hirdetés
hirdetés

Európai innovációs különdíjat kapott a Gyulai Várfürdő

A Gyulai Várfürdő nyerte el az Európai Fürdőszövetség, az ESPA Innovation Awards 2015-ös innovációs különdíját, melyet Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár adott át Budapesten Boros László Attilának, a Gyulai Várfürdő igazgatójának.

hirdetés

A független nemzetközi zsűri által odaítélt rangos elismerés a fürdő üzemeltetőjét dicséri azzal, hogy családi élményfürdő beruházását Európa egyik leginnovatívabb fürdőberuházásaként értékelte. A 2012-2013-ban épült AquaPalota családi élményfürdő a nyereségesen üzemelő gyógy-, strand- és élményfürdő eredményéhez jelentős mértékben járul hozzá – tudtuk meg az igazgatótól. Boros László Attila elmondta, hogy az AquaPalota egész családot kiszolgáló, különleges élményelemeinek köszönhetően tavaly 21%-kal növelte a fürdő látogatószámát.

Az európai fürdőszakmai szervezet német, portugál és litván fürdők mellett Magyarországról egyedüliként jutalmazta innovációs különdíjával a Gyulai Várfürdőt, mert az AquaPalotával példamutató fejlesztést valósított meg: létrehozott egy nemzetközileg is vonzó turisztikai attrakciót úgy, hogy egyidejűleg hozzájárult a környezeti fenntarthatósághoz és a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez.

Az EU-s pályázati támogatással megépült beruházás részeként egy jövőbe mutató, innovatív elképzelés is megvalósult azzal, hogy hőszivattyúkkal hasznosítják a gyógymedencék használt, de még meleg vizét. Ezzel a hulladékhővel fűtik az Aquapalota családi élményfürdő medencéit és helyiségeit, miközben a légkezelő rendszerekbe hővisszanyerőket építettek be. Megnyitása óta az AquaPalota még nem használt földgázt.

A sikereken felbuzdulva az önkormányzati többségi tulajdonú cég új projektet tervez: a villamos energiaköltségek további csökkentése érdekében szeretnék a termálkutakból „melléktermékként” feltörő gázt gázmotorok segítségével elektromos árammá átalakítani – árulta el az igazgató. Jelenleg ennek a beruházásnak az előkészítésén dolgozik a cégvezetés.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk