Mesél az asztal - gasztrofotók a Budai Várban

Mesél az asztal - gasztrofotók a Budai Várban 

A Mesél az asztal - Ünnepi ételek Borbás Marcsival című, Borbás Marcsi ünnepi fogásait és a Kárpát-medence magyarságának hagyományos karácsonyi ételeit bemutató szabadtéri fotókiállítás nyílt a Budavári Palotanegyedben, a Csikós-udvarban.
Karácsonyi vásár vár a Várban

Karácsonyi vásár vár a Várban 

December 1-24. között szervezi adventi vásárát a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Márai Sándor Kulturális Közalapítvány a budai Várban, a Szentháromság téren, ahol sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket.
Kapják a százezres bírságokat a turistabuszok

Kapják a százezres bírságokat a turistabuszok 

Pluszforrás a főváros I. kerülete számára, különösen nyáron, hogy a turistabuszok csak a kerületi kasszába befizetett pénzért időzhetnek a budai Vár várakozási övezetében.
Fél évre kitiltják a szabálytalankodó taxisokat a Várból

Fél évre kitiltják a szabálytalankodó taxisokat a Várból 

Hat hónapra megtagadhatja a Budai Vár védett övezetébe való behajtást a szabálytalankodó taxisoktól az I. kerületi önkormányzat parkolási cége, hangzott el a polgármester tájékoztatóján.
Újabb stáció a várbehajtás kálváriájában

Újabb stáció a várbehajtás kálváriájában 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének kairói közgyűlésén arról is szó esett, hogy decembertől csak engedéllyel hajthatnak be a Budai Várba a turistabuszok. 
Buda elesett - mi lesz a turistabuszokkal?

Buda elesett - mi lesz a turistabuszokkal? 

Kétségbe van esve a turisztikai szakma, a turistabuszok ugyanis nem juthatnak fel a Várba. A  közelmúltban azonban állítólag reményteljes tárgyalások kezdődtek az érintett felek között.
Augusztus végéig barangolhatunk 700 év magyar üvegműves remekei között

Augusztus végéig barangolhatunk 700 év magyar üvegműves remekei között 

A Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit a „Hommage a Glass – Hódolat az üvegnek” kiállítás a budapesti a De la Motte-Beer-palotában.
Hónapok óta üzemen kívül a Várkert Bazár liftje

Hónapok óta üzemen kívül a Várkert Bazár liftje 

Ez a turistaszezon kezdetével egyre nagyobb probléma, ugyanis az idősebb és/vagy mozgásukban korlátozott turisták így nem tudják elérni a Budai Várat.
Ha péntek, akkor tüntetés

Ha péntek, akkor tüntetés 

Szeptember 18-án a Budai Várban a Dísz téren 16 és 19 óra között újra demonstrációt tart a szakma. 
Megújult Budapest Trévi-kútja

Megújult Budapest Trévi-kútja  

Újra csobog a Mátyás-kút a budai Várban.

Eladó egy budapesti szállodaépület 

Az egyik az egészségügyi minisztérium Arany János utcai egykori irodaháza, a másik a budai Várban, a Szentháromság téren álló Burg hotel, amelynek sorsát a kormányzati építkezések dönthették el.

Kulturális közösségi tér nyílt a budai Várban 

Irodalmi és történelmi estekkel, zenei produkciókkal, táncelőadással, rendhagyó tárlatvezetésekkel és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja az érdeklődőket a T9, a budai Vár legújabb kulturális közösségi tere.

Ismét jár a Castle Bus 

Az Official Budapest Castle Bus újraindította járatát a Budai várnegyedbe. Július 3-ától, péntektől folytatja március elején felfüggesztett működését.

Turistamágnes mesterségek 

Mintegy 65 ezer érdeklődő kereste fel a 33. Mesterségek Ünnepét, amelyen ezer kézműves mester, 400 fellépő, több, mint 100 látványműhely, népi játszóházak, táncház és folk-kocsma várta a látogatókat a Budai Várban - közölték a szervezők.

A Gundel nyerte a Miniszterelnökség menzájának üzemeltetését 

A Gundel kapott megbízást arra, hogy a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltesse – tudta meg a hvg.hu. Az étterem megerősítette az információt.

Újra él az egyik legrégebbi zsinagóga 

Közel 400 év után, az 5779. zsidó újév alkalmából rendezett avatási ünnepséggel visszatér a vallási és közösségi élet az egyik legrégebbi magyar zsidó imaház falai közé. A középkori imaterem Budavári zsinagógává avatásán a közel 1000 fős ünneplő közönség mellett részt vett Őexcellenciája David B. Cornstein, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete és dr. Áder János, köztársasági elnök. Köszöntőt mondott Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija. Az ünnepségen rabbivá avatták Faith Áser Ákost, aki kinevezéséig a Vasvári Pál utcai zsinagóga másodrabbijaként szolgálta a zsidó közösséget - közölte csütörtökön közleményben az EMIH.

Az egyik legrégebbi magyar zsinagóga nyit újra 

Közel 400 év után újra megnyílik az egyik legrégebbi magyar zsidó imaház, a Budai Várban.

Flashmob és lakoma 

Nem mindennapi látványosság és lakoma várja az érdeklődőket a Budai Várban november 11-én, Szent Márton napján délelőtt 11 órától. 

Jövő héten nyitja kapuit a Budapest Borfesztivál 

Huszonhatodszor nyitja meg kapuit szeptemberben Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvénye, a Budapest Borfesztivál.

Lovas huszárok és történelem várja a turistákat a budai várban 

A Budai Várban, a Szent György téren a hagyományőrzés jegyében július 13-án a zászlósorra felvonták a történelmi zászlókat. 

Megszűnik a buszok regisztrációja a budai Várban 

A Magyar Turisztikai Ügynökség tavaszi vállalását teljesítette, miszerint 2016. október 31-ig segíti a turistabuszok Várba történő feljutását.

Tudja, hogy lehet turistabusszal behajtani a Várba november 1. után? 

Szeptember végén értesítette a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az érintetteket a várbéli buszregisztráció október 31-i megszünéséről. November 1-től visszaáll az öt hónapra vállalt koordinálás és regisztráció bonyolítása előtti rend. De nem véglegesen.

Hétvégi buszbehajtási tilalom a budai Várban 

Szombat délutántól vasárnap reggelig nem hajthatnak fel a turistabuszok a budai Várba.

Ismét útlezárás lesz a Budai Várban 

2016. szeptember 21-én 14 óráig az Autómentes Nap rendezvénysorozat miatt lezárják az Ybl Miklós teret a buszforgalom elől.

Útlezárások lesznek a Budai Várban 

 A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatja a turisztikai szakmát, hogy szeptemberben két sportesemény miatt időszakos útlezárása lesz a Budai Várban. 

Busztilalom az augusztus 20-i hétvégén 

Augusztus 18-21. között az ünnepi rendezvények miatt a turistabuszok nem hajthatnak be a budai várba. 

Nemzetközi fesztivállal ünneplik a hagyományos mesterségeket 

Közel 100 helyszínen játék, 2 színpadon majdnem 60 órányi zenés-táncos produkció, többszáz fellépő művész, 11 vendégország, és 800 hazai kézműves a 30. évfordulón.  Augusztus 18. és 21. között így ünnepel a Mesterségek Ünnepe a felújítások ellenére is a szokásos helyszínen, a Budavári Palota körül. 

Mesterségek Ünnepe: fókuszban Üzbegisztán és a játékok 

Üzbegisztán a kiemelt vendég és a játék a fő témája a 30. Mesterségek Ünnepének, amelyet augusztus 18. és 21. között rendeznek a budai Várban.

Továbbra is a Várban marad a borfesztivál 

Oszlassuk el azt a tévhitet, hogy a Budavári Borfesztivál idén van utoljára a Budai Várban - mondta a Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke a Food & Wine blognak.

Szombaton módosul a turistabusz-közlekedés a Várban 

A Magyar Turisztikai Ügynökség ezúton tájékoztatja az érintett szakmai szereplőket, hogy a budai Várba busszal történő feljutás egyszeri alkalommal, egy napra módosul.

Budai Vár helyett Hollókő? 

Teszi fel a kérdést a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft., miután a budai Várban megváltozott a turistabuszok forgalmi rendje, ami kellemetlenségeket okozhat a Budapestre látogatóknak.

Jamie Oliver a budai Várba költözött 

Jamie Oliver a budai Várba költözött

Új szabályok léptek életbe 

Új szabályok léptek életbe

Minden, amit a turistabuszok várbéli behajtásáról tudni kell 

A Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálásával megszületett az a végleges fogalmi rend, amely a turistabuszok közlekedését szabályozza a budai Vár felújításának ideje alatt, az új forgalmi rend június 1-jén lép életbe.

Várbéli buszbehajtás: a kommunikációt sürgetik a szakmai szervezetek 

Közös nyilatkozatot adott ki a turistabuszok budavári behajtásával kapcsolatban a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ), a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE).

A nők körében hódít a sör 

Megdőlni látszik a tévhit, hogy a sör a férfiak itala. A Sör mi több legfrissebb, kizárólag nők körében végzett kutatása szerint ugyanis, a hölgyek háromnegyede igenis fogyaszt sört, a karakteres ízek mellett a kecses pohárformákat preferálják és tudatosan válogatnak a sörtípusok között. A Sörszövetség nemzetközileg is páratlan kézfotó sorozattal mutatja be, milyen az, amikor hölgyek veszik kézbe a sört.  A fotókiállítás a nagyközönségnek az Utolsó Sörfesztiválon mutatkozik be a Budai Várban.

A Főváros nélkül nem lehet Budapest turizmusához hozzányúlni 

A budapesti, turizmust is érintő fejlesztések valamint Madagaszkár került terítékre a MUISZ május 18-i, Várkert Bazárban rendezett vacsorájának menüje mellé.

Megoldás született a várbéli buszbehajtás ügyében 

Többszöri egyeztetést követően sikerült megállapodnia a MUISZ-MABEUSZ párosnak a kormányzat képviselőivel a várbéli buszbehajtás korlátozásának elhalasztásáról illetve a korlátozás életbelépését követő játékszabályokról - tudtuk meg szerda este a két érdekvédelmi szervezettől.

Turistabuszok a Várban: „Ez nem csak egy szűk szakma belügye” 

A budapesti Kodolányi János Főiskola adott otthont csütörtökön annak az idegenvezetők által kezdeményezett egyeztetésnek, melyen a turizmus hazai érdekképviseleteivel tervezték megvitatni a Várba induló turistabuszok lapzártánk idején még mindig május 15-től bevezetendő forgalomkorlátozása során előálló helyzet kezelését.

A budapesti városnézés megsemmisül? 

Van, aki szerint a május 15-től a budai Várba vezető utakon életbe léptetni tervezett forgalomkorlátozás miatt ez is bekövetkezhet. De lehet, hogy átmenetileg mégis fellélegezhet a szakma?

Hamarosan kezdődhet a budavári lovarda építése 

A budai Vár rekonstrukcióját célzó Nemzeti Hauszmann Terv első ütemének részeként már májusban megkezdődhet az egykori lovardaépület újjáépítése, de jó ütemben halad a projekt többi elemének előkészítése is - közölte L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt beruházásokért felelős államtitkára, a projekt miniszteri biztosa a Nemzeti Hauszmann Terv Társadalmi Testületének keddi ülésén.

Idegenvezető-képzésen tudhat meg mindent a középkori Budapestről 

A Szembenézés Alapítvány kurzusain az idegenvezetők megismerhetik Budapest sokak számára ismeretlen arcát, a középkori városról szóló legújabb információkat, érdekes történeteket, a feltárások és más kutatások exkluzív, a turisták számára is izgalmas hátterét.

Hogyan válhat turisztikai élménnyé Budapest világörökségi címe? 

A budapesti világörökségi helyszínek bemutatását fejlesztik a Metropolitan Főiskola mesterszakos hallgatói.

Begurultak a törökök a budai Várba 

November végéig forgalomba áll mind a 16 új, alacsonypadlós, légkondicionált, török gyártmányú midibusz a budai Várban - közölte Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes csütörtökön Budapesten.

Nézze meg, milyen lesz a megújuló budavári Csikós-udvar! 

Bemutatták a budavári Csikós-udvar és környezete rekonstrukciós látványtervét a Nemzeti Hauszmann Terv Társadalmi Testületének szerdai ülésén: a Vár Tabán felőli oldalán a következő években visszaépül az egykori lovarda és istállói, a Főőrségi épület, a Stöckl-lépcső és a lovarda mögötti feljáró is.

Török támadás a budai várban 

Török gyártmányú, Karsan ATAK márkájú midibuszok közlekednek hamarosan a budai várban.

Programkavalkád a 24. Budavári Borfesztiválon 

Majdnem negyed század... Azaz 2015. szeptember 9-én már a 24. Budavári Borfesztivál nyitja meg kapuit a budai Várban. Két nehéz időjárású év után se nem törve, se nem fogyva, újult lendülettel vágnak bele a szervezők az esemény megrendezésébe.

A Játékról szól az idei Borfesztivál 

A Budavári Borfesztiválon Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait, és a hazai nedűk mellett neves borkereskedők jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül. A borkínálatban ott lesznek a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken érmeket, díjakat nyert borok, és készítőik, akik szívesen beszélgetnek a borkedvelőkkel. Az idei Borfesztivál a játékosság jegyében zajlik, hiszen a látogatók kvízjátékok segítségével tesztelhetik boros tudásukat, részt vehetnek az „Év Fesztiválbora” szavazáson, ajánlott útvonalak segítségével felfedezhetik a magyar szőlőfajtákból készült borokat, értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!