hirdetés
hirdetés

A 3G azonnali eltörlését követelik az osztrák turisztikai szervezetek

A koronavírus járvány visszaszorulásával „teljesen felesleges a szigorú határellenőrzés és beléptetésnél a  3G eljárás további fenntartása” - olvasható ki az osztrák gazdasági kamara (WKO) utazási irodai és szállodai szekciójának egybehangzó állásfoglalásból - írja a GD Consulting.

hirdetés

A két szakmai szekció vezetői, - Georg Kadanka és Susanne Kraus-Winkler - követelik, hogy a szövetségi egészségügyi miniszter vonja vissza rendeletét, ellenkező esetben arányossági eljárás keretében jogi úton lesznek kénytelenek ezt kikényszeríteni. Érvelésük szerint az aránytalanul szigorú miniszteri rendelet jelentős versenyhátrányt okoz mind az osztrák utaztatási szektor, mind pedig a szálláshely-szolgáltatók számára.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Mint ismert számos európai országban minden korábbi járványügyi és beutazás korlátozást feloldottak a szezonkezdetre, azonban Ausztriába továbbra is csak a 3G-eljárás alapján, oltási vagy gyógyultsági igazolással, vagy ezek hiányában, negatív koronavírus teszttel lehet csak beutazni. Április 16-tól egyébként a legtöbb járványügyi ellenőrzési kötelezettséget eltörölték Ausztriában, így a vendéglátóhelyeken sem szükséges már a vendégek oltási, vagy gyógyultsági státuszát vizsgálni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk