hirdetés
hirdetés

Nemcsak a hazai horeca-vállalkozásoknak nehéz

Stockholmban tartotta őszi, tisztújító közgyűlését a Hotels, Restaurants, Bars & Cafés in Europe (HOTREC), amelyen a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége is részt vett.

hirdetés

A hazai szövetség delegáltjai informatív, szakmailag tartalmas előadásokat hallgathattak végig. Az energiakrízis nem csak a hazai szállodákat érinti drámaian, így kiemelt szerepet kapott a téma Stockholmban is. Emellett a munkaerőproblémákra és a fenntarthatóságra fókuszált a rendezvény - foglalta össze az MSZÉSZ.

Az európai szállodák, éttermek, bárok és kávézók szövetségeinek ernyőszervezete 85. közgyűlése alkalmából új elnököt választott és megújította a tisztségeket végrehajtó bizottságában (ExCom) és ágazati társadalmi párbeszéd bizottságának tagjait. (SSD) A megbízatások két évre szólnak 2023. január 1-jétől - olvasható a HOTREC közleményében.

A Görög Szállodai Kamara elnökét Alexandros Vassilikost egyhangúlag választották meg a HOTREC új elnökévé. Marc Van Muylders (Belgium) alelnököt és Adrian Cummins (Írország) pénztárost egyhangúlag újraválasztották. Marc Van Muylderst is megválasztották az SSD bizottságának elnökévé.

Alexandros Vassiliskos
Alexandros Vassiliskos


„A vendéglátó és turisztikai ágazatban működő vállalkozások – 90%-uk mikrovállalkozás – fantasztikus értéket képviselnek az európai gazdaság és társadalom számára. Megvan bennük a potenciál az innovációra és az átalakulásra. Ma az a legfontosabb, hogy segítsünk nekik leküzdeni az olyan nagy kihívásokat, mint az emelkedő energia- és élelmiszerárak, valamint a munkaerőhiány. Ne felejtsük el, hogy még mindig lábadozunk a példátlan bezártság évei után, és egy háborúval kell szembenéznünk Európában. Ugyanakkor le kell fektetnünk a fenntartható vendéglátás alapjait, hogy az ágazat továbbra is jelentős mértékben hasznára lehessen Európa gazdaságának és polgárainak. Minden kollégám nevében szeretnék köszönetet mondani Jens Zimmer Christensen úrnak azért az erejéért, amelyet az elmúlt négy évben a HOTREC vezetésében tanúsított, ami a vendéglátó szektor eddigi legnagyobb kihívást jelentő időszaka volt" - mondta a frissen megválasztott elnök.

Az európai vendéglátóipar vezetői Stockholmban találkozva arra kérték a soron következő svéd elnökséget, hogy helyezzék mindenek elé a vendéglátó- és turisztikai vállalkozások fellendülésének fontosságát, különös tekintettel a kkv-kra és azok igényeire. Az elmúlt két napban a HOTREC képviselői olyan, az ágazat számára létfontosságú témákat tárgyaltak, mint a jelenlegi energiaválság túlélése, a munkaerőhiány kezelése, a fenntarthatóság és a digitális átállás kezelése, valamint a rövid távú bérbeadás.

Az éves gálavacsora során a HOTREC kihirdette a HOTREC-díj nyertesét. Elisabeth Haglundnak ítélték idén a díjat (Svédország) az iparágért való értékes munkája elismeréseként. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk