hirdetés
hirdetés

Budapest Busz viszi a turistákat a Várnegyedbe és a Várkert Bazárba

Mostantól Budapest hivatalos környezetbarát várbusza is gazdagítja a fővárosi turisztikai szolgáltatások kínálatát.

hirdetés

A Budapest Busz debütálását egyeztetések, tervezések sora előzte meg, melyek 2016 szeptemberében indultak el a résztvevő és támogató felek között.

Az ötlet megvalósítását mind Budapest Főváros Önkormányzata, mind hivatalos desztinációmenedzsment és fesztiválszervező cége, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) teljes mértékben támogatta, kiemelve azon célkitűzést, mely a Budai Várnegyed és a Várkert Bazár bekapcsolását irányozta elő az itt élők és az idelátogató turisták számára. Mindkét helyszín kiemelt jelentőségű a Főváros számára, nemcsak kulturális, történelmi, hanem műemlékvédelmi és turisztikai szempontból egyaránt.

Budapest Busz
Budapest Busz


A Budapest Busz projekt a Várnegyedben elérhető látványosságokat, állandó és időszakos kiállításokat is hivatott népszerűsíteni, valamit színesíti a Várnegyed és Várkert Bazár képét.

Az élmény mellett az ötletgazdák szem előtt tartották az innováció és a környezettudatosság fontosságát, így a Budapest Busz projekt 100%-ban elektromos hajtással rendelkező járműveket üzemeltet.

A Budai Vártúra során a kisbuszon jelenlévő idegenvezető látja el hasznos információkkal az utasokat, ezzel személyesebbé és tartalmassá téve a városnézés élményét.

A szervezők kétszeri felszállási lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek, így a túra bármikor megszakítható és összeköthető múzeumi, kiállítási, kávéházi pillanatokkal.

Budapest Busz
Budapest Busz


Budapest Card-tulajdonsok számára 2017-ben ingyenesen igénybe vehető ez a szolgáltatás.

Budapest hivatalos környezetbarát várbusza minden nap délelőtt 9 és délután 5 óra között üzemel a Budai Vár területén, 20 percenkénti indulással. A várkör hat megállón keresztül mutatja be a kerületet, történelmi múltját és a csodálatos kilátást a városra. Felszállni a Clark Ádám téren vagy a Várkert Bazár előtt lehet.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk