hirdetés
hirdetés

Bécs: változást a maszkviselésben!

Bécs szigorítaná a maszkviselést a vendéglátásban és a kereskedelemben.

hirdetés

Szigorúbb maszkviselést javasol Michael Ludwig, Bécs polgármestere. A bárpultnál is maszkot kellene viselni, és azt az éttermekben is csak az asztalnál lehetne levenni. A tesztelés továbbra is kiemelt fontosságú, augusztusban Bécsben naponta átlagosan 4.300 tesztet végeztek el.

Michael Ludwig, Bécs polgármestere a sajtótájékoztatón © C.Jobst / PID
Michael Ludwig, Bécs polgármestere a sajtótájékoztatón © C.Jobst / PID

A koronavírus-fertőzöttek emelkedő száma miatt Bécs a szigorúbb maszkviselés és az átfogó tesztelés mellett teszi le a voksát. Utóbbival a tünetmentes fertőzöttek felfedezése és a fertőzési láncok megszakítása a célja.

A város szigorúbban szeretne fellépni a szabályok megkerülése ellen a vendéglátóhelyeken tartott "zártkörű rendezvények" esetében. A családi ünnepek, mint az esküvők, a születésnapok vagy más ünnepségek szervezése azonban privát terekben továbbra is lehetséges marad.

Az osztrák főváros intézkedései egyelőre ajánlások maradnak. Kötelező érvényű szabályozásokat – egész Ausztriára vonatkozóan is – csak szövetségi szinten lehet bevezetni. Regionális intézkedések meghozatala jogilag jelenleg csak korlátozottan lehetséges.

 

 

(forrás: Wien Tourismus)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk