A MUISZ közgyűléséről jelentjük 2. rész: hazai biztosítási piac, buszos körkép, jön a tisztújítás

A MUISZ közgyűléséről jelentjük 2. rész: hazai biztosítási piac, buszos körkép, jön a tisztújítás 

A jövőre félévszázados fennállását ünneplő Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) 97. közgyűlését az andalúziai Sevillában tartotta május 24-én, az Abades Tirana konferenciaközpontban. A szakmai rendezvényre mi is meghívást kaptunk.
Négy szállodafejlesztésből egy várhatóan meghiúsul

Négy szállodafejlesztésből egy várhatóan meghiúsul 

A hazai szállodaberuházások helyzetét és jövőjét járta körbe a parázsvitát sem nélkülöző kerekasztal-beszélgetés elismert szállodai szakemberek részvételével a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének 57. közgyűlésén.  
Hétvégén rendhagyó Országos TDM találkozó

Hétvégén rendhagyó Országos TDM találkozó 

Rendhagyó eseményre készül a Magyar TDM Szövetség 2023. május 12-13-án. A XXVIII. Országos TDM találkozójukra ezúttal nem csak a jelenleg is a szakmában tevékenykedő kollégákat várják nagy szeretettel, hanem mindenkit, akinek az elmúlt 20 évben meghatározó szerepe volt a magyarországi térségi turizmusmanagement rendszer modernizálási kísérletében, és szeretné – legalább egy nap erejéig –  újra „TDM-es”-nek érezni magát - tájékoztatta lapunkat a Magyar TDM Szövetség.
Főúri miliőben rendezte meg közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége

Főúri miliőben rendezte meg közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége 

A MUISZ idei tavaszi közgyűlésére a felújított tatai Esterházy-kastélyban került sor. Molnár Judit elnök részletesen beszámolt a szövetség munkájáról és terveiről.
Műemlékek, műkincsek a turizmus szolgálatában

Műemlékek, műkincsek a turizmus szolgálatában 

A MUISZ 2023-as tavaszi közgyűlését Tatán rendezték meg csütörtökön. A NÖF és a Magyar Nemzeti Múzeum arról számolt be a rendezvényen, hogy milyen új startégiákat dolgoztak ki arra, hogy helyszíneiket minél több turista keresse fel. 
Ellenőrizhessék az utcán az idegenvezetőket!

Ellenőrizhessék az utcán az idegenvezetőket!  

Caesar Éva alelnök részletes összefoglalóban tájékoztatta lapunkat a közgyűlésen elhangzottakról.
Helyszínt keres tavaszi közgyűléséhez a szállodaszövetség

Helyszínt keres tavaszi közgyűléséhez a szállodaszövetség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége májusi ülésének megrendezésére budapesti, vagy Budapest környéki szállodát keres.
Ha ezt bevezetik, a teljes utazási szakma ellehetetlenül

Ha ezt bevezetik, a teljes utazási szakma ellehetetlenül 

Didier Reynders uniós biztos múlt heti bejelentése tovább borzolja a hazai és a többi európai utaztató kedélyeit. A MUISZ kairói közgyűlésén is elhangzott a politikus elképzelése a csomagtúra törvény módosítását illetően.
Újabb stáció a várbehajtás kálváriájában

Újabb stáció a várbehajtás kálváriájában 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének kairói közgyűlésén arról is szó esett, hogy decembertől csak engedéllyel hajthatnak be a Budai Várba a turistabuszok. 
MUISZ közgyűlés a piramisok lábánál

MUISZ közgyűlés a piramisok lábánál 

Szerdán az egyiptomi fővárosban, Kairóban rendezte őszi közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. Honfitársaink egyik kedvenc úti célja Egyiptom, melynek Turisztikai Hivatala arra törekszik, hogy a tengerparti nyaralások mellett a kulturális utak is meghatározó részét képezzék a magyar árualapnak. 

Ismét Flesch Tamás lesz a szállodaszövetség elnöke 

Az MSZÉSZ LVI. tisztújító közgyűlésén megválasztották elnöknek Flesch Tamást, aki a tiszteletbeli elnöki pozíciót januártól újra aktív közreműködésre cseréli.

Jót tett a járvány a direkt foglalásoknak 

Bogár Zoltán, a Danubius Hotels központi fejlesztési igazgatója a HOTREC megbízásából készült disztribúciós felmérés eredményeit osztotta meg a résztvevőkkel az MSZÉSZ közgyűlésének első napján.

Megvannak a döntősök a Szállodaszövetség innovációs versenyében 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének novemberi közgyűlésén derül ki, melyik pályázat nyeri el 2022-ben az Év Technológiai Újítása címet - tájékoztatta lapunkat a szövetség.

MSZÉSZ közgyűlés: save the date! 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2022. november 8-9-én a Radisson Blu Béke Hotelben rendezi meg őszi, tisztújító LVI. Közgyűlését - tájékoztatta lapunkat a szövetség.

MIE-közgyűlés: tiszteletbeli tagokat is választottak 

Különleges helyszínen, a Zwack Unicum Házban, a Füves Bárban tartotta a Magyar Idegenvezetők Egyesülete éves közgyűlését. A tagok lehetőséget kaptak, hogy a tanácskozás előtt bejárhassák a pincéket, ahol a füveket és a hordókat tekintették meg, szakértő vezetéssel.

Drágul a fővárosban a parkolás 

Új, egységes parkolási rendszert vezetnek be, az új szabályozás szeptember első hétfőjén, szeptember 5-én lép hatályba, és egységesen reggel 8 órától lesz érvényes.

MaReSz-közgyűlés: új elnökségi tag 

2022. május 31-én a Bálnában tartotta idei Közgyűlését a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége, amelyen az Elnökség szakmai beszámolója és az idei évi tervek felvázolása mellett az egyik megüresedett Elnökségi tag pozícióra választottak új tisztségviselőt a tagok.

Így értékel az MSZÉSZ-elnök, Baldauf Csaba 

Baldauf Csaba, az MSZÉSZ elnökének részletes beszámolója a szövetség szerdai, LV. közgyűlésén a hazai szállodák piaci és gazdasági helyzetéről és a szövetség céljairól.

„Minden gyönyörű, de őrült nagy baj van” 

Az MSZÉSZ LV. közgyűlésének kerekasztal-beszélgetésén elhangzott, hogy a költségnövekedés miatt a hazai hotelek jövedelmezősége az élénkülő forgalom ellenére erősen zuhan. A probléma messze alábecsült, ez pedig a szállodák bőrére mehet.

Hasznos és érdekes témák az MSZÉSZ közgyűlésén 

Szó lesz többek között a prognózisokról, megváltozott vendégelvárásokról, a Digital Services Act módosulásáról, és kiderül az is, hogy ki nyeri el az Év Fiatal Szállodása 2021 címet.

Hazai utazási irodák: még nehéz a helyzet, de már vannak biztató jelek 

Kemény két év áll mögöttük, és az idei sem lesz sokkal könnyebb. Sújtja őket a covid után/mellett a szomszédunkban kipattant háborús helyzet. De a MUISZ -nál az elmúlt két nehéz évben is helytálltak szakmai téren, az ideinek ugyanúgy komoly célktűzésekkel, nívós programokkal futnak neki. Éves közgyűlésükön vehettünk részt április 11-én, a Magyar Zene Házában.

Májusban lesz az MSZÉSZ tavaszi közgyűlése 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége májusban Kecskeméten tartja tavaszi közgyűlését.

HOTREC-közgyűlés Lyon-ban 

A december 2-3-án tartott 83. közgyűlés résztvevői aggódnak az ágazat miatt, és kérik a döntéshozók sürgős támogatásnövelő intézkedéseit.

Sikeres MSZÉSZ közgyűlés Esztergomban 

Több mint 300 résztvevővel és 60 kiállítóval sikeresen, rendkívül jó hangulatban zajlott le a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége őszi közgyűlése az idén megnyílt, impozáns Grand Hotel Esztergomban.

„A fel nem használt energia a legolcsóbb” 

Az MSZÉSZ LIV. közgyűlésének első napján olyan húsbavágó témákban kaphattak hasznos tanácsokat a szövetség tagjai, mint az OTA-kkal való előnyös együttműködés feltételei, vagy hogy, mit tehet egy szálloda az energiaárak emelkedése kapcsán?

IATA-közgyűlés: 200 milliárd dolláros a kiesés 

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség bostoni éves közgyűlésén a szervezet vezetője azt mondta, az Európai Unió Covid-igazolvánnyal bevezetett utazási szabályait több ország is átvehetné. Az eseményen elhangzott, hogy a maszkviselési kötelezettséget a gépeken mielőbb el kellene törölni, továbbá hogy a légiközlekedésnek 200 milliárd USA-dolláros veszteséget okoz három év alatt a járvány - írja az AIRportal.hu.

Indul a jelentkezés az MSZÉSZ őszi közgyűlésére 

2021. november 10-11-én Esztergomban a Grand Hotel Esztergom szállodában rendezi meg őszi, kétnapos közgyűlését a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Study-támogatás, reptéri könnyítés, új tematikus séta 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének közgyűlésén számos értékes újdonságot osztottak meg a hallgatósággal az előadók.

MUISZ-közgyűlés: nem számol a turizmus leállásával a kormány 

Egyebek között ez is elhangzott a MUISZ keddi tisztújító közgyűlésén Esztergomban, amelyen jó hírként érhette a szakmát az a kormányzati ígéret, hogy a következő hónapok járványkezelését a be- és kiutazás szigorítása nélkül kívánják megvalósítani.

Júliusban Budapesten lesz az MSZÉSZ tisztújító közgyűlése 

2021. július 14-én szerdán a Budapest Kongresszusi Központban/Novotel Budapest City Hotelben rendezi meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége tisztújító közgyűlését.

Új tagok a Mabeuszban 

Az elnökség 2 éves mandátuma lejárt, arról is szavazni kellett, valamint új tagok jelentkezéséről is döntöttek.

MSZÉSZ: őszi közgyűlés elhalasztva 

A tegnap megjelent rendelet és a járványügyi helyzet miatt a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a 2020. november 19-én 10 órára összehívott közgyűlését ebben az időpontban nem tudja megtartani.

Már lehet jelentkezni az MSZÉSZ novemberi közgyűlésére 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2020. november 19-én, csütörtökön a Budapesti Kongresszusi Központban/Novotel City Hotelben rendezi meg őszi, tisztújító Közgyűlését.

TDM konferencia: új vendégkör jelent meg vidéken 

Szeptember 30 és október 1. között jelenleg is zajlik a TDM Szövetség konferenciája és közgyűlése Szarvason, amelyhez online is csatlakozhatott a tagság és az érdeklődő szakemberek.

Kastélyosok közgyűlése Kétútközben 

Különleges és rendhagyó közgyűlést tartottak a kastélyszállodások szeptember 22-én, a kétútközi Graefl Major kertjében.

Júliusban pótolja tavaszi közgyűlését az MSZÉSZ 

Az MSZÉSZ tájékoztatása:

A MUISZ is részt vesz az ECTAA közgyűlésén Ras Al Khaimah emírségében 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségét Hajdú Attila, a nemzetközi kapcsolatok bizottságának vezetője képviseli a közgyűlésen.

A vietnámiak mentik meg a hazai vendéglátást? 

Egyebek között erről is hallhattak izgalmas beszámolót az MSZÉSZ őszi közgyűlésének első, szerdai napján a résztvevők a siófoki Hotel Azúrban.

Ott a helye a naptárban! 

Az őszi MSZÉSZ közgyűlés időpontjának.

A MUISZ is részt vesz az ECTAA közgyűlésén 

Az Európai Utazási Irodák Szövetségeinek ernyőszervezetét Łódź városa és Łódź turisztikai hivatala látja vendégül közgyűlése helyszineként. Az ECTAA első ízben tartja meg itt találkozóját.

Csökkentette az IATA a légitársaságok éves nyereség-kilátásait 

Csökkentette előrejelzését a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) a légitársaságok év végére várható profitjára, a szövetség a korábbi 35,5 milliárd dollár összesített adózott nyereség helyett 28 milliárd dollárnyi eredményre számít - írja az MTI.

Megszavazták: tényleg az államé a Bálna 

Eladja a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központot az államnak a fővárosi önkormányzat. A Fővárosi Közgyűlés szerdán 18 igennel, 9 nem ellenében támogatta a Bálna eladását - írja az MTI.

Sikeres évet zárunk 

Értékelte 2018 eredményeit Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a Magyar Utazási Irodák Szövetségének tisztújító közgyűlésén december 12-én.

Ismét új kihívások előtt a TUTSZ 

Terézváros egy felkapott, új helyszínén, a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro-ban tartotta éves közgyűlését a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ). A közgyűlésen áttekintették az elmúlt 2 év tevékenységét - tudtuk meg csütörtökön a Szövetség alelnökétől, Karsai Árpádtól.

Itt az MSZÉSZ-közgyűlés programja! 

Okoshotelekről, friss trendekről és hajós turizmusról is szó lesz.

Budapestre jöhet a nemzetközi vitorlázás vezérkara 

Budapest is versenyben van a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (World Sailing) 2020-as közgyűlésének megrendezéséért. Világszerte több város pályázott a közel ezer sportdiplomatát vendégül látó rendezvényre, végül pedig három helyszín - Budapest, a kínai Sanya és az egyesült arab emirátusokbeli Abu Dzabi - maradt versenyben. A végleges helyszínről idén októberben dönt a World Sailing tanácsa - közölte csütörtökön a Magyar Vitorlás Szövetség.

Hogy gondolta Akbar al Baker? 

A Qatar Airways vezérigazgatója a IATA 74. Sydney-i közgyűlésének záró sajtótájékoztatóján hökkentette meg egy megjegyzésével az egybegyűlt újságírókat. Mondandója azonban kapcsolható az idei közgyűlés egyik fontos témájához.

Új kihívások előtt a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége 

A 22 éve működő Turisztikai Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) a Kraft & Associates Irodájában tartotta éves közgyűlését.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!