hirdetés
hirdetés

Az úszó UFO-lakások jelenthetik a jövőt

Az Unidentified Floating Object elnevezésű rezidenciák frappáns válaszul szolgálhatnak a tengerek szintjének emelkedésére.

hirdetés

Forrás: Jet Capsule

A 21. században az észak-amerikai, tengerparti városokban mostanáig két dolog határozta meg az életet: az emelkedő lakbér és az emelkedő tengerszint. Az Unidentified Floating Object (Azonosítatlan Lebegő Tárgy), vagyis UFO nevű koncepció megoldást jelenthet mind a két problémára.

Hogy világos legyen, a Jet Capsule nevű cég által kieszelt, ház és hajó közötti, moduláris és mozgatható "hibridről" beszélünk. Miért, ha már a szárazföldi telekárak az egekbe szöktek, ugyan miért is ne költözhetnénk ki a tengerre?

A „lemezlakások” átmérője nagyjából 12,2 méter, vagyis a hajlékok alapterülete mintegy 117 négyzetméterre rúg. A repülő csészealjakhoz hasonlóan középen a Jet Capsule fejlesztése is kidudorodik, méghozzá mind a két irányban, hogy így a korongon a tengerfelszín felett és alatt is ki lehessen alakítani egy szobát. Legmagasabb (legmélyebb) pontjukon a helyiségek nagyjából 2,2 méterig tágulnak, szóval a kosárlabdázók számára valószínűleg nem számítanának ideális rezidenciának. A fedélzet alatt egy fürdőszoba és egy háló kapott helyet; ezeket létrával lehet elérni a fenti szegmensből, ahol is egy konyha-étkező-nappali kombinációt alakítanának ki az ötletgazdák. A jelenkorral való kompatibilitás jegyében az úszó kéglit az őt környező, megújuló energiaforrások – vagyis a szél, a Nap, és a víz – működtetnék, és az energiát a lakáson belül akkumulátorokon lehetne felhalmozni.

Unidentified Floating Object (Forrás: Jet Capsule)

Az úszó objektumot természetesen egy elektromos horgonnyal is felszerelnék.

Hogy a lakók hogyan ingázhatnának (r)ingó ingatlanjuk és a part között? Feltéve, hogy a zöldséges kert és a halászat nem nyújt kellő ellátmányt a részükre, valamint az „elszigeteltség” érzése is kezd kissé fojtogatóvá válni a számukra, a tulajok zárt jetski szerű csónakokban közelíthetnék meg a szárazföldet. A Jet Capsule tehát nem csak a vízfelszíni elővárosok kialakítását tűzte ki célul, hanem a megközelítésüket lehetővé tevő közlekedést is saját kezűleg kívánja megszervezni.

UFO-falu (Forrás: Jet Capsule)

Reméljük, nem csak lebegtetnek.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: GyártásTrend, Popular Science)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk