hirdetés
hirdetés

Berlinben dolgoznak az ukrán emigráns művészek

Több mint száz ukrán művész menekült a háború elől Berlinbe. A német főváros vezetése egy régi gyárépületet bocsátott a rendelkezésükre, ahol szabadon alkothatnak.

hirdetés

„Olyan érzésem van, mintha fél Kijev itt lenne Berlin utcáin" - mondta egy helyi ukrán kulturális szervezet koordinátora az euronews.com tudósítójának.

pixabay.com
pixabay.com
 

Az egyik ide menekült művész, Hanna Zvajginceva azt mondta, megérkezése után egy hétig semmit nem tudott csinálni, csak bámult ki az ablakon. „Bűntudatunk van, minden nap. Mert mi élünk, itt vagyunk és dolgozhatunk, itt ülhetünk egy iPaddel az ölünkben", magyarázta a grafikus, akinek a munkáira nagy hatással vannak a hazájában zajló események. „Az oroszok meg akarnak minket ölni. Látjuk és érezzük ezt" - mondta.

Berlinbe több tízezer ukrán érkezett a háború kezdete óta. Az egyik legnagyobb kihívás az, hogy a rengeteg menekültnek méltó és hosszú távú lakhatást tudjanak biztosítani.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk