hirdetés
hirdetés

A MIE állásfoglalása az idegenvezetői mentőcsomagról

"A napokban megjelent vidéki idegenvezetőkre vonatkozó pályázat sok félreértést, csalódást, heves diskurzusokat okozott a szakmánkon belül. A MIe addig nem szeretett volna nyilatkozni, amíg az egész ügynek az utolsó részletekig nem néz utána és a következőket állapítottuk meg" - írják közösségi oldalukon.

hirdetés

"A Kisfaludy 2030 idegenvezetőknek szóló pályázat célja nem a jelenlegi COVID19-re való reagálás, hanem még a 2016-ban, EU-s forrásokból megindult, vidéki térségfelzárkóztatás. Sajnálatos módon, de az csupán véletlen egybeesés, a pályázat kiírása épp a pandémia utáni időszakra esett. Mivel az EU-s pénzek felhasználása az Uniós irányelvek és szabályozás miatt területhez és felhasználási módhoz kötött, ezért ezekből a programokból (mindegyik típusából) a főváros kizárt. Ez az oka annak is, hogy eszközfejlesztési és működési költségekre írták ki (hiszen ez is meghatározásra kerül az EU-s finanszírozás lehívásakor) és nem tisztán támogatás formájában folyósítják.

Vírushelyzet miatti (pénzbeni) támogatásban tehát sem fővárosi, sem vidéki nem részesült! Ezzel kapcsolatosan folynak a tárgyalások e héten és a jövő héten is tovább a MIE és az illetékesek között és bízunk benne, hogy az ígéretek végre testet is öltenek rövidesen. A munka jelenleg is több fronton zajlik.

Azokat a vidéki kollégákat, akiknek esetleg a pályázattal kapcsolatban, jogi értelmezésben segítségre lenne szükségük, kérjük forduljanak hozzánk írásban az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre.

A MIE érdekvédelmi csoportja kicsit átalakulva, Juhász Nóra napokban történ távozását követően is folytatja a munkát és dolgozik tovább. Múlt héten MATUSZ egyeztetés mellett, a szakmai szövetségek közötti egyeztetés zajlott, míg a jövő héten az MTÜ-vel és a BKIK-val való tárgyalások következnek.
.
Üdvözlettel: a MIE elnöksége"

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk