hirdetés
hirdetés

Bevezeti az SOS-gombot az Uber

Az Uber taxikat helyettesítő szolgáltatás bevezeti Indiában az SOS-gombot, miután év végén szárnyra kapott egy olyan hír, miszerint az egyik Uber-sofőr megerőszakolta hölgy utasát - írja a Verge.

hirdetés

Az Uber által bevezetett két új biztonsági szolgáltatás az applikáció frissítése után válik elérhetővé az indiai felhasználók számára. Az egyik újítás az SOS-gomb, amely megnyomásával az alkalmazás automatikusan tárcsázza a rendőrséget, a másik segítségével pedig az utas legfeljebb öt ismerősével megoszthatja az utazáshoz kapcsolódó összes adatot. Ez utóbbi egyébként a Share My ETA-szolgáltatás (amellyel megoszthatjuk a becsült érkezési időnket) továbbfejlesztett verziója. A kiválasztott ismerősök így láthatják a sofőr fényképét, a rendszámot, és élőben követhetik az autó útját az elejétől a végéig, bármiféle járulékos költség nélkül.

Az Uber azután vezette be a nagyobb biztonságot célzó opciókat, hogy tavaly év végén az egyik sofőr állítólag megerőszakolt Delhiben egy vele utazó nőt. Később kiderült, hogy ez a sofőr 2011-ben már állt nemi erőszak vádjával bíróság előtt, akkor is Delhiben követte el tettét. 

Az indiai hatóságok egyébként a tavaly év végi esetre hivatkozva betiltották az Uber működését a legnagyobb indiai városban, Delhiben. Az Uber csak azután folytathatta tevékenységét, miután rendes taxilicenszért folyamodott.

(forrás: The Verge/Kreatív Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk