hirdetés
hirdetés

Bekerül a ráckevei TDM kínálatába az új vadaspark

Új turisztikai látványossággal gyarapodott a Csepel-sziget augusztusban. Szigethalmon elkészült és meg is nyílt a térség egyetlen magántulajdonban lévő vadasparkja.

hirdetés

A tulajdonosok, Blagáné Kádár Patrícia és férje a szülőházból hozták magukkal az állatok szeretetét és építették fel kéthektárnyi területen, két év alatt, apránként a karámokat, a kerítést és szerezték be és tenyésztették az állatokat. Mintaként a Gödön, szintén magánkézben lévő vadasparkot vették.

A parkban lovak, vaddisznók, őzek, szarvasok, hazai és trópusi madarak, muflonok, fácánok és rengeteg baromfi található, a gyerekek kedvencei pedig a bárányok, pónik és csacsik, de egy nagyméretű halastavat is létrehoztak. A sok állattal a tulajdonosokon kívül még képzett állatgondozók és vadgazdálkodási szakemberek is foglalkoznak. A környék szakiskoláiból szakmai gyakorlatra, az egyéb iskolákból pedig az előírt évi 50 óra közösségi szolgálatra is sokan jelentkeznek. A park látogatását beépítették az óvodás programokba és az iskolai tanrendekbe is. A nyári szünidőben és hétvégéken szerveznek családi eseményeket is, ahol a kicsiket jól felszerelt és biztonságos játszóterek várják és a szakemberek szívesen segítenek az állatok megismerésében, gondozásában is.

Forrás: szigethalmivadaspark.hu
Forrás: szigethalmivadaspark.hu

A park a rendezvényeiből és a belépődíjakból már nagyon hamar, mindössze néhány hónap üzemelés után önellátó lett. Így lehetőségük lesz a jövő évben bizonyos fejlesztésekre, a még egyelőre szabadon álló félhektáros terület beépítésére és új állatok beszerzésére is. A látogatóknak a séta teljesen biztonságos, mindenütt táblák jelzik, hogy milyen állat található és annak mik a jellemzői, illetve felhívják a figyelmet az etetés veszélyeire is.

A Vadaspark bekerül jövőre a Ráckevei TDM turisztikai kínálatába is, melynek során elsősorban több külföldi – főként kerékpáros –, de hazai vendéget is várnak.

Forrás: szigethalmivadaspark.hu
Forrás: szigethalmivadaspark.hu

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk