszervező az MTI-nek vasárnap este elmondta: újabb rekord született, és a végső szám akár a 440 ezret is elérheti.

Exkluzív interjú: Költözik a Costes! 

December 4-én, a Dohány utcai Continental Hotel Budapest partner partiján különleges bejelentés hangzott el: az első magyar Michelin csillagos étterem, a Costes egy tavasszal nyíló belvárosi szállodába költözik. Ennek részleteiről kérdezzük a fine dining étterem többségi tulajdonosát, Gerendai Károlyt.

Gerendai Károly is az előadók között a szeptemberi Business Klub eseményen 

Szeptember 22-én újra megnyitja kapuit a Vendég & Hotel nagysikerű rendezvénysorozata. Ez alkalommal a La Perle Noire restaurant & lounge-ba invitáljuk Önöket, ahol kipróbálhatják különleges francia-magyar konyhájukat, illetve a Zsindelyes pálinka legfinomabb italait és a Bújdosó pincészet legjobb borait.   

Látogatócsúcsra számít Gerendai a Szigeten 

Eddig nem látott érdeklődés mutatkozik a 22. Sziget fesztivál iránt, amelyen megdőlhet a látogatócsúcs.

Ínyenc étel-e a rakott krumpli? 

Idén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a Gourmet Fesztivál. A Millenárison ismét felsorakoznak majd a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői. Míg tavaly a gulyás állt a kínálat középpontjában, idén a rakott krumpli minél változatosabb elkészítése foglalkoztatja majd - a saját fogásaik bemutatása mellett - a séfeket.

Alakul a Szigeten fellépők névsora 

Felröppentek az első nevek a határait idén egy héttel később, azaz augusztus 11-én megnyitó Sziget Fesztiválköztársaság fellépői közül - közölte szerdán a Sziget sajtóirodája.

Nem megy és megy a Costes 

A csúcsgasztronómiai szegmensbe tartozó éttermek is érzik még a gazdasági válságot, még a Michelin-csillagos Costes is veszteséget termel - írja a Világgazdaság csütörtöki cikkében.

Javult az Est Media eredménye 

Több mint kétmilliárdos vesztesége volt az Est Mediának az év első felében, a Sziget eladás kiszűrésével azonban csak 246 milliós a mínusz, ami 170 millióval kedvezőbb, mint a 2011-es eredmény.

Jubileumi Sziget-story – Kell egy hét együttlét! 

A Sziget Fesztivál igazi magyar sikertörténet. Szervezője, a Sziget Kulturális és Menedzser Iroda a hazai és külföldi fiatalok tízezreit csábítja a hazai fesztiválokra. A Sziget jelentősége idén még inkább előtérbe került, hiszen augusztusban huszadik alkalommal nyitották meg a Hajógyári-szigetre vezető vashidat.

Sziget: vezetett túrák és városnéző alkalmazás 

A sziget Kulturális Iroda és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata közös sajtótájékoztatót tartott a Sziget 20. évfordulója alkalmából.

A Sziget Európa legjobb nagyfesztiválja 

Európa huszonöt legnagyobb fesztiválja közül a Sziget lett az első az öreg kontinens legjobb fesztiváljait versenyeztető European Festival Awards megmérettetésén. A legnagyobb presztízsű fesztiválelismerés díjátadó gáláját szerda késő este tartották a hollandiai Groningenben, tájékoztatta lapunkat a Sziget Kulturális Szervezőiroda.

Nem kell a fővárosnak a Sziget? 

2,5 milliárdos bérleti díjat vetne ki a fővárosi önkormányzat a Sziget fesztivál egyhetes időtartamára.

Gasztrofesztivál a Sziget Szervezőiroda portfóliójában 

2011-ben már a Sziget Kulturális Szervezőiroda rendezésében várja látogatóit a hazai gasztro-kulturális élet egyik kiemelkedő eseménye, a Budai Gourmet - írja a bevezetem.hu.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!