Átvette a Travel Service a cseh nemzeti légitársaságot

Átvette a Travel Service a cseh nemzeti légitársaságot 

A több éves tárgyalás sorozat és érdekegyeztetés után, most úgy tűnik, hogy a Travel Service átveszi a CSA nemzteti légitársaságot, mivel az utóbbi napokban 89%-os részesedést szerzett a korábbi nemzeti fuvarozóban.
Figyelmeztetést adott ki a spanyol Külügyminisztérium a katalán utazások veszélyeiről

Figyelmeztetést adott ki a spanyol Külügyminisztérium a katalán utazások veszélyeiről 

A spanyol Külügyminisztérium hivatalos figyelmeztetést tett közzé, a Katalóniába utazó turisták, illetve a hosszabb ideje ott élő idegen telepesek számára, a barcelonai tartományi elszakadás miatt kitört zavargások veszélyeire hivatkozva.

Repülőtér és szálloda fejlesztés közös koncepció alapján 

A Hilton Hotels and Resorts jelentős repülőtéri szálloda kapacitás bővítést tervez az elkövetkező években, azon repülőterek környékén, ahol az állami támogatásnak köszönhetően is, a légi forgalom nagyobb mértékben növekszik.
Megszűnik a közel-keleti járatokon a laptopok tilalma

Megszűnik a közel-keleti járatokon a laptopok tilalma 

Az elmúlt hét közepén megszűnt a Trump adminisztráció által elrendelt közel keletről és Afrikából az USA-ba induló járatokon a laptopok bevitelének a tilalma.
Robot segíti az utasokat a brüsszeli repülőtéren

Robot segíti az utasokat a brüsszeli repülőtéren 

A brüsszeli Zaventem repülőtéren már munkába is állították a BRUce Peppernek nevezett serdülő fiatal fiú méretű „robotkát”. 

TDM tervek Olympia helyett 

Az eredeti tervek szerint a Csepel-sziget északi részén számos sportlétesítményt épitettek volna a 2024-es Magyarországra tervezett Olympiai játékokra, és az építkezések zavarták volna a tervezett turisztikai akciókat. A várakozás kis késést okozott a Csepel-szigeti kistérségi TDM ez évi programjának elkészítésében.

155 ezer látogatót várnak az utrechti turisztikai vásárra 

Néhány napon beül megnyitja kapuit a legnagyobb holland turisztikai kiállítás, a Vakantiebeurs Utrechtben.

Kínában építették fel Hannovert 

Eléggé szokatlan, hogy egy létező várost építenek fel és üzemeltetnek egy másik országban - kivéve, ha Kínáról van szó. Most Changde városában húztak fel egy negyedet Hannover mintájára. Az avatóünnepségen sok-sok konfettivel, német zászlókkal és dekorációval, valamint természetesen pereccel és német sörrel ünnepeltek.

Ismét sztrájk okoz fennakadásokat a KLM-nél 

Amikor a cég egyre-másra publikálja különböző előnyös tarifaajánlatait Európában és azon kívül is, addig folyamatos problémák merülnek fel a hajózók fedélzeti létszámával és az Air France-szal való együttműködéssel kapcsolatban is.

Megcsappant a holland kiutazás 

Egy felmérés szerint a korábban európai utazást tervező holland turisták egy része inkább otthon töltené a szabadságát.

Veszélyes szúnyogok az amszterdami repülőtéren 

Az utóbbi időben több olyan szúnyogfajtát is felfedeztek az amszterdami Schiphol repülőtéren, amelyek bizonyos vírusokat hordozhatnak, a hatóságok szerint járványtól azonban nem kell tartani.

Utazási iroda nyílt Hollandiában - kutyáknak 

Speciális utazási iroda nyílt meg a hollandiai Hilversumban Hondenreisbureau Adventuros néven, útjaikon a kutyák gazdájukkal vagy azok nélkül vehetnek részt.

Leköszönt a Malaysia Airlines elnöke 

Radikális átszervezés és tömeges leépítés árán igyekezett talpra állítani a Malaysia Airlinest német származású elnöke, de a politikai ellenszél miatt most kénytelen volt lemondani posztjáról.

Megnyílt az első önkiszolgáló, eladó nélküli bolt 

Természetesen hol máshol, mint a hagyományosan becsületes Skandináviában, azon belül is a svédországi Vikenben.

Száz éve még mocsár volt, ma közel 60 milliós utasforgalmat bonyolít 

Idén száz éves az amszterdami Schiphol repülőtér, a tulajdonos cégcsoport vezetői pedig nem is lehetnének boldogabbak, a tavalyi évet ugyanis rekord utasforgalommal zárta a légikikötő.

Ferihegyen tombol a reptéri retro 

Lassan két éve vette át a ferihegyi szabadtéri repülőmúzeum üzemeltetését egy non-profit kft., amely azóta számtalan fejlesztést hajtott végre: több gépet lefestettek, három új repülőgépet és egy szimulátort is beszereztek. Távlati tervük, hogy az egyes terminálra költöznek.

Biokerozin algából 

Melegvízben élő algákból állítanak elő biokerozint egy müncheni telepen. Az újítás forradalmasíthatja a repülést. 

Repül az első kínai elektromos repülőgép 

Megkapta a kínai Légügyi Hatóságtól az Aircraft Operation Ceriticate (Légijármű Üzemelési Bizonyítványt) az első elektromos meghajtású kínai gyártmányú repülőgép, melyet rövid távú kiképzési és rövid üzleti repülésekre terveztek.

Megnyílt az Y-generáció szállodája Amszterdamban 

Korlátlan wifi-elérés az egész városban, szobák, mint "egységek", fizetés high-tech karkötővel - mindez és még több a CityHubban.

Véget ér a drónok szabad repülése Amerikában 

Az Amerikai Egyesült Államokban munkacsoportot hoztak létre a drónok regisztrálása, ellenőrzése és a repülésük szabályozása érdekében.

Kitiltják a randalírozókat a British Airways járatairól 

Újszerű határozatot fogadott el a British Airways, melynek bevezetését több európai légitársaság vezetése is fontolgatja.

Létrejött a világ legnagyobb légitársasága 

Október 18-án Philadelphiában leszállt a US Airways utolsó járata, ezzel 76 év működés után újabb légitársaság neve tűnt el az Egyesült Államokban. Az US Airways nyomtalanul beleolvadt az American Airlines-ba.

Összkomfort és wifi Hollandia homokhotelében 

A Hollandia egyik tartományában, Észak-Brabantban lévő Oss, valamint az észak-hollandiai Sneek városában évente megrendezik a homokszobor-fesztivált, ami mindig valami meglepő újdonságot hoz.

Mégis folytatódik a légiutas-kísérő képzés Budapesten 

Bár az OKJ-s képzések sorából kikerült a légiutas-kísérő tanfolyam, a budapesti SZÁMALK Szakközépiskola továbbra is megszervezi a képzést.

A repülőgép ajtaját nyitotta volna ki a mosdót kereső utas 

A mosdót kereste és majdnem a kijárati ajtót nyitotta ki egy túlbuzgó utas a KLM Edinburgh-Amszterdam járatán, 9000 méter magasságban.

Drónveszély az alacsony légtérben 

Az utóbbi években egyre veszélyesebb drónmozgások figyelhetők meg az alacsony légtérben, esetenként a repülőterek közvetlen szomszédságában.

Óriásit bukhat a Ryanair egy bírósági döntés következtében 

A légitársaságot akár 265 milliárd forintnak megfelelő összeg kifizetésére is kötelezheti a manchesteri bíróság, miután egy közel 10 órás késést követően kártérítést követel hat utasuk.

Leányvári borturizmus a Tolna megyei pincefaluban 

A tolnai Szekszárd és környéke finom borai nem újak a magyar és külföldi piacokon sem, de hogy egy egész falu legyen, mely a történelmi pincéiről híres, az újdonság.

Gyors és sikeres sztrájk az Easyjetnél 

Az Easyjet légiutas-kísérői igen hamar ki tudták harcolni a béremelést.

Átvették a robotok az uralmat egy japán szálloda felett 

Mit szólna hozzá, ha a szálloda bejáratánál robot üdvözölné, robotportásnál jelentkezne be, automata vinné fel a csomagját, és a szobában is robot érdeklődne az igényeiről? Japánban ez már a valóság!

Buli a levegőben: óriási a hangulat a Brussels Airlines partijáratain 

A nyár Európa szerte a különböző fesztiválok ideje, ezt a trendet követve újított be a belga légitársaság, amikor a július 24-26. között szervezett Tomorrrowland nevű zenei fesztiválra partijáratokat indított.

Mi mindent tudunk elveszíteni repülés közben? 

A válasz röviden az, hogy majdnem mindent, ami a tulajdonunkban van. Utazáskor megoszlik a figyelem, kevésbé koncentrálunk a dolgainkra. Különösen igaz ez a repülős utazásra.

Egyszemélyes repülőgép vitte el a pálmát az Airbus elől 

Miután az Airbus bejelentette, hogy elsőként repülte át a La Manche csatornát teljesen elektromos hajtású repülőgéppel, egy kicsi, egyszemélyes elektromos repülő fél nappal előtte csendben megtette ugyanezt az utat.

Szelfizés miatt rúgták ki a Japan Airlines első tisztjét 

Azonnal elbocsátotta a Japan Airlines az egyik első tisztjét, mert a parancsnok mosdóban tartózkodása alatt elhagyta a helyét, és a kabinban az egyik légiutas-kísérővel szelfit készített.

Nyereg nélküli bringa hódít a turisták körében Szombathelyen 

Magyarországon először Szombathelyen vehették igénybe a turisták azt a különleges járgányt, melyet Elliptigónak hívnak – ez egy olyan, nyereg nélküli bicikli, melyet lábbal lehet mozgásba hozni.

A Travel Service a második legnagyobb részvényese a Czech Airlines-nak 

Nem gyakori eset, hogy egy charterszállításokra specializálódott légi szállító egy menetrendszerű légitársaság második legnagyobb részvényese legyen, de a 2007-ben alapított Travel Service esetében most ez történt.

Elballagtak az utolsók is: nincs többé stewardess-képzés Magyarországon 

Évekig tanulhattak légiutas-kísérőnek hazánk diákjai államilag támogatott OKJ-s képzés keretein belül, 2013 szeptemberétől azonban már nem indulhatott új évfolyam. Az utolsó, kifutó képzésen most végeztek a tanulók.

Olajat találtak a londoni repülőtér közelében 

Az Egyesült Királyság fővárostól délre fekvő Gatwick repülőtér közelében egy próbafúrás alkalmával egy kis olajcég értékes nyersolaj-lelőhelyre bukkant.

Új fővárost épít Egyiptom 

Az egyiptomi nagy beruházásról, a Szuezi-csatorna átépítéséről már ez év elején is hallottunk, kétségtelen meglepetés azonban a nemrég bejelentett hír, mely szerint új fővárost építenek a jelenlegitől keletre a Vörös-tengerig érő sivatagos részen.

Kínában terjeszkedik a KLM 

Újabb szakaszba érkezett a KLM holland légitársaság távol-keleti programja és ezen belül a kínai piac átszervezése.

Kölcsönpilótákkal repül a Germanwings 

A március 24-i tragédiát követően néhány pilóta érzelmi okokból nem tudott munkából állni, és a repülőgépet is helyettesíteni kellett.

Büntetik a nem gumikerekes bőröndösöket Velencében 

Olaszország történelmében az elmúlt évszázadok alatt sok-sok különös dolog történt, és valószínű, hogy ez a jövőben sem fog érdemben változni. Most a lakók nyugalmát félti a polgármesteri hivatal a műanyagkerekű gurulós bőröndök, utazótáskák által okozott zajtól.

Kórházba került az utas, miután kézipoggyász esett a fejére 

A légitársaságok pontos méret- és súlyhatárt írnak elő a kézipoggyászokra is, nem csak a feladottakra. Ez részben azért van, hogy a csomagok beférjenek a gépek kalaptartóiba, és annak ajtaját biztonságosan be lehessen csukni.

A pilóták után most a légiutas-kísérők sztrájkolhatnak 

Az elmúlt évben a Lufthansa sztrájkokat a cég repülőgép-vezetői indították, a több ezer járat törlésével az utasok tízezreinek, és a vállalatnak is sok százmilliós kárt okozva. Csak az áru- és a postaküldemények késése, illetve más járatokkal kitérő útvonalon történő továbbítása kb. 200 millió eurós veszteséget eredményezett.

Észlelték a lezuhant AirAsia fekete dobozának jelzéseit 

Tegnap este, mikor a december 28-án a Jáva-tengerbe zuhant AirAsia repülőgépének farokrészét próbálták kiemelni, a kutatócsoport észlelte a fekete doboz szignálját is.

Repüljetek többen együtt, ajándékot kaptok 

A Mikulás, melyet Hollandiában Sinterklaasje-nak, azaz szent Miklósnak becéznek, nem csak a gyerekeknek, hanem a KLM törzsutasainak és a velük együtt utazó családtagoknak, üzleti partnereknek is ajándékot hozott.

Eddig villamos járt ott, most repülő 

Az iparág legfrissebb, de legalább annyira meglepő híre, hogy a Lauda záros határidőn belül megindítja Európa legrövidebb légi járatát Bécs és Pozsony között.

Új belga légitársaság indul "All you can fly" modellben 

A Take Air belga fapados légitársaság Antwerpeni HUB-ot kíván alapítani. A légitársaság "All you can fly" modellben gondolkodik, vagyis az utasok egy-egy hónapra befizetve korlátlan mennyiségben utazhatnak. 2015 márciusában indulna az új cég szolgáltatása hat repülőgéppel.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!