Perelnek a londoni taxisok, elegük van az Uber-sofőrökből

Perelnek a londoni taxisok, elegük van az Uber-sofőrökből 

Több mint tízezer londoni taxis nyújtott be keresetet az Uber ellen, azzal vádolva a céget, hogy szándékosan félrevezette a hatóságokat az engedélyek megszerzése érdekében.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Visszatér Budapestre az Uber

Visszatér Budapestre az Uber 

Korábban épp a taxisok nyomására távozott, most velük lép együttműködésre a Magyarországról 2016-ban kivonuló autómegosztó.
Kettő az egyben: az Uber utazási irodai szolgáltatásokat vezet be

Kettő az egyben: az Uber utazási irodai szolgáltatásokat vezet be 

Az Egyesült Királyságban élő Uber-ügyfelek hamarosan az alkalmazáson keresztül foglalhatnak repülőjegyet, köszönhetően a cég által bevezetett legújabb utazási szolgáltatásoknak - adja hírül laptársunk, a Privátbankár.hu a Travel and Leisure  turisztikai szakportál információja alapján.
Egyre több mediterrán nyaralóhelyen utazhatunk Uberrel

Egyre több mediterrán nyaralóhelyen utazhatunk Uberrel 

Az Uber taxitársaság hat éve tűnt el Magyarországról, de Európában él és virul, és bővíti szolgáltatásait. Idén nyáron már programokat, élményeket is le lehet lefoglalni az alkalmazásban.
Repülőjegyet és szállást is lehet foglalni az új Uber-appal

Repülőjegyet és szállást is lehet foglalni az új Uber-appal 

A vállalat egy új applikációt tervez bevezetni, egyelőre az Egyesült Királyságban, amelyen repülő- vonat, buszjegyeket, sőt a későbbiekben szállást is lehet foglalni - írja a vg.hu.
Újabb bolt van kilátásban a Bolt-nak

Újabb bolt van kilátásban a Bolt-nak 

Az Uber legnagyobb riválisa, az eredetileg taxiszolgáltatásként indult tallini cég ugyan nemrég vágott bele az élelmiszer-kiszállításba, de jövőre már Svédországot, Lengyelországot és a Cseh Köztársaságot is célba veszi, írja az amerikai Forbes.
A szerda legyen a hétfő a cégeknél!

A szerda legyen a hétfő a cégeknél! 

A fuvarozócég idén nyáron két napot jelölt ki megbeszélés-mentes napnak, hogy ezzel is csökkentse az alkalmazottai fáradtságát.
Minimálbért kapnak a Uber-sofőrök

Minimálbért kapnak a Uber-sofőrök 

Minimálbért, fizetett szabadságot és nyugdíjat kapnak mostantól az Uber-sofőrök az Egyesült Királyságban a legfelsőbb bíróság ítélete szerint.
Maradhat Londonban az Uber

Maradhat Londonban az Uber 

Az illetékes londoni bíróság hétfői végzése alapján folytathatja tevékenységét a brit fővárosban az Uber, amelynek lejárt taxiszolgáltatási engedélyét a londoni közlekedési hatóság tavaly nem hosszabbította meg.

Közös fejlesztésű repülőtaxi-prototípust mutatott be az Uber és a Hyundai 

Közös fejlesztésű repülőtaxi prototípust mutatott be az Uber és a dél-koreai Hyundai, az eszköz akár 300 kilométeres sebességre is képes.

Londonban betiltották az Ubert 

Megvonták a közösségi taxiscég működési engedélyét az Egyesült Királyság fővárosában. A londoni közlekedésfelügyelet szerint a cég nem felel meg az előírásoknak.

Visszatért a szomszédba az Uber 

Az alternatív taxis szolgáltatás egyelőre csak a szlovák fővárosban érhető el, de a cég kelet-közép-európai regionális igazgatója szerint idővel a többi szlovákiai nagyvárosban is használható lesz újra az alkalmazás.

Taxis tüntetések Bukarestben is 

Újabb taxistüntetést rendezett Bukarestben és Románia több nagyvárosában a közúti személyszállítási vállalkozásokat tömörítő COTAR konföderáció szerdán, az Uber és a hozzá hasonló internetes fuvarmegosztó cégek betiltását követelve - írja az MTI.

Közlekedési nehézségek több spanyol városban 

Közlekedési nehézségeket okoz a taxisok határozatlan idejű sztrájkja több spanyol városban, ráadásul egyre több spanyol városban csatlakoznak a munkabeszüntetéshez.

A cseheknél is az Uberrel emberkednek a taxisok 

Közlekedési káoszt és komoly fennakadásokat okozott - elsősorban a tömegközlekedésben - hétfőn kora este Prágában az Uber alternatív közösségi személyszállítási szolgáltató elleni taxis tiltakozás.

Az Uber nem kivétel a taxikra vonatkozó szabályozás alól 

Az innovatív koncepció ellenére közlekedési vállalatnak minősül az internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó Uber, így érvényesíthető rá a hagyományos taxitársaságokra vonatkozó nemzeti szabályozás - mondta ki szerdai ítéletében az Európai Bíróság.

Sztrájkolnak a spanyol taxisok az Uber ellen 

Huszonnégy órás sztrájkkal tiltakoznak a spanyol taxisok az Uber, illetve a hasonló módon működő Cabify nevű alternatív, közösségi személyszállítási szolgáltatás terjedése ellen.

57 millió ügyfél adatát lopták el a hackerek az Ubertől 

Az Uber globális személyszállító vállalat csak most közölte, hogy tavaly 57 millió ügyfél adatait lopták el tőle hackerek.  

Fellebez az Uber 

Az Uber benyújtotta londoni szolgáltatási engedélyének megvonása elleni fellebbezését. 

Nem hűl ki többet a rendelt kaja, ha bejön az új magyar startup 

Olyan mint az Uber, csak itt nem embert, hanem pizzát viszel.

Tiltakoznak az Uber londoni engedélyének megvonása ellen 

Néhány óra alatt csaknem félmillióan írták alá az Uber taxiscég londoni szolgáltatási engedélyének megvonása ellen tiltakozó petíciót.

Visszavonták az Uber engedélyét Londonban 

A jelenlegi engedélye szeptember 30-án jár le és 21 napja lesz fellebbezni a döntés ellen. 

Megvan az Expedia új vezetője 

Mark Okerstrom váltja az Uber válllalat élére átkerülő Dhara Khosrowshahit.  

Online utazási vállalat elnöke került az Uber élére 

Dhara Khosrowshahi, a világ vezető online utazási vállalata, az Expedia eddigi vezetője kerül az Uber Technologies élére - értesült a Reuters a két forrásból. 

Horvátország átmenetileg betiltaná az Ubert 

Horvát médiajelentések szerint az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás mobil alkalmazásának átmeneti betiltását kérte bíróságon a horvátországi közlekedési minisztérium - számolt be pénteken az osztrák Die Presse hírportál a Jutarnji list horvát napilap jelentésére hivatkozva. 

De mi került ezen a reptéri transzferen 168 euróba? 

A 168 eurós reptéri transzfert Tokió valamelyik repteréről a belvárosba menet kell kifizetni a taxisofőrnek. De a japán főváros még így sem a legdrágább taxifronton. Budapest egész tűrhető - derül ki Carsrping felméréséből. Már amennyiben nem egy hiéna karmai közé kerül a gyanútlan utas - tesszük hozzá mi némi helyismerettel felvértezve.

Lemondott az Uber alapítója a vezérigazgatói posztról 

Kedden lemondott Travis Kalanick, az Uber nevű közösségi személyszállítási cég egyik alapítója és vezérigazgatója - írja a New York Times.

Vesztett népszerűségéből Amerikában az Uber  

Jelentősen csökkent az Uber népszerűsége az Egyesült Államokban azután, hogy számos negatív hír látott napvilágot a közelmúltban a közösségi taxiszolgáltatóról. 

Hagyományos közlekedési vállalatnak minősül az Uber 

Az innovatív koncepciója ellenére hagyományos közlekedési vállalatnak minősül az internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó Uber, így érvényesíthető rá a hagyományos taxitársaságokra vonatkozó nemzeti szabályozás - foglalt állást az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka csütörtökön.

Uberrel szállítana házhoz a McDonald's 

Először a Crain's Chicago Business nevű újság szellőztette meg, hogy forradalmi lépésre készül a McDonald's: szerződött az Uberrel, amely értelmében a taxipótlék vállalat szállíthatja házhoz a mekis megrendeléseket - írja az Inc.com.

Az Uber ellen tüntettek a román taxisok 

Taxistüntetést rendezett Bukarestben a közúti személyszállítási vállalkozásokat tömörítő COTAR konföderáció szerdán, az Uber internetes fuvarmegosztó cég tisztességtelennek ítélt konkurenciája ellen tiltakozva, illetve az ennek teret engedő joghézag felszámolását követelve.

Repülőtaxi-szolgáltatást tesztelnek Németországban 

A pilótaprogramban részt vevő járművek 18 rotorja szerfelett zajmentes helyváltoztatást tesz lehetővé.

Spanyolország: sztrájk és tüntetés az Uber ellen 

Sztrájkkal és tüntetéssel tiltakoztak csütörtökön a taxisok Madridban és Barcelonában az Uber, illetve a hasonló módon működő Cabify nevű alternatív, közösségi személyszállítási szolgáltatás terjedése ellen.

Az olaszországi taxisok is kiakadtak az Uberre 

Róma és Milánó városközpontját is a járműveikkel tüntető taxisok blokádja bénította meg csütörtökön, akik az utasszállítás liberalizálása, többek között az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatás engedélyezése ellen tiltakoznak. 

Egy taxit! De sofőr nélkül! 

Már nem csak a filmekben látni ilyet! Tényleg munkába álltak Pittsburghben az Uber sofőr nélküli autói. Teljesen önállóan róják az utcákat, kezelik a megrendeléseket és szállítják az utasokat egyik pontból a másikba -olvasható a lokal.hu-n.

Varga Mihály Pozsonyból azt izente 

Európa gazdasági növekedése továbbra is mérsékelt, azonban Közép-Kelet Európa fontos szerepet játszhat az EU gazdasági növekedésének élénkítésében – jelentette ki Varga Mihály az Európai Unió pénzügyminisztereinek (Ecofin) pozsonyi találkozóján. Az ülésen megvitatták a digitális gazdaságban működő vállalkozások adóelkerülését megakadályozó javaslatot, amit a magyar tárcavezető terjesztett elő — így az NGM közleménye.

150-200 taxis hiéna drogdílerként és futárként működik 

Az utóbbi hónapokban elérkezett a taxis hiénák aranykora, az Uber "kiűzése" pedig elmélyítette a problémát - mondta a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke szombati sajtótájékoztatója után.

Pénteken indul a Taxify 

2016. augusztus 19-től már Budapesten is elérhető lesz a Taxify, a nemzetközi taxiszolgáltatás.

Bepanaszolta Magyarországot az Uber az Európai Bizottságnál 

Panaszt nyújtott be az Uber az Európai Bizottságnak Magyarországgal szemben. Az amerikai székhelyű fuvarmegosztó a magyarországi működését ellehetetlenítő jogszabályt kifogásolja.

Létrejön Európa legnagyobb alkalmazás alapú taxihívó szolgáltatója 

A német Daimler Mytaxi nevű taxihívó szolgáltatása összeolvad brit riválisával, a Hailóval, így létrejön Európa legnagyobb alkalmazás alapú taxihívó szolgáltatója, versenyre kelve az amerikai székhelyű Uber fuvarmegosztóval - jelentette be a két cég kedden.

Viszlát, Uber, helló, Taxify! 

A július 24-én hatályba lépő új jogszabállyal az Uber kivonult Magyarországról, helyét egy Észtországból indult vállalkozás tervezi átvenni - augusztus elején indulnak ugyanis a Taxify sárga autói. Bár az alacsonyabb tarifában ne reménykedjünk.

Centralizálják a taxisok ellenőrzését 

Azt MTI azt írja, hogy az Uber magyarországi kivonulásával nem szűnik meg a taxisok ellenőrzése, centralizálják, egységes rendszerbe foglalják a személy- és teherszállítás szakmai ellenőrzéseit. Mindez az NFM és a taxis szervezetek közti tárgyalást követő, hétfői sajtótájékoztatón derült ki.

Befejezi tevékenységét az Uber Magyarországon 

A július 24-én hatályba lépő jogszabállyal az Uber kivonul Magyarországról.

Uber-részvényekbe fektetett be az orosz Sberbank 

Az orosz Sberbank egyik befektetési társasága meg nem határozott nagyságrendben befektetőként vett részt az Uber legutóbbi G-sorozatú részvénykibocsátásában - írja az intellinews.com hírportál.

Blokkolható lett az Uber applikáció 

Döntött az Országgyűlés: ideiglenesen, legfeljebb 365 napig blokkolni lehet azokat az internetes oldalakat, amelyek jogellenesen működő taxiszolgáltatást kínálnak. A döntést követően az Uber magyarországi operatív vezetője is megszólalt.

Már Kazahsztánban is uberezhetünk 

Kazahsztánban is megjelent az internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó Uber.

Kétszer annyian ülnek taxiba, mint Uber-autóba Budapesten 

A budapestiek 77 százaléka utazott valamelyik taxitársasággal az elmúlt egy évben, miközben az Uber szolgáltatásait a megkérdezettek 37 százaléka vette igénybe - közölte a Főtaxi Zrt. pénteken a Trend International piackutató társaság által végzett felmérés alapján.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!