hirdetés
hirdetés

Nyíregyházán is megújult a Tourinform

Nyíregyházi Álltapark főbejárata mellett kialakított irodát július 1-jén Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Furkóné Szabó Marianna, Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője sajtótájékoztató keretében adták át.

hirdetés

Az  országos Tourinform  hálózat  megújulási  folyamatának  részeként a  közel  110  tagú Tourinform családból 22 iroda fejlesztése valósult meg.  A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. 24 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által a 2020-ban kiírt pályázatán. A pályázat a Tourinform irodák felújítására, korszerűsítésére irányult, egységes arculat alakult ki a Tourinform irodák belsőépítészetét illetően, illetve eszközbeszerzésre is lehetőség nyílt.

A korábbi Víztorony helyett a Tourinform iroda a Nyíregyházi Állatpark bejáratával szemben került elhelyezésre. Az új helyszín választása tudatos volt, hiszen az ország leglátogatottabb vidéki turisztikai attrakciója feltehetően több látogatót vonz az irodába is. A fejlesztések célja az volt, hogy európai színvonalú infrastruktúra várja a hazai és külföldi turistákat, felkészült kollégák és széleskörű  szolgáltatások fogadják az  érdeklődőket  Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. Bővült a nyitvatartás is, május hónaptól június 15-ig, illetve szeptember 1-30. között heti 5 napon (szerdától vasárnapig), június 15-től pedig heti 7 napon várja az iroda a vendégeket, 10.00 órától 18.00 óráig. A  pályázat  keretein  belül  lehetőség  nyílt  kerékpárok  beszerzésére is,  így az  igényekhez igazodva,most már nemcsak  a belvárosi TDM irodában, hanem a Tourinform irodában is kölcsönözhetőek kerékpárok. A bérelt biciklikkel nemcsak önállóan barangolható be a környék, hanem szervezett keretek között is.

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a Középkori Templomok  Útja  Egyesülettel  együttműködve állította össze  azokat  a kerékpáros túraútvonalakat,  amelyek  segítségével  a  turisták  felfedezhetik Nyíregyháza  és  a  Nyírség történelmi  emlékhelyeit  és  örökséghelyszíneit. A  rövidebb- és  hosszabb  útvonalak  között válogatva minden érdeklődő megtalálhatja a számára vonzó ajánlatot. A túrákat szakvezető és idegenvezető  kíséri,  így  a  résztvevők  az  aktív  kikapcsolódás  mellett  érdekes  történeteken keresztül ismerhetik meg a térség látnivalóit.

A  pályázati  támogatásból  beszerzésre  kerültek  még elektromos rollerek, nordic  walking túrabotok és horgászfelszerelések is, melyek szintén elérhetőek a turisták számára. Az új irodában már ajándéktárgyak is megvásárolhatóak. Jelenleg nyíregyházi hűtőmágnesek, képeslapok és turistaérmék érhetők el,  de folyamatban van pólók, bögrék ill. egyéb tárgyak tervezése is.

Tavaly Budapest után, első vidéki városként, Nyíregyházán is megjelentek a világ legnagyobb, nyitott tetős városnéző  buszait üzemeltető City  Sightseeing piros, emeletes autóbuszai. A jegyek  értékesítésére  a  Tourinform  irodában is  sor kerül - tájékoztatott  Furkóné  Szabó Marianna, Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A turizmus újraindításában kiemelt szerepe van az éves szinten 1,8 millió megkeresést kezelő, megújuló  Tourinform  hálózatnak. Az  irodában  dolgozók ismerik  legjobban Magyarország turisztikai kínálatát, meghatározó részt vállalnak a desztinációs élménylánc építésében. Fontos, hogy  a  települések  és  térségek  fogadó szobájául  szolgáló  Tourinform  irodákban  korszerű, barátságos, 21. századi körülményekkel találkozzanak a vendégek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk