Ennyibe kerül az adventi vásár Bécsben és Budapesten

Ennyibe kerül az adventi vásár Bécsben és Budapesten 

Bármily meglepő, az árak és a szolgáltatások nagyjából azonosak, az dönti el, melyik olcsóbb, hogy kinek melyik van közelebb.
Téli teraszt nyit a Vörösmarty térre ez az étterem

Téli teraszt nyit a Vörösmarty térre ez az étterem 

Karácsonyi vásár, ahogyan még soha nem láttuk: a hatodik emeletről különleges forralt bor és ünnepi menü mellett gyönyörködhetünk az adventi forgatagban.
Két nagy karácsonyi vásár nyit Budapesten

Két nagy karácsonyi vásár nyit Budapesten 

Pénteken nyílik a pesti Belváros két nagy karácsonyi vására, a Vörösmarty téri Vörösmarty Classic Xmas és a Szent István téri Advent Bazilika is.
Új kézben a Vörösmarty téri karácsonyi vásár szervezése

Új kézben a Vörösmarty téri karácsonyi vásár szervezése 

Elvi hozzájárulását adta Belváros önkormányzata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár szervezésére az Advent Bazilika esemény szervezőinek, miután nem sikerült megállapodásra jutnia a Budapest Branddel - közölte az önkormányzat sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.
Jogorvoslatot vár a főváros a terek államosítása miatt

Jogorvoslatot vár a főváros a terek államosítása miatt 

A Fővárosi Önkormányzat az Alkotmánybírósághoz fordul a fővárostól elvett terek ügyében - közölte a főpolgármester kedden a Facebook-oldalán.
Mi lesz a karácsonyi vásárral, ha már nem a fővárosé a Vörösmarty tér?

Mi lesz a karácsonyi vásárral, ha már nem a fővárosé a Vörösmarty tér? 

Mi lesz a karácsonyi vásárral, ha már nem a fővárosé a Vörösmarty tér?
Nincs karácsonyi vásár védettségi igazolvány nélkül

Nincs karácsonyi vásár védettségi igazolvány nélkül 

A Fővárosi Önkormányzat megrendezi idén a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, amelyet november 19-től lehet látogatni, de a koronavírus-járvány fokozódása miatt csak védettségi igazolvánnyal, mondta Faix Csaba, a Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója. Aki azt is elmondta, hogy a vendéglátósokkal megállapodtak abban is, hogy elérhető áron, 1500 forintért kötelező lesz egytáléltelt kínálni az érkezőknek.  
Kiállítana a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron? Nincs akadálya

Kiállítana a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron? Nincs akadálya 

Várják a hazai kézműveseket, iparművészeket és dizájnereket.
Online platformon vásárolhat a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásáron

Online platformon vásárolhat a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásáron  

Elindult a budapestikaracsony.hu weboldal, ahol online várják az érdeklődőket a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár kiállítói.
Valami azért mégis alakul a Vörösmarty téren

Valami azért mégis alakul a Vörösmarty téren 

A Covid-világjárvány miatt elmarad az idei Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. A több mint két évtizede működő adventi vásáron többnyire a Magyar Kézműves Szövetség (MKSZ) tagjai kínáltak egyedi alkotásokat a szakmai zsűri válogatása alapján.

Vásár nem lesz, de kampányol a kézművesekért a BFTK 

A COVID-járvány adventi időszakra várható tetőzése miatt elmarad az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) helyette kampányt indít a hazai kézművesek támogatására, amelyben mindenkit arra biztat, hogy magyar iparművészeti termékeket vásároljanak karácsonyra, ezzel támogatva a járvány miatt nehéz helyzetbe került kézművesket. A kampányhoz további csatlakozókat is várnak.

A Vörösmarty téri karácsonyi vásárt is elvitte a covid 

Idén adventkor nem rendezik meg az Európa tíz legszebb karácsonyi vására között jegyzett Vörösmarty térit a hagyományos formában, tudta meg a Napi.hu.

Közel 50 százalékkal drágább az étel az itthoni karácsonyi vásárban 

Az ételek minegy 50 százalékkal többe kerülnek a budapesti, Vörösmarty téri karácsonyi vásárban, mint Bécsben, ugyanakkor a forralt bor itthon sokkal olcsóbb.

Hello Wood-remek a megújult Téli Fesztiválon és Vásárban  

Budapest a négy évszak fővárosa, amely mára már az utazók egyik, sőt 2019-ben Európa legkedveltebb úti céljává vált. Így a főváros téli fesztiválja, az adventi és karácsonyi vásár feladata is, hogy megmutassa páratlan kulturális értékeinket, egyedülálló hagyományainkat és példát mutasson a híres magyar vendégszeretetből.

Márton-nap a Vörösmarty téren 

A november 8-án megnyitott és egészen 2020. január 1-jéig üzemelő Budapesti Téli Fesztivál és Vásár ezen a héten a Márton-napra fókuszálva várja a vendégeket.

Bizonyos dolgok nem változnak 

Felújítják a főváros talán legnépszerűbb belvárosi helyszínét a Vörösmarty teret. A szükségessé vált térkorszerűsítést előirányzó beruházás előkészítése a tervek szerint halad, amely az idei Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár megtartását is figyelembe vette - újságolta hétfőn a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ (BFTK).

Csorba és bárány a Vörösmarty téren 

A tematikus gasztrohetekhez kapcsolódóan március 28. és április 25. között szerdánként 14 és 16 óra között kulináris bemutatót tartanak a Budapesti Tavaszi Vásár séfjei.

Újra Budapesti Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) 2018. március 23. – április 22. között Budapesti Tavaszi Vásárt rendez a Vörösmarty téren. 

Újra Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren 

Ünnepélyes körülmények között nyitotta meg november 10-én Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője a budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárt pénteken Budapesten, a Vörösmarty téren. 

Gigahotel épülhet a Vörösmarty tér sarkán 

Óriásszállodát alakíthatnak ki a budapesti Vörösmarty tér sarkán álló Mahart-házból és azt körülvevő tömbből – értesült a Heti Válasz.

Fantasztikus drónfelvételek a karácsonyi vásárokról 

Madártávlatból láthatjuk a budapesti Vörösmarty téri és a Szent István téri karácsonyi vásárokat az MTI friss, drónnal készült fotóin.

Ürességtől kongó Váci utca, nagyot kaszáló kirakodóvásár 

A zárva tartó üzletek miatt valószínűleg a turisták egyik kedvenc bevásárlóterülete, a Váci utca és a Vörösmarty tér is kiürül vasárnaponként, bár a Deák Ferenc utcai kis fabodegák nyitva maradhatnak.

Karácsonyi illatok a budapesti Vörösmarty téren 

A Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ (BFTK) –híven a már 15 évre visszatekintő, de folyamatosan gazdagodó hagyományokhoz –, november 28-tól ismét életre hívja a sokak szívét melengető karácsonyi forgatagot a Vörösmarty téren. Kulináris élményeket, igényes kulturális eseményeket, zsűrizett kézműves portékákat, a gyermekeknek muzeális értékű, mesés körhintát ígérnek a szervezők Budapest legjelentősebb ünnepi programsorozatán. 

Jótékony lepény sül a Vörösmarty téren 

2012. december 10-én 15 és 19 óra között, a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásárban a „lepényes lányok” sparheltjén Dr. Szabolcs Zoltán szívsebész irányításával Buza Sándor, Rákóczi Ferenc és Terecskei Rita sütik a lepényeket a Magyar Marfan Alapítvány javára.

Varázskert a Vörösmarty téren 

Idén először a Vörösmarty téren, az illatos vásári finomságokat, és egyedi kézműves tárgyakat kínáló házikók ölelésében, egy ünnepi fényben játszó, rejtélyes varázskert várja a látogatókat a Budapesti Karácsonyi Vásár közepén.

Idén is lesz Budapesti Karácsonyi Vásár 

A Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár 2012. november 16.-december 31. között várja látogatóit. A kézműves kiállítás és vásár, valamint a gasztronómiai kínálat mellett idén is számos programmal készülnek a szervezők.

Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár 

Fényjáték, bejgli, belga csoki, ingyenes WIFI és flashmob.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!