hirdetés
hirdetés

Csobbanni csábítják az olaszokat a magyarok

A magyarországi fürdőturizmus lehetőségei címmel tartanak kedden Milánóban egész napos olasz-magyar szemináriumot az észak-olaszországi város kereskedelmi kamarája, a milánói magyar főkonzulátus és a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében.

hirdetés

A kétoldalú szakmai partnerkapcsolatok létesítését és erősítését szolgáló találkozót Federico Maria Brega, a milánói kereskedelmi kamara nemzetközi tevékenységét ösztönző Promos ügynökség vezetője és Timmaffy Judit milánói főkonzul nyitja meg.

Timmaffy Judit elmondta: a magyarországi fürdőkultúra történetét, építészeti jellegzetességeit, idegenforgalmi és gyógyturisztikai lehetőségeit többek között Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár, Kepli József János, Hévíz alpolgármestere, valamint Hevessy Gábor, az Aquaticum Debrecen Termál és Wellness Hotel igazgatója mutatja be az északkelet-olaszországi Lombardia tartomány vállalkozóinak.

A milánói kereskedelmi kamara adatai szerint a Lombardia és Magyarország közötti üzleti forgalom tavaly mintegy 3 milliárd euró volt, hat százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ez az Olaszország és Magyarország közötti teljes forgalom több mint egyharmada.

Lombardia és Magyarország között az olasz tartományba érkező 2015-ös import értéke elérte az 1,6 milliárd eurót (4,8 százalékpontos növekedéssel 2014-hez képest), az export az 1,3 miliárd eurót (+7,8 százalék).

A legtöbbet Milánó, Brescia és Mantova exportálta Magyarország felé, az importban Milánó és Pavia városa állt az élen. A szintén lombardiai Lecco tavaly megkétszerezte a Magyarországgal való forgalmát, Como 23,7 százalékos növekedést mutatott, Monza és Brianza húsz százalékosat. Lombardia elsősorban gépeket, vegyipari termékeket és fémet exportál Magyarországra és computert, elektronikus cikkeket, közlekedési eszközöket importál.

Az olasz statisztikai hivatal (Istat) adatai szerint évente 200 ezer olasz utazik Magyarországra üzleti céllal és turistaként.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk