hirdetés
hirdetés

A világ legbiztonságosabb légitársaságai

A Europe's Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC) listát készített a világ legbiztonságosabb légitársaságairól, amelynek élén a Finnair végzett.

hirdetés

A második helyezést az Air New Zealand, a harmadik helyet a hongkongi Cathay Pacific kapta. A JACDEC a világ légitársaságairól gyűjt biztonsági adatokat és elemzi ezeket. Az összehasonlítás egy ún. biztonsági index alapján történik, ezt úgy számítja ki a központ, hogy az elmúlt 30 évben a légitársaságoknál felmerült incidenseket vetíti az időszakban repült utaskilométerre. Emellett a nemzetközi biztonsági elvárások meglétét is vizsgálják. Érdekes eredmény, hogy a lista első 20 helyére nem tudott bekerülni amerikai légitársaság.

A világ legbiztonságosabb légitársaságainak 20-as listája
1 Finnair
2 Air New Zealand
3 Cathay Pacific
4 Emirates
5 Etihad
6 Eva Air
7 Tap Portugal
8 Hainan Airlines
9 Virgin Australia
10 British Airways
11 Lufthansa
12 All Nippon Airways
13 Qantas
14 JetBlue Airways
15 Virgin Atlantic Airways
16 Transaero Airlines
17 EasyJet
18 Thomas Cook Airlines
19 WestJet
20 Jetstar Airways

A központ szerint a tavalyi évben 496 halálos történt a kereskedelmi légiközlekedésben, kettővel kevesebb, mint 2011-ben. Töltse le a teljes, 60 légitársaságot tartalmazó listát ide kattintva.

hirdetés

Letölthető fájlok

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
A cikk feletti szövegben az van írva, hogy az első 20-ba nem került be amerikai légitársaság,azonban a JetBlue Airways a 14. helyen szerepel. Legjobb tudomásom és amerikai
utazási tapasztalatom alapján a JetBlue amerikai légitársaság.

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk