Mexikó: te mennyire messze mennél? 

A Mexikói Nagykövetség épületében, ünnepélyes keretek között mutatta be David Najera, Mexikó rendkívüli és meghatalmazott nagykövete és Patricia Eversbusch, a Mexikó közép-kelet európai régióért felelős turisztikai menedzsere a latin-amerikai ország legújabb ’A World of Its Own’ névre keresztelt turisztikai kampányát.
Molnár Attila: a maximalizmusból nem szabad engedni

Molnár Attila: a maximalizmusból nem szabad engedni 

Molnár Attila 25 éve van a pályán, de még mindig legalább annyira szereti csinálni, mint a legelején. Szerinte a szakmában a legfontosabb a maximalizmus, az alázat és az összefogás. 
Nekünk jár az utazás!

Nekünk jár az utazás! 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) 86. közgyűlésének délutáni témái voltak többek között a technológia fejlődés, a turisták száma Budapesten valamint az újonnan alakult Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány is. 
Az ezerarcú Marokkó

Az ezerarcú Marokkó 

Fűszerillat, kígyóbűvölők, tradicionális ruhákba öltözött vízárusok, végeláthatatlan embersereg, lovaskocsi, golfpályák, óceán, kultúra, hagyomány és még megannyi lenyűgöző dolog vár arra, aki ellátogat Észak-Afrika csücskébe, Marokkóba.
Áfacsökkentés, munkaerőhelyzet és jövő évi célok

Áfacsökkentés, munkaerőhelyzet és jövő évi célok 

Az MSZÉSZ hajdúszoboszlói közgyűlésének második napján tájékoztatót tartott többek között a szövetség elnöksége és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója is.
Bulinegyed: népszavazás fog dönteni

Bulinegyed: népszavazás fog dönteni 

Október 3-án a VII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete a Bulinegyedet (Belső-Erzsébetváros) érintő kérdésekről tárgyalt. Az  Élhető Erzsébetváros civil kezdeményezés tagjai nem elégedettek a testület döntésével.
Turizmus Világnapja: Budapest nem hódol be a tömegturizmusnak

Turizmus Világnapja: Budapest nem hódol be a tömegturizmusnak 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) Turizmus Világnapja alkalmából rendezett programján többek között kiosztották a Budapest Turizmusáért Díjat, elhangzott előadás az MTÜ és a KKM jövőbeni szorosabb együttműködéséről, a UNWTO turisztikai irányelveiről és dr. Guller Zoltán is beszélt a turizmusfejlesztési stratégiáról. 
Utazómajom: nem vagyok konkurencia az utaztatási szakma számára

Utazómajom: nem vagyok konkurencia az utaztatási szakma számára 

A MUISZ legutóbbi szakmai vacsoráján a budapesti Hemingway Étteremben Tóth Ákos, az Utazómajom oldal üzemeltetője is tartott előadást, ahol többek között beszélt arról, hogy nem kíván az utazási irodák konkurenciája lenni. 
Bemutatta téli árualapját a Jetwing Travel

Bemutatta téli árualapját a Jetwing Travel 

2017.szeptember 7-én, a budapesti Marriott Hotelben került sor a Jetwing travel és a Turkish Airlines idei, közös prezentációjára.
Gran Canaria- ahová jó elmenekülni

Gran Canaria- ahová jó elmenekülni 

Az utazom.com a gran canariai turisztikai hivatallal közösen tartott prezentációt a partnereinek, hogy közelebbről bemutassa spanyolország magyarok által is kedvelt üdülőhelyét. 

Rekordot döntöttek a budapesti fürdők az idei szezonban 

Kiemelkedően teljesítettek ezen a nyáron a budapesti fürdők a tavalyi évhez képest, annak ellenére, hogy az egyik leglátogatottabb strand, a Dagály a vizes vébé miatt idén zárva volt a fürdőzők előtt. 

Jövő héten egyeztetnek a bulinegyed lakói a polgármesterrel 

Tüntetések és fórumok után a VII. kerületi polgármester konzultációra hívta az Élhető Erzsébetváros civil kezdeményezés képviselőit. Közben a vendéglátósok is a polgármesterhez fordultak javaslataikkal.  

Élhetőbb bulinegyedet akarnak a VII. kerületi civilek 

Prostitúció, drogfogyasztás és minden nap hajnalig tartó ricsaj…. ezekből lett elege a Belső-Erzsébetvárosban élőknek. A bulinegyedben élő civilek nem szeretnének mást, csak érvényesíteni a pihenéshez való jogukat. 

Továbbra is kétséges, hogyan alakul az indulhatunk.hu károsultjainak kártalanítása 

Az Uniqa szerint az első kifizetések már megtörténtek és a következő napokban közel 1000 utas kapja meg az 50% - os szolgáltatási előleget. De továbbra is kétséges az indulhatunk.hu károsultjainak helyzete. 

Riksatúra Indiában, rally a Balkánon át 

10 napos sivatagi kalandtúra, éjszakázás a Pamír-hegységben, a Kaukázus bebarangolása autóval… ilyen és hasonló utakat kínál az immár 10 éve működő, budapesti és chennai irodával rendelkező Travel Scientists. 

Főszerepben Frankfurt 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) június 6-ai rendezvényén mutatkozott be Frankfurt városa és a frankfurti repülőtér továbbá a repülőtér megújult VIP szolgáltatása is. 

Bemutatkozott a kelet és nyugat kapuja az OTP Travelnél 

Az OTP Travel és az Emirates légitársaság jóvoltából ellátogattunk az Egyesült Arab Emírségek két városába Ras Al Khaimáhba, és Dubaiba, melyek mostantól elérhetőek az utazási iroda árualapjában.

Utazás a spanyol konyha ízvilágába 

2017.06.15-én a Spanyol Turisztikai Hivatal jóvoltából belekóstolhattunk a spanyol konyha ízeibe a Tapas világnapján az El Asador de Pata étteremben. 

A kelet-európai piacon terjeszkedne Mauritius 

Az Indiai óceánon található szigetet egyre több turista fedezi fel a térségből. A Mauritiusi Turisztikai Hivatal képviselete és 10 partnere, a kelet-európai bemutatókörútjuk keretén belül mutatta be az országot a Marriott Hotelben a vendégeknek. 

Nagy bejelentést tett a Green Holidays 

Ünnepélyes keretek között a törökországi Antalyában jelentette be a Green Holidays vezetője, Merdol Göktas, hogy az Uniqa biztosítóval kötött stratégia partnerség eredményeképpen, pár napon belül 500 millió forintos vagyoni biztosítékkal fognak rendelkezni. 

Közönségdíjjal bővül a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 

Április 10-én tartotta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Virágos Magyarország környezetszépítő verseny meghirdetése alkalmából rendezett sajtótájékoztatóját a Radisson Blu Béke Hotelben. Az eseményen részt vett dr. Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója és dr. Csemez Attila, a Virágos Magyarország Szervező Bizottságának elnöke is. A tájékoztatón bemutatkozott Tihany és Kaposvár is, akik idén hazánkat képviselik az európai versenyen.

Moszkvától Hontig 

Március 31-én Honton tartotta legutóbbi közönségtalálkozóját a Hazajáró turisztikai magazinműsor. A találkozón a műsor képviseletében Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár mesélt az elmúlt 5 évről, a kialakulóban lévő új honlapjukról, amely segítséget nyújt majd azoknak, akiknek kedve támad bebarangolni a Kárpát-medence tájait. 

Randevú Rouenban 

A felső-normandiai Rouen városa adott otthont idén a Francia Turisztikai Hivatal – az Atout France – Rendez-vous en France kiállításának március 28-án és 29-én. A 29-i sajtótájékoztató főbb témája volt többek között a párizsi vasárnapi nyitva tartás és a vásárlóélmények fokozása. 

Ciprus, peloponnészoszi körutazás és Évia a Mouzenidis Travelnél 

A tavalyi év eredményeiről és az idei újdonságokról tartott bemutatót a Mouzenidis Travel, az Aegean Airlines és a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal március 21-én a Mazi étteremben. Az eseményen részt vett Antonios Theocharous ciprusi és Dimitrios Letsios görög nagykövet is.

Nem csalás, nem ámítás: 669 Ft-ért oda-vissza Izraelbe 

A Ryanair rendszerhibájának köszönhetően a közelmúltban egy rövid ideig 669 forintért lehetett retúr repülőjegyet vásárolni Business Plus osztályon Eilatba, az Ovda repülőtérre. Munkatársunk lecsapott a lehetőségre.

„Hagyjuk itthon az európai mentalitást!” 

A Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság szervezésében előadássorozatot tartottak Egyiptom és az arab országok turizmusáról az Utazás kiállításon. Marokkóban folyamatosan növekszik a turisták száma, Kairóban pedig új múzeum épül és a látogatók már fotózhatnak is az Egyiptomi Múzeumban. 

Bemutatkozott Kambodzsa 

Az Utazás kiállításon először tartott bemutatót Kambodzsa turisztikai képviselete, akik ismertették a főbb turisztikai célokat és az ország látnivalóit. 

BAHART és Playmobil együttműködés a gyerekekért 

Kombinált gyermekjegyekkel, új hajóval és megújult ajándékkártyával várja az idei szezonban utasait a Balatoni Hajózási Zrt. Az Utazás kiállításon röviden ismertették az újdonságaikat.

Jöhet a tavasz 

Elbúcsúztattuk a telet a moszkvai Karagod népi együttessel február 17-én az Orosz Kulturális Központban.

Február 20-tól megújul a Fireflies.com 

Szerkesztőségünk is meghívást kapott a svájci bejegyzésű, utazási szolgáltatásokat direkt értékesítési rendszerben (MLM) kínáló Fireflies legutóbbi budapesti bemutatójára, ahol kiderült, hogy hamarosan változnak a tarifák és megújulnak egyes szolgáltatások.

MISZ-közgyűlés: új elnök, tagbővítés és az Év Idegenvezetője 

Január 27-én tartotta éves tisztújító közgyűlését a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége a Márványmenyasszony étteremben. A közgyűlésen megválasztották az új elnökséget, bejelentették az Év Idegenvezetője pályázat eredményét, és megvitatták a jövőbeli célokat.

Shetland-szigeteki hajóút, dubaji esküvő és kulináris kalandok a Tensivel 

Jó hangulatban, prezentációkon és élménybeszámolókon keresztül kaphattak betekintést a résztvevők a Tensi Sport & Holiday idei és jövő évi kínálatából a Chefparade-ban. 

Hogyan utaznak az európaiak? 

Érdekes statisztikát készített az Eurostat, melyből kiderül, hogy a magyar turisták által eltöltött összes vendégéjszaka 60%-a belföldön realizálódik. A szlovákoknál hasonló az arány, a románok viszont csak a vendégéjszakák 16%-át töltik külföldön.

Gazdag nyugdíjasok, kalandvágyó fiatalok - így utaznak az amerikaiak 

A turisztikai területen piackutatással is foglalkozó Eye for Travel nevű vállalat az IXI Services tanácsadó céggel közösen készített egy részletes elemzést az amerikaiak utazási szokásairól, amely 120 millió amerikai háztartás jellemzőit figyelembe véve készült. A tanulmány olyan témákat boncolgat, mint például mennyit és hova utaznak az amerikaiak, és hogyan változtak a tendenciák az elmúlt években.

Pozsonyi időutazás a MÁV Nosztalgiával 

A XIX. és XX. század fordulóját idéző berendezéssel és hangulattal várta utasait a MÁV Nosztalgia Kft. vonata, hogy június 25-én 6:30-kor elinduljon Pozsony koronázási ünnepségére.

„Mindenhol jó, de legjobb úton lenni” 

A repülés olcsóbbá válásával, az internet térhódításával és az idegennyelvtudás terjedésével egyre több honfitársunk indul neki a világ felfedezésének. Néhányan blogot vezetnek kalandjaikról. Akad közöttük olyan, aki több helyen megfordult, mint egy utazási tanácsadó vagy egy utazási szaklap szerkesztője.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!