hirdetés
hirdetés

Hónapok óta üzemen kívül a Várkert Bazár liftje

Ez a turistaszezon kezdetével egyre nagyobb probléma, ugyanis az idősebb és/vagy mozgásukban korlátozott turisták így nem tudják elérni a Budai Várat.

hirdetés

A nem működő liftről pedig idegenvezetők panaszkodtak az RTL Híradónak. Az építkezések miatt nemrég kitiltották a turistabuszokat a Várból - írja a 168 óra.

Fotó: varkertbazar.hu
Fotó: varkertbazar.hu


Emiatt a főleg az idősekből álló csoportokat nem is viszik fel a turistavezetők, mert nem bírnák a hosszú sétát az alternatív útvonalakon. Az RTL beszámolója szerint volt olyan idegenvezető, aki emiatt inkább a Városligetbe vitte a turistákat.

A Várkapitányság azt ígéri, június végére megjavítják a liftet. A csúszás oka elmondásuk szerint az, hogy a liftnek egy olyan speciális alkatrészre lenne szüksége, ami jelenleg nem elérhető, nehezen beszerezhető.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk