hirdetés
hirdetés

Ciprus, peloponnészoszi körutazás és Évia a Mouzenidis Travelnél

A tavalyi év eredményeiről és az idei újdonságokról tartott bemutatót a Mouzenidis Travel, az Aegean Airlines és a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal március 21-én a Mazi étteremben. Az eseményen részt vett Antonios Theocharous ciprusi és Dimitrios Letsios görög nagykövet is.

hirdetés

A bemutató Kovács Krisztina prezentációjával kezdődött, aki az Aegean Airlines képviseletében röviden bemutatta a légitársaságot, amely tavaly 12 millió utast szállított, ezzel olyan versenytársat előzött meg, mint az Austrian Airlines.

A légitársaság 2010 óta tagja a Star Alliance-nak és 2013 óta repül Budapestre, ahonnan jelenleg heti négy járat közlekedik Athénba. Összesen 145 desztináció szerepel a légitársaság kínálatában, ezen belül 111 nemzetközi és 34 Görögországon belül repül. Az Aegean a "hiánypótlásra” is törekszik, ezért minden tájegység felé próbálnak nyitni. Az utasok többek között Tel-Avivba, Teheránba és Bejrútba is repülhetnek.

A klasszikus légitársaságokhoz hasonlóan két osztály érhető el, a business és a turistaosztály. Ez utóbbin belül két alosztály létezik, a legalacsonyabb árkategóriájú Go Light és a Flex, amely rugalmasabb feltételeket biztosít az utasoknak. Fedélzeti ellátás minden osztályon van.

Antonios Theocharous, Ács Viktória, Kovács Krisztina és Csabai Ferenc
Antonios Theocharous, Ács Viktória, Kovács Krisztina és Csabai Ferenc

Rekordszámú turista Cipruson

A Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal képviseletében Ács Viktória elmondta, hogy tavaly rekordszámú, több mint 3 millió turista látogatott el Ciprusra és az idei kilátások is jók. A szigetország legvonzóbb tulajdonsága az egész évben kellemes időjárás és a tenger, amely november végéig alkalmas fürdőzésre. Budapestről Larnakába indulnak közvetlen járatok, az Aegean athéni átszállással közlekedik.

A sziget 440 kilométernyi partszakaszán 42 kék zászlós minősítésű strand található. A fürdőzésen túl nagy hangsúlyt fektetnek az aktív turizmusra is. Az Akamasz-félsziget a túrázók egyik kedvelt célpontja, Pissouriban például a magyar mountain bike csapat is rendszerint tart edzőtábort. A hazai Bubi-rendszerhez hasonlóan már kerékpárkölcsönző-hálózat is működik az országban. Szintén nagyon népszerű a golf a turisták körében, a tervek szerint idén Larnakában bővítik a golfozási lehetőségeket.

Egyre népszerűbb a zarándokturizmus és a falusi turizmus is a szigetre látogatók körében. A falusi turizmus keretén belül az ország belső részein és hegyvidékein megtalálható tradicionális parasztházakban szállhatnak meg az utazók.

Európa Kulturális Fővárosa 2017-ben Pafosz lett, ennek keretén belül a programsorozatok már januárban elkezdődtek, és egyfajta nyitott agóraként igyekeznek bemutatni a szigetország történelmét.

Évia szigetén (Fotó: Jebulon / Wikipedia)
Évia szigetén (Fotó: Jebulon / Wikipedia)

Ciprus is bekerült a kínálatba

Csabai Ferenc, a Mouzenidis Travel értékesítési vezetője röviden bemutatta a thesszaloniki székhelyű céget, elmondta, hogy a 22 éves vállalat már 80 értékesítési pontot üzemeltet Európán belül, idén novemberben nyílik a következő Londonban. A cégcsoportnak csak az egyik szegmense az utaztatás, ezen felül saját légitársaságot üzemeltetnek, biztosítással, ingatlanfejlesztéssel, gyógyturizmussal és egyetemi képzésekkel is foglalkoznak, de egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a MICE-utazások is. 

A 2017-es nyári szezonban 3 fő desztinációt kínálnak utasaik számára: Korfut, Krétát és Zakinthoszt. Új desztinációnak számít - az Aegean Airlines együttműködésével - Évia, amely Kréta után a második legnagyobb görög sziget. Szintén az Aegeannal közösen idén áprilistól nyár végéig zajlanak a körutazások, kis létszámú, 12-16 fős csoportokban. A klasszikus görög körutazások mellett idén többek között a Peloponnészoszi-félsziget is felkerült a listára.

Kínálatukban szintén az idei év újdonsága Ciprus, elsősorban Limassolra koncentrálnak, de szerveznek utakat Tochni településre is.

Csabai Ferenc a prezentációban kiemelte az utazási iroda előnyeit: a nagy szálláskínálatot - főleg a 3-4 csillagos kategóriában -, a buszokon lévő ingyenes wifihasználatot, illetve azt, hogy a meghirdetett árakon túl nincsenek további rejtett költségek. Az utazási irodai partnereknek online foglalási rendszer is a rendelkezésükre áll, ezzel még egyszerűbbé téve a foglalást.

Balázs Zsuzsanna
a szerző cikkei

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk