hirdetés

Luxusapartmanokat épít az Aria tulaja a belvárosban

Henry Kallan magyar származású New York-i ingatlanmágnás szerint van még kereslet a prémium szegmensben. Az Aria melletti épületet alakítják át luxusapartmanokká a Napi.hu szerint.

hirdetés

 Fittyet hányva a budapesti szálloda-túlkínálatra új luxushotelt épít Henry Kallan magyar származású New York-i ingatlanmágnás. Bár a Belvárosban kéttucatnyi új szálloda épül, lesz helye a piacon egy új, igazi prémium szállodának - mondta a befektető a Napi.hu-nak adott interjúban.

Szerinte luxusigényeket kielégítő szállodából továbbra is hiány van, ráadásul nem csak a szobaszám kevés, de a kínálat is egysíkú - olyan apartmanokat, amelyben családok is elférnek, ráadásul hosszabb időre is, nehezen találni. Orosz és közel-keleti vendégei évek óta mondják, hogy szívesen jönnének akár hosszabb időre is Budapestre, ha lennének olyan nagy apartmanok, amelyekhez nívós szolgáltatások járulnak.

Az Aria mellett lévő épületben a tervek szerint 23 darab, 70-200 négyzetméteres nagyság közötti, több hálószobás, a legkényesebb igényeket is kielégítő apartmant alakítanának ki, gondolva arra, hogy a nagy családok együtt tudjanak időzni akár heteken vagy hónapokon át a magyar fővárosban. Kallan elmondása szerint a négy éve működő, 53 szobás Aria hotel átlagos éves töltöttsége nyolcvan százalék felett van, a szobák átlagára pedig éves szintem 350 euró éjszakánként - ez az új hotel belépésével 550 euróra nőhet. Az új Aria Residencesben ugyanis egy apartmant 700-1000 euró közti áron kínálnának majd.

Úgy tapasztalják, hogy erre ilyen áron is bőven van kereslet. Az új épületre eddig 10 millió eurót költöttek, az októberben induló építkezés végén 20-25 millió eurót tesz ki majd a végszámla.

Az üzletember szerint a jó szolgáltatás mindig eladható, még válságos időkben is. Ez a speciális vendégkör pedig meg tudja fizetni a viszonylag magas árat is.

Ennek ellenére bevezetnek egy új üzleti modellt is. Ha egy vendég például hetekre vagy hónapokra veszi ki a szobát, és ez idő alatt napokra vagy akár hetekre el kell utaznia Budapestről, akkor személyes holmiját igény esetén tárolják és a "kieső" időt is hasznosítani tudja, mert apartmanját addig kiadják, és az így nyert bevétel egy részét a számláján jóváírják. Kallan megemlítette azt is, hogy bár eddig nem jutott dűlőre a pozsonyi döntéshozókkal, nem tett le arról, hogy az Ipolyság területén nyisson egy luxushotelt.

Karrierív

Az ötéves koráig csak magyarul beszélt az Ipolyságban született Henry Kallan. Az egykori Csehszlovákiát 1968-ban hagyta el - akkor 21 éves volt. Profi focista karrierjét Ausztriában folytathatta volna, de ehelyett inkább Amerikába vándorolt ki. Éttermi kisegítőként kezdett dolgozni, de hét év elteltével szállodaigazgató lett. Létrehozta a Library Hotel láncot amelyhez hét szálloda tartozik. A hotelek különlegessége az volt, hogy egy 7000 kötetes könyvtárat rendeztek be minden egységben. Az Aria hotel a zene, az operaművészet tematikájára épül.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai