hirdetés
hirdetés

Már közel 100 utazási iroda utaztat be kínaiakat

A kínai beutazó turistaforgalom növekedésével párhuzamosan folyamatosan bővül azoknak a hazai irodáknak is a száma, amelyek a kínai turistacsoportok beutaztatásával foglalkozhatnak. 

hirdetés

A kínai turisták csoportos beutaztatását csak olyan utazási iroda végezheti Magyarországon, amely felvételét kérte az ún. ADS-rendszerbe. A tavalyi év folyamán számos új iroda regisztrált, így 2016 decemberében közel 100 vállalkozás rendelkezett ilyen engedéllyel. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2016. novemberében tett közzé felhívást a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatása iránt érdeklődő utazási irodák részére. A Magyar Turisztikai Ügynökség felhívta az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló 213/1996 (XII. 23.) Korm. rendelet alapján a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal által nyilvántartásba vett utazási irodák figyelmét, hogy amennyiben az Európai Unió és Kína közötti ADS (approved destination status – jóváhagyott célország) szándéknyilatkozat, illetve az ahhoz kapcsolódó vízumszabályok feltételeinek betartása mellett kínai turistacsoportok ADS keretében történő beutaztatását kívánják folytatni, regisztrációs és adatmódosítási szándékukat küldjék meg a felhívásban megadott elérhetőségre.

A jelentkező utazási vállalkozások adatai – az Európai Unió és Kína közötti ADS szándéknyilatkozat értelmében – a regisztráció ellenőrzését követően megküldésre kerültek a Kínai Turisztikai Hatóság illetékes szervei részére, mely időponttól a jelentkezők részére lehetőség nyílik az ADS-rendszerben, annak feltételei szerint a kínai turisták beutaztatására. 

Az előző, 2016. áprilisi ADS-listán már szereplő utazásszervezők részére nem volt szükséges az újbóli regisztráció, ők amennyiben engedélyük nem szűnt meg, továbbra is szerepelni fognak a listán. Az ADS-listán szereplő irodák listája ezen a linken érhető el. 

hirdetés

Letölthető fájlok

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk