hirdetés

Az erősödő turizmus felfelé hajtja a budapesti Airbnb-árakat

Folytatódott májusban a bérleti díjak emelkedése a fővárosban, ahol a múlt hónapban a turizmus erősödése miatt a kínálati oldal folyamatos szűkülése hajtotta felfelé az árakat, áll a Rentingo.com legfrissebb közleményében.

hirdetés

A közösségi albérletkereső platform szerint a Budapestre érkező turisták egyre nagyobb száma miatt a belvárosi ingatlanok egy része folyamatosan tér vissza az Airbnb-piacra, így gyakorlatilag eltűntek a hosszú távú bérleti kínálatból a felújított, jól felszerelt belvárosi lakások.

Ezáltal áprilishoz képest 3,8 százalékkal, tavaly májushoz képest viszont 19,3 százalékkal nőttek a kínálati bérleti díjak a fővárosban, így tavasz végére az átlagos albérletárak elérték a 172 ezer forintot, ami már meghaladja a koronavírus-járvány előtti szintet.

depositphotos
depositphotos
 

A még szabad bérlakásokért azonban egyre nagyobb a verseny a bérlők között, akiknek átlagos jövedelme jelentősen nőtt az elmúlt két évben, és ezzel párhuzamosan nőtt fizetési hajlandóságuk: májusban ennek megfelelően akár 163 ezer forintot is hajlandók voltak fizetni egy bérleményért.
A Rentingo.com szerint az immár kétszámjegyű infláció elől menekülő befektetők egy része az ingatlanpiacot veszi célba, számukra pedig fontos lehet, hogy a kereslet a XI. és a XIII. kerületi albérletek iránt a legnagyobb. Ugyanis a közösségi albérletkereső platformra regisztrált bérlők 25 százaléka elsősorban ezekben a kerületekben keres magának lakhatást.  

Népszerű célpont még a VII., a IX. és a XIV. kerület is, a budapesti albérletkereslet fele erre az öt kerületre koncentrálódik, olvasható a közleményben.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk