hirdetés

Leáll a szombati tunéziai charterjárat

Leállítja szombati tunéziai charterjáratát a Kartago Tours, a keddi és pénteki járatok viszont egyelőre közlekedni fognak. A Taurus Reisen heti két gépe továbbra is közlekedik. 

hirdetés

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a magyarországi utazásszervezők számára komoly feladatot jelent a június 26-i, 38 halálos áldozatot követelő tunéziai terrortámadás utáni új helyzethez való alkalmazkodás.

Eddig öt charterlánc közlekedett Magyarországról tunéziai repülőterekre, ezek közül hármat a Kartago Tours, kettőt a Taurus Reisen üzemeltet. Albérlőként a Sun & Fun Holidays és a Neckermann rendelkezik helyekkel ezen járatok valamelyikén. A gépek keddi, pénteki és szombati napokon közlekednek.

Füri Mihályné, a Kartago Tours ügyvezetője kérdésünkre elmondta, hogy a mai charterjáraton 189 főből 45-en utaztak el Tunéziába. Így ma az a döntés született, hogy a keddi és a pénteki charterjáratok egyelőre közlekedni fognak, a szombati járatokat azonban leállítják. Azok az utasok, akik szombaton utaznának Tunéziába, a keddi vagy a pénteki napra foglalhatják át utazásukat. Akinek egyik időpont sem felel meg, az átfoglalhatja útját egy másik desztinációba, vagy visszakapja a befizetett összeget az utazásszervezőtől.

Kálmán Krisztina, a Taurus Reisen irodavezetője elmondta, hogy ma reggelig 297 utasuk tartózkodott Tunéziában, 162 fő ma utazott haza, miután véget ért a nyaralásuk. Hozzátette, a pénteki események után még aznap öt főt hazahoztak, de azóta senki nem tervezi megszakítani tunéziai üdülését, az utasok – akikkel egyenként egyeztettek – jól érzik magukat. A Taurus Reisen nyári árualapjának csupán a 35%-át teszi ki a két saját (keddi és pénteki), illetve az egy, Kartago Tours-szal közös, szintén keddi tunéziai járat. Kálmán Krisztina azt is elmondta, hogy eddig már több százan foglalták át útjukat más desztinációkba, a legnépszerűbbek az észak-ciprusi ajánlatok, a közeli dátumok rohamosan telnek be. Hozzátette, hogy a Taurus Reisennek szándékában áll a többi tour-operátorral közös gépet indítani Tunéziába, amit Füri Mihályné is megerősített, vagyis, hogy a keddi és pénteki járatokat szeretnék közösen megtartani.

Forrás: Taurus Reisen
Forrás: Taurus Reisen

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Kiadónk társoldalai