A világ legbiztonságosabb légitársaságai

A világ legbiztonságosabb légitársaságai 

A Europe's Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC) listát készített a világ legbiztonságosabb légitársaságairól, amelynek élén a Finnair végzett.
Jól kifőzték!

Jól kifőzték! 

Az ázsiai konyha fortélyait leshette el néhány szerencsés utazási irodás kolléga kedd este a Cathay Pacific jóvoltából. 
Hamarosan drágábban repülünk a Lufthansával - is

Hamarosan drágábban repülünk a Lufthansával - is 

Január 25-étől emelkedik a Lufthansa-jegyek ára az üzemanyag drágulása nyomán kivetett pótdíj növelése miatt: Németországon és Európán belül egy irányba két euróval, a hosszútávú járatokon 10 euróval lesz drágább a jegy - számolt be a német Bild című lap.
Közösen csábítják hazánkba az új légitársaságokat

Közösen csábítják hazánkba az új légitársaságokat 

Jövőre és 2012-ben európai és közel-keleti járatokkal, ezt követően ázsiai és észak-amerikai útvonalakkal tervezi bővíteni kínálatát a márciusban új részleggel bővülő Budapest Airport. Az új légitársaságok idecsábításában, valamint a járatok megtöltésében stratégiai együttműködésre léptek a Magyar Turizmus Zrt.-vel.
Dizájnos piperecsomagot kapnak a Cathay utasai

Dizájnos piperecsomagot kapnak a Cathay utasai 

Exkluzív dizájnnal készült utazási csomaggal kedveskedik októbertől az első osztályán utazóknak a Cathay Pacific Airways. 

Személycsere a Hertznél 

2010. október 01-től a Hertz International értékesítési és marketing feladatait Lehotai Zsófia veszi át.

Augusztusi számok a Cathay Pacific-nál 

Az általános trendbe illeszkedően alakult a Cathay Pacific és a Dragonair augusztusi utasforgalma.

Hazárdírozzon a British Airways-Iberiával 

Tegye meg tétjét – mely légitársaságot vásárolja fel először jövőre a British Airways és Iberia kettős - írta TravelMole.

A világ legjobb légitársaságai – a BBC és a Lonely Planet szerint 

Néhány hete a BBC a Lonely Planet útikönyvkiadóval karöltve összeállította a világ legjobb légitársaságainak listáját. A cikk szerzői ugyan elismerik, hogy gyakran két utazás ugyanazzal a légitársasággal, ugyanazon az útvonalon is eltérő élményt jelenthet, azonban a kiválasztott hat légitársaság járatain legtöbbször valódi luxusélmény várja az égi vándorokat.

Több hely hosszúlábú légi utasoknak 

A Cathay Pacific légitársaság turista osztályán utazók ezentúl némi pénz fejében a vészkijáratnál lévő üléseken nyújtóztathatják a lábukat.

Cathay Pacific-járat Moszkvába 

Néhány hete elindult a Cathay Pacific légitársaság új moszkvai járata. A repülőgép hetente háromszor közlekedik Hongkong és az Orosz Föderáció fővárosa között. Az útvonalon Airbus A340-300-asok közlekednek.

Légzsákokat szerelnek fel a Cathay Pacific járatokon 

A légi balesetek 80%-nál megelőzhetőek lennének a súlyos vagy halálos balesetek ha a székek légzsákokkal lennének felszerelve.

Harcias kísérettel a Vancouveri leszállásig 

Kanadai F-18-as vadászgépek kísérték földet érésig a Cathay Pacific légitársaság Hong-Kongból Vancouverbe tartó járatát.

Hongkongi repülőbaleset 

Nem egy szerencsés nap Délkelet-Ázsia légi közlekedésében a keddi nap. Hongkongban újabb baleset történt.

Közel 60 indiai célállomással bővül a Oneworld útvonalhálózata  

Mindez a Kingfinsher légitársaság csatlakozása nyomán valósulhat meg. Az alapító British Airways támogatja a legnagyobb belföldi indiai légifuvarozó felvételét a Oneworld légiszövetségbe, és jövőre már várhatóan a szövetség kötelékében repülhet a fuvarozó.

Kényszerleszállás a titokzatos WC-kór miatt 

Rejtélyes vécébaj keseríti meg a Cathay Pacific hongkongi légitársaság életét: már három Airbuson jelentkezett a hiba, egy gépének kényszerleszállást kellett végrehajtania.

Új generációs utaskiszolgáló rendszer a Malévnél 

A Malév 2010. év végéig áttér az új generációs Amadeus Altéa utaskiszolgáló szolgáltatási platformra.

Tantermi változat a fedélzeten 

A Design Q tanácsadó cég szerint forradalmasíthatja a rövidtávú repülést az oldalt, egymással szemben elhelyezett üléselrendezés. Az elképzelés rendhagyó módon egy Stoke on Trent-i általános iskolai projektből nőtt ki.

Fogyókúrán a business class 

Elképzelhető, hogy Hongkong legnagyobb légi szállítója, a Cathay Pacific Airways Ltd. hamarosan megszabadul néhány széksortól járatai első és üzleti osztályain, hogy helyettük a turistaosztály kapacitását bővítse, mivel a cégek a recesszió miatt csökkentik utazási költségvetésüket.

Előfoglalási akcióval indul a Cathay Pacific és a Dragonair új Canton járata 

2009. szeptember 14-én indul a Cathay leányvállalata, a Dragonair légitársaság által üzemeltetett Hong Kong – Canton járat.

Személyi változás a Cathay Pacific-nél 

Forczek Betti anyai örömök elé néz, ezért április 29-ével  átmenetileg elhagyja a Cathay Pacific csapatát.

2009 rosszabb lesz a vártnál a légiipar számára 

A Cathay légitársaság bejelentette, hogy csökkenti kapacitásait, mert visszaesett a kereslet a légi szállítás iránt. A Quantas is figyelmeztetett, hogy az idei év rosszabb lesz a vártnál. Hasonló cipőben jár az amerikai Southwest Airlines is. A kínai légitársaságok szerencsésebbek.

Eredményes globális együttműködés 

A Oneworld légiszövetség február elején ünnepelte 10 éves fennállását. A Madridban rendezett jubileumi sajtótájékoztatóra lapunk is meghívást kapott.

Az Iberia is átköltözik a Heathrow 3-asra 

A oneworld légiszövetség legnagyobb repülőterének közös elhelyezési projektje újabb jelentős, a befejezés felé tett lépéséhez érkezett azzal, hogy az Iberia szerdán (február 25-én) átköltözik a 2-esről a 3-asra terminálra.

Különleges ajánlatokkal ünnepli fennállásának első tíz évét a oneworld 

A oneworld újszerű kezdeményezések sorával teszi emlékezetessé megalakulásának tizedik évfordulóját.

Megnyeste kerozinfelárait a Cathay 

A Cathay Pacific légitársaság csütörtökön bejelentette, hogy közel 20-30%-al csökkenti a kerozin felár mértékét, ezzel jelentősen csökkentve az utazókra kiszabott terhet.

A világ legeredményesebb légitársaságai  

Az Aviation Week magazin felmérése alapján a világ 20 legeredményesebb légitársasága közül 8 a Oneworld légiszövetség tagja.

Cathay Pacific: új érkezési váró Hong Kong-ban 

A hónap elején nyílt meg a Cathay Pacific új érkezési várója a hongkongi repülőtéren, amelyet igénybe vehetnek a oneworld légitársaságok bármelyikénél Smaragd kártyaszinttel rendelkező törzsutasok, a Cathay Pacific és Dragonair által üzemelt járatok első osztályú utasai, valamint az arany – vagy magasabb – kártyaszintű Marco Polo Club tagok, akik Hongkongba végső úti célként érkeznek.

Oneworld: öt új célállomás a téli menetrendben 

Öt új célállomás kerül be a Oneworld hálózatába az október 26-án induló téli menetrendi időszakban. Az öt új célállomás közül három Brazíliában, míg kettő Ázsiában található.

Skytrax World Airline Awards 

A Skytrax brit közvélemény-kutató szervezet idén is kiosztotta a World Airline-díjakat, amelyeket 95 ország több mint 15 millió utasának online értékelése alapján ítélt oda.

A világ legjobbjai 

Az idén is kihirdették a Skytrax World Airline Awards nyerteseit.

Csökken a csatlakozási idő a Naritán 

A Japan Airlines belföldi járatai és a tokiói Narita repülőtér 2-es termináljáról induló összes oneworld légitársaság járatai között 25 százalékkal, 80 percről 60 percre csökken a minimum csatlakozási idő.

Teljes a létszám és új a honlap a Globair-nél 

Felállt a Globair végleges csapata – tájékoztatott Csényi Csaba ügyvezető.

Árat emel a Lufthansa és a Cathay Pacific 

A Lufthansa július 17-étől felemeli az üzemanyagpótlékot európai és tengerentúli járatain.

Kartelleztek a légitársaságok 

Öt légitársaságot büntettek meg az Egyesült Államokban, mert összejátszottak a teherszállítás árának megállapításánál. Összesen ötszázmillió dollárt kell befizetniük.

Nyitott égbolt megállapodás az Unió és Ausztrália között 

A jövő hónapban uniós hivatalnokokkal igyekszik véglegesíteni az ausztrál közlekedési miniszter, Anthony Albanese az Európai Unió és Ausztrália között tervezett Nyitott égbolt-megállapodást.

Chennai is felkerül a Cathay Pacific útvonalhálózatára 

Indiai menetrendszerinti útvonal hálózatának bővítése részeként a Cathay Pacific heti négy járattal megkezdte üzemelését Hong Kong és Chennai között.

Költözések Shanghaiban 

A Cathay Pacific, a Dragonair és a Finnair áthelyezte üzemelését Shanghai Pudong repülőtér új, 2-es termináljára.

Qatartikus számok 

A dinamikusan fejlődő Qatar Airways 2007-ben kilenc új útvonal megnyitásával ünnepelte tizedik születésnapját. A légitársaság a magyar piacról tavaly megháromszorozta utasainak számát, s ha e lendület megmarad, a budapesti járatnyitás sem elképzelhetetlen.

Sícharter indul Torinóba 

Előző számunkban, az utazásszervezők téli árualapját ismertető cikksorozatunk első részében elsősorban a charteres kínálattal foglalkoztunk. Most igyekeztünk a síajánlatokból ízelítőt nyújtani, de beszámolunk az elmúlt hónapban tartott katalógusbemutatókról is.

Kéz a kézben Keleten 

A 2006 őszén egyesült Dragonair és Cathay Pacific légitársaság, valamint a Honkongi Idegenforgalmi Hivatal szeptember 20-i közös sajtótájékoztatóján Bartha Magdolna, a Cathay Pacificet Magyarországon képviselő Globair munkatársa elmondta: lendületesen fejlődik a magyarországi értékesítés, 2006-ban 25 százalékkal nőtt a forgalom az egy évvel korábbihoz képest.

Bezárt az Oasis Hong Kong 

Nem bírta az egyre növő üzemanyagárakat és a Cathay Pacific által diktált versenyt az Oasis Hong Kong légitársaság, amely 17 hónapos üzemelés után április 9-én megszüntette működését.

Öt új célállomás a Oneworld hálózatban 

Öt új desztináció és egy újabb ország csatlakozik a Oneworld hálózatához az elkövetkezendő hetekben, a nyári menetrendi időszak kezdetével.

Öt Oneworld légitársaság költözik Shanghai új termináljára 

Öt Oneworld légitársaság helyezi át üzemelését a Shanghai Pudong repülőtér új, 2-es termináljára, a költözködések sora e hónap végén megkezdődik.

Költöznek a Pekingbe repülő oneworld légitársaságok 

A Pekingbe üzemelő oneworld légitársaságok a repülőtér új, 3-as termináljára költöznek.

Code-share megállapodás a Cathay és a Finnair között 

A Cathay Pacific és a Finnair légitársaság új code-share megállapodást kötött, amelynek köszönhetően a két társaság közösen üzemeltet járatokat Helsinki és három fontos európai gyűjtő-elosztó központ között. A légitársaságok a Hongkong és Ausztrália között üzemelő járatokra vonatkozóan is együttműködésre lépnek.

A oneworld légitársaságok bejelentették a London heathrow-i terminálváltás időpontjait 

Írásunkból megtudhatja a terminálváltás menetrendjét, a minimum csatlakozási idők változásait, és a oneworld légitársaságok üzemelését a Heathrow-n 2008 március végétől.

Ismét bővít a Cathay Vancouverbe 

A Cathay Pacific Hongkong elosztó központja és Vancouver között napi háromra emeli járatainak számát március végétől.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!