hirdetés
hirdetés

Meglepő fordulat: a magyar charterutasok többsége bevállalta a karantént

A tegnapi Kormányinfón elhangzott bejelentéssel kapcsolatban az IBUSZ az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

hirdetés

„Az augusztus 28-án a Kormányinfón bejelentett, a Magyarország Kormánya által hozott, szeptember 1-jével életbe lépő új beutazási korlátozások valamennyi hazai utazási irodát nagyon nehéz helyzetbe hoztak. Társaságunk eredeti terve szerint hetente 8 charter járatot kívánt üzemeltetni szeptember végéig a görög szigetekre Korfu, Zakinhosz, Kefalonia, Rodosz, Chania, Heraklion célállomásokra. Jelen pillanatban a még érvényben lévő hatályos jogszabályok nem tiltják az utaztatást Görögország irányába, és társaságunk már jóval a bejelentés előtt minden szolgáltató felé kiegyenlítette az utasok megrendelt szolgáltatásainak ellenértékét (repülőjegy, szállás, ellátás stb.). Ezen okok miatt a most hétvégi 4 járatunkat (szombat: Zakintosz, Kefalónia, vasárnap: Chania, Heraklion) kivétel nélkül elindítottuk és elindítjuk, annak ellenére, hogy ezen járat utasai már szeptember 1-je után érkeznek vissza Magyarországra.

A mai szombati napon elindult, korábban teltházas Zakinthos-i és Kefalónia-i járatokon az utasok mindössze 14%-a döntött úgy, hogy nem vállalja az utazást. A további, szeptemberben induló járatok sorsáról csak a korlátozó intézkedések részleteinek ismeretében és annak közzétételét követően tudunk dönteni. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a bejelentett utazási korlátozások miatt a kereslet nagymértékben visszaesik, ezért függetlenül a megjelenő Kormányrendeletben meghatározott részletektől, szeptemberi indulású járataink optimalizálásán már dolgozunk, mely járatösszevonásokat, részben egyes járatok törlését eredményezheti. Erről végleges döntést jövő héten hozunk többek között annak függvényében, hogy a jelenleg érvényes utazási szerződéssel rendelkező utasok az ismert korlátozások ellenére is változatlanul fenntartják-e utazási szándékukat vagy az ASZF-ben rögzített feltételek mellett felmondják az utazási csomagra vonatkozó szerződést.”

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk