hirdetés
hirdetés

Kimaradtak az idegenvezetők az ágazatot segítő könnyítésekből

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete nem adja fel, a pénzügyminiszterhez fordultak. Addig is bevétel hiányában a vállalkozások átmeneti szüneteltetését javasolják.

hirdetés

"Ismét kimaradt a szakma a támogatott KATA-s könnyítésekből - tájékoztatja a tagokat Kundi Viktória alelnök az egyesület közösségi oldalán. "Természetesen elküldtük ezzel kapcsolatos észrevételeinket mind Varga Mihály pénzügyminiszter úrnak, mind Farkas Dávid turisztikai akciócsoport vezetőnek (a Magyar Turisztikai Ügynökség munkatársa) már a kora reggel folyamán. Annak ellenére maradtunk ki, hogy szombaton épp az idegenvezetésre vonatkozó TEAOR számot egyeztettem le Farkas Dáviddal. Kértem mindkét felet, hogy tegyék lehetővé a rendelet utólagos módosítását, hogy a könnyítés ránk is kiterjesztésre kerüljön. Felhívtam a figyelmet arra, amire eddig is, hogy az idegenvezetők nem munkavállalók, mert nem állnak az irodák alkalmazásában és nem is munkáltatók (jellemzően, annak hagyományos formáját tekintve), így egyik eddigi kedvezményből sem részesülnek. Továbbítottam továbbá a tagok által megküldött válaszok alapján Cobino István által összeállított statisztikát, ami a pénzügyi veszteségek eredményeit tartalmazza. Sajnos nem tudunk mást tanácsolni, mint amit eddig is, aki katás és nincs bevétele, szüneteltesse a vállalkozását addig is, míg esetleg történik valami könnyítés irányunkban is!" - kéri az idegenvezető kollégákat a szakember.

A MIE-alelnök korábban arról tájékoztatott, hogy az MTÜ az egyik közvélemény kutató céggel készített közösen egy kérdőívet, hogy tájékozódjon a szakma veszteségeiről és a károk enyhítését szolgáló elképzeléseikről. Az ágazati felmérést segítő kérdőívében az idegenvezetés az egyéb kategóriában szerepelt. A MIE az idegevezetők érdekeit képviselő javaslatai az alábbiak voltak: katásoknak adó- és járulékfizetési kedvezmények, cégeknek és nem katás egyéi vállalkozóknak adó- és járulékfizetési kedvezmények, esetlegesen ezek fizetésére moratórium a krízishelyzet végéig, bevételek kompenzációja bérminimum meghatározással, vagy vissza nem térítendő támogatásokkal, stb.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk