hirdetés
hirdetés

Keleti gasztroélmények és színpompa

Stílszerű környezetben, egy teaházban tartotta desztináció- és termékbemutatóját utazási irodák számára a japán és dél-kelet-ázsiai utazásokra specializálódott JTB Hungary. Az ajánlatok között – a jól megszokott csomagajánlatok és egyéni utazások mellett – különlegességeket is találhatunk.

hirdetés

Egy ismert gasztroblogger, Jókuti András fogja kalauzolni Japánban azokat, akik befizetnek a JTB Hungary által szervezett, októberi, 9 napos gasztrotúrára – hangzott el a szerdai tájékoztatón. A finomságokra vágyók részt vehetnek a Tsukiji halpiacon egy tonhalárverésen, sushi tanfolyamon és hagyományos japán teaceremónián, ellátogatnak egy kobei marhafarmra és egy japán késgyárba, valamint egy szaké-lepárlóba. Emellett megtekinthetik Japán legszebb látványosságait és plusz felárért három Michelin-csillagos étteremben vacsorázhatnak, vagy a világ talán leghíresebb séfjétől rendelhetnek szusit. 

Azok is találhatnak maguknak körutat, akik nem feltétlenül a gasztronómiai élvezetekre helyeznék a hangsúlyt utazásuk során. Szintén októberben nagy túrát szervez a JTB Hungary, magyar nyelvű idegenvezetővel. A Momiji névre hallgató körútnak a juharfák színpompás őszi lombkoronája adja az apropóját, melyet Oszakában, Kiotóban, Hiroshimában, Tokióban és a Fuji-hegyen is megcsodálhatnak a turisták.

Szintén az évszakok változásához kapcsolódik a Sakura, tavaszi japán nagykörút, mely a híres cseresznyefa-virágzást kíséri végig, hasonló útvonalon, mint a Momiji. 

Nem csak Japánba érdemes azonban ellátogatni, hanem Dél-Kelet Ázsia más egzotikus országaiba is – a JTB Hungary ehhez is számos lehetőséget kínál. A 11 napos malajziai és borneói körút során Kuala Lumpur nyüzsgő fővárosától az orángutánok lakhelyét jelentő dzsungelig, a teaültetévényektől a gyarmati múltra emlékeztető építményekig számos látnivaló akad. Sőt, még vízi szafarin is részt vehetnek a turisták. A Kambodzsába és Vietnámban szervezett körút is tartalmaz izgalmas programokat, amelyeket érdemes az utazási irodáknak is kínálniuk. A kötelezően teljesítendő angkori látogatás mellett lehetőség nyílik megnézni Ho Si Minh-várost, a Hanoiban található, festői szépségű Ha Long-öbölt, ahol egy tradicionális vietnámi hajón lesz az éjszakai szállás. A szervezők azonban felhívják a figyelmet arra, hogy a napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek. 

Természetesen azoknak sem kell aggódniuk, akik a klasszikusabb Balit választanák. A 7 vagy 12 éjszakás program kiegészíthető Bali kulturális központjának, Ubudnak a felkeresésével, valamint kombinálható Szingapúri úttal is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk