hirdetés
hirdetés

A Vörösmarty téri karácsonyi vásárt is elvitte a covid

Idén adventkor nem rendezik meg az Európa tíz legszebb karácsonyi vására között jegyzett Vörösmarty térit a hagyományos formában, tudta meg a Napi.hu.

hirdetés

A vendéglátósoknak alig két héttel korábban kiírt pályázatot hirtelen visszavonta a főváros. Az még kérdéses, a kézművesek, iparművészek kitelepülnek-e a Vörösmarty térre avagy sem.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) Nonprofit Kft. 2020. szeptember 24-én írta ki a szokásos karácsonyi pályázatot. A beadási határidő október 8. volt. A határidő lejárta előtt azonban egy nappal értesítették arról a pályázókat, hogy indoklás nélkül visszavonták a pályázatot, tudta meg a Napi.hu.

A visszavont pályázatból kiolvasható, hogy idén - a koronavírus-járvány idején, amikor gyakorlatilag egyetlen külföldi turista sincs Budapesten - a Vörösmarty téren felállítandó vendéglátó-ipari egységek bérleti díját igencsak magasan szabták meg. A legnagyobb, 60 négyzetméteres pavilon bérleti díja nettó 22 millió forint, míg a legkisebb, 12 négyzetméteres pavilon bérleti díja nettó 8 millió forint lett volna. 

Mindezt hat hét alatt, mivel a tervek szerint idén a vásár csak november 20-án nyílt volna meg.

Továbbra sem lehet tudni, miért vonták vissza a pályázatot. Eközben a Vörösmarty téri kézműves vásár pályázatát egyelőre nem vonták vissza. A kiírásban ismételten hangsúlyozták, hogy kézműves és gasztronómiai vásárra neveznek, ahol még gasztronómiai programok is lesznek.

A teljes cikk elolvasható: itt.

 

(forrás: napi.hu, Fotó: szallas.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk