Telt házzal indult el az IBUSZ első charter járata Salalah-ba

Telt házzal indult el az IBUSZ első charter járata Salalah-ba 

November 24-én hajnalban teljes teltházzal szállt fel a Smartwings Boeing 737/900 MAX típusú gépe, az IBUSZ első charter járata Salalah-ba, Omán fehérhomokos tengerpartjára. (x)
Fehér homokkal és 25 fokos tengervízzel vár az "új Maldív-szigetek"

Fehér homokkal és 25 fokos tengervízzel vár az "új Maldív-szigetek" 

Omán mellett számos meggyőző érv szól köztük az is, hogy jóval közelebb van, mint a télen népszerű nyaralási helyszínek többsége, átszállás nélkül, alig 7 órás repülőúttal elérhető az úti cél.
IBUSZ: csúcsra járnak a charterek

IBUSZ: csúcsra járnak a charterek 

Az idei év még 2019-hez képest is jobb lesz, mondják az IBUSZ szakértői a kiutaztatásról. Nyár a télben fókusszal Ománba indítanak chartereket idén novembertől kezdve. 
Salalah - a téli üdülések új slágere

Salalah - a téli üdülések új slágere 

Közvetlen charterjáratok az IBUSZ szervezésében a  mesés Ománi Szultánság fehér homokos tengerpartjára, Salalah-ba – Magyarországon először! (x)
Az IBUSZ 180 utasa köszöni, jól van

Az IBUSZ 180 utasa köszöni, jól van 

A rodoszi erdőtüzek híre felborzolta a hazai közvéleményt, hiszen az egyik legkedveltebb nyári úti cél a magyar nyaralók körében.
Az IBUSZ válasza török útjaik előfoglalásai kapcsán

Az IBUSZ válasza török útjaik előfoglalásai kapcsán 

Épp a napokban jelentette be az egyik legnagyobb, hazai alapítású, most 120 éves utazási iroda, hogy erősít az idei szezonban a török piacon. Ennek kapcsán látványos török workshopot is tartottak partnereiknek. Tőlük kérdeztük, mennyiben befolyásolja előfoglalásaikat a Törökországból érkező tragikus hírek?
Jó előfoglalási mutatók, sorban állás az utakért

Jó előfoglalási mutatók, sorban állás az utakért 

Biztató hírek az utazási irodák részéről a legnagyobbak közül az egyiktől: az IBUSZ évadnyitó partnerpartiján jártunk, ahol friss információkat kaptunk a főszezont megelőző, előfoglalási adatokon alapuló helyzetről.
Várakozáson felüli évkezdet, török workshop dzsungel környezetben

Várakozáson felüli évkezdet, török workshop dzsungel környezetben 

Az IBUSZ a kényszerű covid-szünet után a Török Riviéra szállodáinak bemutatkozásával egybekötött, nagyszabású partnerpartit tartott február 2-án, a pesti Király utca szívében.
NYársapka az IBUSZ-nál előfoglalási árakkal!

NYársapka az IBUSZ-nál előfoglalási árakkal! 

2023. március 31-ig kedvezményes, előfoglalási árakon válogathat a legnépszerűbb úti célok között.(x)
120 éve a turizmus szolgálatában: boldog születésnapot, IBUSZ!

120 éve a turizmus szolgálatában: boldog születésnapot, IBUSZ! 

Békeidőben a szórakozás, háborúban a haza, és már a kezdetektől fogva az utazók szolgálatában állt az IBUSZ, amely 120 éve gondoskodik belföldi és külföldi nyaralásainkról. Az örömteli és kalandos pillanatoknak se vége se hossza, legyen szó akár egynapos gyógyfürdőzésről, világkörüli útról, gulyás-partyról vagy lovastúráról. (x)  

Early bird árak és rizikómentes foglalás az IBUSZ-nál 

Nagyszabású előfoglalási akcióval indult a december az IBUSZ-nál. Jelentős kedvezményekkel foglalhatók a jövő évre szervezett mediterrán nyaralások, valamint a városlátogatások és körutazások, ráadásul megkönnyítve a döntést a kötbérmentes felmondás lehetőségével, amely indulás előtt a 30. napig érvényesíthető. (X)

Vezetőváltás az IBUSZ-nál 

Személycsere történt az IBUSZ menetjegy üzletág vezetői pozíciójában.

Tájékoztató az IBUSZ „Tokkal-vonóval” árazásáról 

Az IBUSZ már 2019 őszén szakított az utazási irodák által gyakran alkalmazott – olykor utasaink számára félreérthető – árfeltüntetési gyakorlattal, és bevezette a szervezett útjai meghirdetésénél és publikálásánál a teljes árazást, amely már minden kötelező költséget tartalmaz. (X)

Törökországgal bővül az IBUSZ őszi kínálata 

Az őszi szünetre tapasztalt intenzív keresletre reagálva az IBUSZ a Kartago Tours-szal együtt egy 3. charter járatot is elindít Antalyába.

Eljárást indított a GVH az IBUSZ ellen 

Már megkezdte az IBUSZ a kötelezettségvállalásainak végrehajtását abban a versenyfelügyeleti eljárásban, amely a cég feltételezhetően megtévesztő árfeltüntetési gyakorlata miatt indult - tájékoztatta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kedden az MTI-t.

Frissítve - Leállnak a görög charterek Magyarországról 

Az IBUSZ arról tájékoztatott közösségi oldalán, hogy a szeptember 1-je után induló, valamennyi charterláncát leállítja. 

Meglepő fordulat: a magyar charterutasok többsége bevállalta a karantént 

A tegnapi Kormányinfón elhangzott bejelentéssel kapcsolatban az IBUSZ az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

Frissítve - Jól muzsikáltak a görög charterek, de kérdés, mi lesz velük szeptemberben 

Komora Zoltánnal, az IBUSZ vezérigazgató-helyettesével és Molnár Judittal, MUISZ-elnökkel beszélgettünk a nyári charterszezonról, szeptemberi tervekről és őszi-téli kilátásokról. 

Rekord és bővítések az Ibusznál 

A 2019-es rekordév után 35 százalékkal bővítette kínálatát az Ibusz, amelynek elsődleges piaca továbbra is Görögország és Spanyolország lesz, de a belföldi utakban is erős évre számítanak.

Bővítette egzotikus kínálatát az IBUSZ 

Beárnyékolta az idei, egyébként is lassan induló szezont a Boeing gépek földre kényszerülése miatti kapacitásvadászat. A Thomas Cook csőd hatása a nemzetközi turizmusra pedig egyelőre felmérhetetlen, bár a megbízhatóság kétségtelenül felértékelődik - hangzott el az IBUSZ új desztinációkat is beharangozó 2019-2020-as katalógusának bemutatóján.

Új partnerkapcsolati vezető az IBUSZ-nál! 

2018. július 1-től a szakmában nagy ismertségnek örvendő Kovács Péter erősíti az IBUSZ Utazási Irodák Kft. sales csapatát, partnerkapcsolati vezető pozícióban.

Közvetlen nyári charter járat indul Barcelonába Debrecenből 

Az első Barcelona járat, amely pénteki napokon hetente egyszer fog közlekedni 2018. június 15. és szeptember 28. között a Debrecen Airportról indul az IBUSZ által bérelt Travel Service légitársaság 189-fős Boeing 737-800-as gépével napközbeni, utasbarát menetrenddel.

115. születésnapját ünnepli az ország legrégebbi utazási irodája 

115 évvel ezelőtt, 1902. augusztus 29-én jött létre az első magyar utazási iroda, az IBUSZ jogelődje, az Idegenforgalmi és Utazási Vállalat Részvénytársaság. 

Tizenöt százalékkal is bővülhet idén a külföldi szervezett utazások száma 

Közel 200 milliárd forintos forgalmat generálnak évente Magyarországon az utazási irodák. Az idei főszezonra pozitív várakozással tekintenek a hazai utazásszervezők, a forgalombővülés a külföldi utak esetében 15, a belföldi programok eseten 9-10%-os lehet – hangzott el az RTK Klub Brand Mánia című műsorában.

Kelet-Magyarországról Németországba 

Németország gazdasági és kulturális jelentősége, kimagasló értékei egyre több kelet-magyarországi érdeklődőt is foglalkoztatnak. Ezek megismerésére és a partneri együttműködés elmélyítésére rendezett workshopot a hevesi megyeszékhelyen az IBUSZ Utazási irodák Kft. egri irodája.

Ismeretlen és ismerős kultúrák felfedezése az IBUSZ-szal 

Jól ismert városok, oroszágok más szemszögből. Misztikus kultúrák. Egzotikus üdülések, luxusszállodák. Ez címszavakban az IBUSZ kínálata 2016/17-es ősztől tavaszig tartó szezonra. Két katalógusban, jövő héten jelenik meg az utazásszervező téli árualapja. A kínálat 2016. november 15-ig attraktív előfoglalási kedvezménnyekkel foglalható.

Zante felfedezése és Corelli kapitány nyomában az IBUSZ-szal 

Június közepén egyhetes study touron vettek részt az IBUSZ saját- és viszonteladó irodahálózatának értékesítői - tájékoztatott az IBUSZ.

Három új katalógus az IBUSZ-nál 

Három katalógus, összesen 500 oldalon. Egyéni és csoportos utak itthon és külföldön, több mint harminc európai, valamint ázsiai országba attraktív előfoglalási kedvezményekkel. Ez címszavakban az IBUSZ kínálata 2016-ra kiadványait tekintve.

Egy görög charterjáratot kellett lemondani a túlkínálat miatt 

A görögországi charterjáratok töltöttségi mutatói magasak, de a túlkínálat sejthető volt – tudtuk meg az IBUSZ-tól.

Telt házzal indultak el az első chartergépek Görögországba 

Miközben a világsajtó a görög államcsőd esetleges bekövetkeztéről cikkezik, a turisták folyamatosan érkeznek a mediterrán országba, az idei első chartergépek a múlt héten és ezen a héten telt házzal indultak el Magyarországról. A külügyminisztérium hivatalos tájékoztatást adott a Magyar Utazási Irodák Szövetsége részére a görögországi helyzetről, mi pedig három vezető hazai tour-operátort kérdeztünk meg a témáról.

Elhunyt Kardos Endre 

Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Kardos Endre, az IBUSZ és a Magyar Turizmus Zrt. korábbi munkatársa.

Velencei kalandok az Operettszínházban az IBUSZ-szal 

Partnerpartira hívta meg legnagyobb partnereit az IBUSZ Utazási Irodák Kft. az „Én és a kisöcsém” című darab premier előtti bemutatójára március 12-én, csütörtökön az Operettszínházba.

Még 250 milliót költhet az állam külföldi utazásokra 

Módosította az állam nemzetközi utazásaira három utazási irodával kötött eredetileg 2 éves keretszerződést a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF). Az időtartamát március 6-ról április 10-ig meghosszabbította, a rendelkezésre álló keretösszeget pedig 8,4 milliárd forintról 8,65 milliárd forintra növelte.

Végső búcsú Gaál Sándortól 

Az IBUSZ Utazási Irodák Kft. mély megrendüléssel tudatja, hogy Gaál Sándor, Társaságuk belépőjegy üzletágának főosztályvezetője életének 60. évében, 2014. október 6-án elhunyt.

Fegyverrel raboltak ki egy utazási irodát Veszprémben 

Fegyverrel fenyegetőzve raboltak ki egy utazási irodát szombat délután Veszprémben - közölte a városi rendőrkapitány helyettese az MTI-vel.

Indul a kacsafutam! 

100 ezer gumikacsa versenyez az év leglátványosabb családi rendezvényén.

Elhunyt Kovács Gáspár, az IBUSZ Nyrt. igazgatóságának elnöke 

Az IBUSZ Utazási Irodák Kft. mély megrendüléssel tudatja, hogy Kovács Gáspár, az IBUSZ Nyrt. igazgatóságának elnöke 2014. május 27-én hosszú betegség után elhunyt.

Üdülőjárat indul Debrecenből Zakynthosra 

A keleti országrészben élők régi vágya valósulhat meg az idén nyáron: charterjárat indul Debrecenből Zakynthosra. 

Új budapesti iroda és rangos elismerés az IBUSZ-nál 

Rögtön két új hírrel is szolgált az IBUSZ.

QBE: jubileumi gálavacsora a budai várban 

Nagyszabású gálavacsorával ünnepelte alapításának 25. születésnapját a QBE Insurance (Europe) Ltd. Magyarországi Fióktelepe, az egykori Atlasz Biztosító Budapesten.

Magyarország Divízió az IBUSZ-nál 

November 1-jével korábbi tevékenységét látványosan szélesítve egy új integrált szervezeti egységet hozott létre az IBUSZ, Magyarország Divízió névvel. 

Növekvő árbevételre számít idén az IBUSZ 

Növekvő árbevétellel számol az idén a 111 éves IBUSZ, amely az első félévben 15 százalékos bővülést ért el.

A gépgazdák töltik meg a Best Reisen üres helyeit 

A hazai touroperátorokat kérdeztük meg arról, hogy hogyan változik a charterpiac a Best Reisen leállásával.

Fej-fej mellett a két legnagyobb 

Árbevételben és adózás utáni eredményben is megelőzte a 2012-es mérlegek alapján az IBUSZ a NUR Neckermann Kft-t, írja a VG.hu

Változás az IBUSZ marketing igazgatóságán 

Változás az IBUSZ marketing igazgatóságán

Szerdán volt 110 éves az IBUSZ 

Éppen 110 esztendeje, 1902. augusztus 29-én 800.000 koronás alaptőkével megalakult az Idegenforgalmi és Utazási Vállalat Rt. 

Búcsúzik a Danubius Hotels németországi képviselője 

12 év után búcsút int a szállodavállalatnak a Danubius Hotels Group németországi képviselője. 

A sikersorozat folytatódik 

110. évfordulóját ünnepli az IBUSZ. Ebből az alkalomból egy országos születésnapi roadshow keretében Magyarország legrégebbi utazási irodája különleges akciókkal kedveskedik törzsutasainak és leendő ügyfeleinek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!