hirdetés
hirdetés

Rangos díjat kapott Magyarország az amerikai utaztatóktól

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), nyerte az Amerikai Utazási Tanácsadók Szövetségének (ASTA) Év Nemzetközi Desztinációs Partnere díját. A szakmai elismerés azért is különösen jelentős, mert a Szövetség tagjaihoz köthető az egyesült államokbeli utazási irodai értékesítés 80 százaléka.

hirdetés

Idén márciusban második alkalommal adott otthont fővárosunk az USA piac kiemelkedő globális szövetségi konferenciájának, az ASTA River Cruise Expo-nak. Az esemény keretében 750 amerikai utazási szakember látogatott el hazánkba, ezzel másfélszeresére emelkedett az idei rendezvény látogatóinak száma a 2022-ben rendezett azonos programhoz képest. A résztvevők nemcsak a Duna-menti fontos hajózási desztinációt ismerhették meg személyesen, hanem workshopok keretében fejleszthették értékesítési tudásukat. Az MTÜ szakmai támogatásával megvalósult program ezen felül fontos találkozási és kapcsolatépítési lehetőséget biztosított a kiemelt hajós utazásszervezőknek, hazai és nemzetközi turisztikai szolgáltatóknak - írja az igyutazunk.hu.

Szégner Zsuzsa, a Magyar Turisztikai Ügynökség nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója köszönetét fejezte ki az ASTA-nak, amiért a szervezet Magyarországot az Év Nemzetközi Desztinációs Partnerének ismerte el. "Ez a díj fontos szakmai megerősítése annak, hogy Budapest képes magas színvonalú és megbízható helyszínt biztosítani olyan nagyszabású szövetségi rendezvények számára, mint a River Cruise Expo. Az elismerés nemcsak az MTÜ-nek szól, hanem minden hazai szolgáltató partnerünknek is, akikkel közösen azért dolgozunk, hogy egyre több nemzetközi rendezvényszervező fedezze fel a Magyarországban rejlő lehetőségeteket."

Fotó: asta.org (flickr.com)
Fotó: asta.org (flickr.com)


Az ASTA több mint 250 nemzetközi tagvállalatán keresztül tízezernél is több amerikai utazási irodát és szolgáltató céget képvisel, amelyek összesen több mint százezer embert foglalkoztatnak 123 országban.

A nemzetközi mellett a közelmúltban hazai elismerésben is részesült az ASTA River Cruse Expo 2023. A Business Traveller Hungary magazin 13. alkalommal megrendezett Business Excellence díjára jelölték a legjobb hazánkban szervezett nemzetközi üzleti esemény kategóriájában.

Ez a piac azért is fontos a hazai turizmus számára, mert a Nemzeti Turisztikai Adaszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján az USA Budapestet tekintve a negyedik, országosan pedig a kilencedik legfontosabb, továbbá az egyik legnagyobb költéssel rendelkező long-haul küldőpiacunk. Az Amerikai Egyesült államokból 2022-ben 228 ezer turista érkezett, akik 696 ezer vendégéjszakát töltöttek Magyarországon. 2023-ban május végéig 80 ezer vendéget fogadtunk, akiktől 241 ezer vendégéjszakát regisztráltak szálláshelyeink, az év további részére pedig már 75 ezer előfoglalást rögzítettek a hazai szálláshelyszolgáltatók. Legkedveltebb attrakcióink az Amerikai Egyesült Államokból érkezők számára a Parlament, a Halászbástya, a Szent István Bazilika, a Citadella, a Vörösmarty tér, a Margit-sziget, a Dohány utcai Zsinagóga és a Széchenyi Fürdő.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk