Kastélyosok közgyűlése Kétútközben

Különleges és rendhagyó közgyűlést tartottak a kastélyszállodások szeptember 22-én, a kétútközi Graefl Major kertjében.

A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége idei közgyűlését a kétútközi Graefl Major kerti pavilonjában tartotta, ügyelve a tagok biztonságára és egészségére.

A rendhagyó közgyűlés után a részvevők megismerkedhettek a szinte 100 százalékban önellátó bio gazdasággal, ahol az idei évtől egy fine dining étterem is üzemel. A majorság visszanyúlik az őseink gyökereihez, így például azon túl, hogy saját tejtermékeket állítanak elő - a húsok, a  fűszerek, az összes gyümölcs és zöldség saját kertjükből való, így gyakorlatilag „0 km-es” konyhát üzemeltetnek – hamarosan pedig vermet is ásnak télire a zöldségeknek.

A közgyűlésen szó esett a kastélyok jelenlegi helyzetéről, és az őket érintő visszaesett rendezvények piacáról, illetve a jövőbeli tervekről. Az idén elmaradt Heritage Hotels of Europe díjátadó gála ceremóniát a 2021-es évre halasztották, illetve az ehhez kapcsolódó aktivitásokat is.

A kastélyosok bíznak abban, hogy a következő szezonban, mind az események és rendezvények tekintetében, mind az egyéni foglalásokat érintően rendeződik a helyzet. 

A tagság egyöntetűen arról számoltak be, hogy a belföldi foglalom erősen felélénkült, és a nyári szezon némileg enyhítette az idei év kiesését. A történelmi épületek vendéglátói azt tapasztalták, hogy a nagy terek, parkok, a „világvégi” bájos kis települések, még inkább vonzó desztinációkká váltak a vírushelyzetben.

Örömmel állapították meg, hogy 6 új tag jelentkezője van a szövetségnek, és továbbra is várják azon kastélyosok jelentkezését, akik az idei évben díjtalanul szeretnének csatlakozni hozzájuk, ezáltal egyúttal a nemzetközi szervezet tagjai közé is bekerülnek.  

Forrás: Turizmus Online


Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.