hirdetés
hirdetés

Hol síeltek a magyarok?

A tavalyi évhez képest 30 százalékkal többet beszélgettek a magyarok a síelésről idén, az elmúlt hónapokban 45 milliós elérése volt a témának az internetezők körében. A SentiOne kutatásából kiderült, ha síelés, akkor leggyakrabban Ausztria kerül szóba, ha pedig már a pályán vagyunk, akkor 92 százalékban síelünk és csak 8 százalékban snowboardozunk. Itthon még Eplény a legnépszerűbb hely, de Mátraszentistván már szorosan a sarkában jár - tájékoztatta lapunkat a társaság.

hirdetés

Az elmúlt két hónapban 15904 említés született a magyar internetezők körében a síelés kapcsán, a beszélgetések 70%-a semleges, 19%-a pozitív és csak 11%-ban jelennek meg negatív hangok, általánosságban a kedvelt témák közé tartozott az elmúlt időszakban.

Irány (a hazai) pálya!
A hazai sípályák között évek óta Eplény vezet, de a tavalyi 81 százalékos előnye veszélybe került, hiszen ha hazai téli sportokról volt szó, akkor idén már 48 százalékban Mátraszentistvánról beszélgettünk. Az internetes tartalmakat vizsgálva kiderült, hogy Eplényben a hóágyúzás a legkedveltebb dolog, míg Mátraszentistvánon a panorámaliftet és a síiskolát említik sokan.

Ha külföld, akkor…
Az országok tekintetében Ausztria a legkedveltebb célpont, a síelést illetően a top hashtagek között #karintia szerepel leggyakrabban. A második helyen a magyar sípályák állnak idén, őket követi Olaszország. Érdekesség, hogy bár előkelő helyen végeztek az olaszok a rangsorban, a legtöbb negatív komment, tartalom mégis hozzájuk kapcsolódik, főleg a koronavírus és az azzal kapcsolatos szabályozások miatt. A kutatásából kiderült, az idei síszezonra még rányomta a pandémia a bélyegét, hiszen a ’pálya’, ’szállás’, ’hóágyú’ mellett az egyik leggyakrabban felbukkanó szó az ’oltás’ volt.

Az elemzés alapját a magyar internetezők portálokon, blogokon, fórumokon, közösségi média felületeken található tartalmai adták. A SentiOne azokat a 2022 január 1-től március 17-ig publikusan közzétett online tartalmakat elemezte, amelyekben a síeléssel kapcsolatos szavak különböző formái együtt jelentek meg.
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk