hirdetés
hirdetés

Lecsap a horvát adóhatóság a nem regisztrált külföldi személyszállítókra

A Horvát Köztársaságban is adóbevallásra kötelezettek a külhonos személyszállítók a horvátországi szolgáltatásnyújtás teljesítménye tekintetében.

hirdetés

A Horvát Köztársaság általános forgalmi adóról szóló törvénye értelmében 2014 júniusától a külhonos autóbuszos személyszállító vállalkozások is adóregisztrációra és adóbevallásra kötelezettek a Horvátország területén nyújtott személyszállítási szolgáltatások tekintetében – írja a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary). A horvát adóhatóság 2015-től ellenőrzi és szankcionálja a kötelezettség teljesítését, illetve annak elmulasztását.

A horvát adóhatóság tájékoztatása szerint a személyszállítási szolgáltatások nyújtásának helyszíne az utazás helyszíne, a megtett távolságra vonatkozóan. Azok a külföldi adófizetők, akik rendszeresen vagy ideiglenes jelleggel külföldi vagy belföldi utasok számára közúti személyszállítási szolgáltatást nyújtanak autóbusszal, minibusszal, mikrobusszal vagy taxival, kötelesek az említett személyszállítási szolgáltatások nyújtása előtt áfa-nyilvántartás céljából regisztrálni a Horvát Köztársaságban.

A NiT Hungary autóbuszos személyszállító tagjai a horvátországi áfa-regisztrációs és áfa-bevallási kötelezettségről a honlap Szolgáltatások menüpontja alatt a Komplex ügyviteli szolgáltatások almenüben olvashatnak tájékoztatást.

(forrás: NiT Hungary)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk