hirdetés
hirdetés

Világhírű lett a Galya-kilátó

Egyre több külföldi - brit, kínai, sőt, iráni - weboldal számol be a nemrég felújított Galya-kilátóról és a Galyatető Turistacentrumról.

hirdetés

Nemrég számolt be arról a Turista magazin, hogy a Galya-kilátóra még a Daily Mail is felfigyelt, azóta azonban a világ minden táján cikkeznek a magyar turistalátványosságról - írja a weboldal.

A Daily Mail után számtalan külföldi online magazin kezdett el érdeklődni a kilátó és a szomszédságában álló Galyatető Turistacentrum felől. A legnagyobb kínai dizájnoldalon is a címlapon szerepelt a két építmény.

A havonta 7 milliós olvasottságú Arch Daily szintén írt a kilátóról és a turistacentrumról is, de többé a törökök, az irániak és a lengyelek előtt sem ismeretlen a Péter hegyesén magasodó torony.

A felújítás során a kilátót 13 méterrel magasították meg, kívülre pedig két lépcsősor került. A beléptetőkaput elhagyva, 200 forint bedobása után, 162 lépcsőfokot kell leküzdeniük a látogatóknak. A közel 1000 méteres magasságban lévő tetőteraszról 360°-os panorámában lehet gyönyörködni.

A megújított Galya-kilátó (Fotó: Mentusz Károly)
A megújított Galya-kilátó (Fotó: Mentusz Károly)

(forrás: Turista magazin)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk