hirdetés
hirdetés

Ma ne induljon vonattal Ausztriába!

A sikertelen bértárgyalások miatt november 28-án hétfőn országos vasutassztrájk kezdődik Ausztriában, amely az infrastruktúra üzemeltetésen keresztül valamennyi vasúttársaságot, így az állami ÖBB-mellett a Westbahn magánvasút és az elővárosi S-Bahn járatait is érinti.

hirdetés

A gyakorlatban ez közel 5000 vasúti járat kiesését jelenti a hét első munkanapján, amely mind az elővárosi, mind pedig a nemzetközi forgalomra jelentős hatást gyakorol. A sztrájkkal kapcsolatos tudnivalók az ÖBB nyitóoldalán is "sztrájkfigyelmeztetés" keretében ITT olvashatóak. Ebben kérik az utasokat, hogy indulásuk előtt feltétlen tájékozódjanak - írja a GD Consulting.

Depositphotos
Depositphotos

Az ÖBB (osztrák vasúttársaság) vasárnapi közleményében arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hétfőn 0-tól 24 óráig teljes hálózatán szünetelni fog a vonatközlekedés, pótlóbuszokat sem szerveznek. Közölték: a MÁV-START magyar-osztrák viszonylatú és azon túlmenően közlekedő nemzetközi vonatai az eredeti menetrendjük szerint, de csak Hegyeshalom, illetve Szentgotthárd határállomásokig közlekednek és onnan indulnak vissza Budapestre. A Hegyeshalom állomáson át közlekedő bécsi elővárosi vonatok osztrák területen nem közlekednek, az EuRegio vonatok ezért csak Győr és Hegyeshalom között járnak. A Hegyeshalomból induló bécsi elővárosi vonatok is a teljes útvonalukon kimaradnak a menetrendből. A Mávinform azt javasolja az Ausztria felé, illetve az onnan utazóknak, hogy tájékozódjanak az ÖBB és a MÁV utastájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk