hirdetés
hirdetés

Soha ennyien nem vágtak neki a Balaton-átúszásnak, mint idén

Igaz, volt, akit újra kellett éleszteni.

hirdetés

A Lidl Balaton-átúszás Magyarország egyik legkedveltebb tömegsporteseménye. A vállalkozó kedvűek Révfülöpről indulva, Balatonboglárra érkezve ússzák át a magyar tengert. Idén, július 23-án, szombaton jóval többen jelentkeztek a sporteseményre, mint amire a szervezők előzetesen számítottak, hiszen több mint tizenkétezren ugrottak a vízbe, sőt újabb rekord is született.

A szervezők büszkén említették, hogy a nyíltvízi válogatott tagjai is az indulók között voltak. Olasz Anna arra készült, hogy megdöntse Risztov Éva, még 2016-ban úszott rekordját. Rasovszky Kristóf pedig saját korábbi rekordját akarta felülmúlni.

Fotó: Nagy György / MTI
Fotó: Nagy György / MTI

A verseny idején újraélesztettek egy 51 éves férfit, miután rosszul lett, közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. 

A férfi mintegy 500 méternyi úszás után kimászott az úszófolyosót biztosító egyik vitorlásra, mert rosszul érezte magát. Ezután elvesztette az eszméletét. A vitorláson tartózkodó család egyik tagja stabil oldalfekvésbe tette, miközben jelezték az épp ott haladó mentőhajónak, hogy baj van.

A hajó vezetője azonnal riasztotta az Északi-parthoz tartozó versenyhelyszínen szolgáló sürgősségi mentőhajót, amely gyorsan odaért, de addigra a férfinak már sem keringése, sem pulzusa nem volt.

A defibrillátor által leadott első sokk sikeres volt, ezután az úszót a vitorlásról a sürgősségi mentőhajóra emelték, majd a parton átadták az Országos Mentőszolgálatnak. A férfit stabil állapotban szállították kórházba, közölték.

(forrás: MTI / Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés