hirdetés

Hazamentek a szilveszteri bulizók, hogyan tovább Airbnb-szállásadók?

Noha telt házas szilveszterrel fordult az új évbe a budapesti Airbnb-piac, a következő hetekre már sokkal kevesebben foglaltak maguknak ilyen típusú szállást a fővárosba érkezők.

hirdetés

Mostanában hagyják el a budapesti Airbnb-szállásokat a szilveszterezni érkezett utolsó turisták, akik jellemzően három-négy éjszakát töltöttek itt, és olyan nagy számban érkeztek, hogy az év utolsó napjaiban gyakorlatilag mind megteltek a magyar fővárosban kiadásra kínált lakások, adja hírül a vg.hu cikke.

A decemberi összforgalomról még nincsenek adatok, de az előző hónapban nőtt a vendégforgalom, miközben csökkent az átlagos kihasználtság, mert többen próbáltak szerencsét a piacon. A januári foglalási naptárak pedig gyakorlatilag üresek, konkrétan óriási fékeződést látunk, ismertette Schumicky Balázs, a Magyar Apartmankiadók Egyesületének (MAKE) elnöke, az Apartman Tanácsadás tulajdonos ügyvezetője.

Depositphotos
Depositphotos
 

Januárra minimális foglaltságról számoltak be az egyesület tagjai, akik az összességében remekül sikerült tavalyi év után egyelőre nem tudják mire vélni a csendet. A MAKE elnöke szerint a kedvezőbb forgatókönyv alapján visszatért a Covid előtt megszokott szezonalitás, amelyben az év első egy-két hónapja klasszikus holtszezon. Ez a tavalyi utazási eufória után mindenképp jelentős forgalomcsökkenésben nyilvánulhat meg, de legalább reményt adhat arra, hogy néhány hét után beindulnak az előfoglalások.

Soha ilyen bizonytalanul nem indult az év. A Covidról ugyanis lehetett tudni, hogy belátható időn belül vége lesz, de a háború, valamint a vele járó gazdasági és politikai következmények hatósugara, időtartama ma még megjósolhatatlan, tette hozzá Schumicky.

A budapesti Airbnb-kapacitás is sokkal lassabban áll helyre a járvány után, mint várható volt. A pandémia előtti 16 ezres lakásszámtól tartósan elmarad a piac, amely a 6-7 ezres mélypontról 10 ezerig tudott visszakapaszkodni. 

A teljes cikk ITT található.

 

(forrás: vg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk