Elindultak az újgenerációs nightjetek

Elindultak az újgenerációs nightjetek 

Az ÖBB első új éjszakai kocsijai a Bécs–Innsbruck–Hamburg és a Berlin–Brüsszel–Párizs útvonalakon közlekednek a menetrendváltástól. 2024 végére már tizenhárom szerelvény forog majd.
Óriási vasúti fejlesztést jelentettek be Ausztriában

Óriási vasúti fejlesztést jelentettek be Ausztriában 

Jelenlegi árfolyamon 8000 milliárd forintnak megfelelő összeget (21 milliárd eurót) tervez az osztrák állam vasúti fejlesztésekre költeni 2024 és 2029 között.
ÖBB 2024 - új menetrend a szomszédban is

ÖBB 2024 - új menetrend a szomszédban is 

Idén is október harmadik hetében tartotta következő évi menetrendjét bemutató sajtókonferenciáját az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB), ezzel egyidejűleg feltöltésre kerül a menetrend az elektronikus adatbázisba és elérhető a jegyvásárlás is.
Ha Ausztria felé indul vonattal, ennek a hírnek nem fog örülni

Ha Ausztria felé indul vonattal, ennek a hírnek nem fog örülni 

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) bejelentése szerint decemberig maradnak levágva a magyar vonatok a nyugat-európai hálózatokról. Miközben az érintett magyar vonal-felújítási munkálatok is folytatódnak és további fennakadásokat okoznak.
Ausztria akkumulátoros vonatokat vásárol

Ausztria akkumulátoros vonatokat vásárol 

Komolyan gondolja a karbonsemleges vasút megvalósítását az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB): nulla károsanyag-kibocsátású, villamos-akkumulátoros hibridüzemű motorvonatokat vásárolnak a svájci Stadlertől.
Rekord bevétel és utasforgalom az ÖBB-nél

Rekord bevétel és utasforgalom az ÖBB-nél 

A 42.600 főt foglalkoztató Osztrák Szövetségi Vasúttársaság (ÖBB) az előző évekhez képest jelentősen növelni tudta nyereségét. A kiemelkedő eredmény oka a személyszállítási üzletág felfutása.
Ezt hozta a téli vasúti menetrend Ausztriában

Ezt hozta a téli vasúti menetrend Ausztriában 

A december 11-én életbe lépett új vasúti menetrend számos újdonságot tartalmaz az osztrák szövetségi államvasút, - az ÖBB - esetében is - írja a GD Consulting. 
Ma ne induljon vonattal Ausztriába!

Ma ne induljon vonattal Ausztriába! 

A sikertelen bértárgyalások miatt november 28-án hétfőn országos vasutassztrájk kezdődik Ausztriában, amely az infrastruktúra üzemeltetésen keresztül valamennyi vasúttársaságot, így az állami ÖBB-mellett a Westbahn magánvasút és az elővárosi S-Bahn járatait is érinti.
Spórolásba kezdett az osztrák állami vasúttársaság is

Spórolásba kezdett az osztrák állami vasúttársaság is 

A szövetségi osztrák államvasút magán kezdi a spórolást, olvasható az osztrák hírügynökség friss közleményében.
Új korszak az éjszakai vonatozásban

Új korszak az éjszakai vonatozásban 

A Bécs Simmering kerületében található Siemens járműszerelő üzemben nagyszabású rendezvény keretében mutatták be az újgenerációs Nightjet vonattípus mintaszerelvényét - írja a GD Consulting.

Minden idők legnagyobb infrastruktúra fejlesztése az ÖBB-nél 

2021-2026 között 17,5 milliárd eurónyi beruházás várható az osztrák államvasutak háza táján. Újdonság idén a társaság hálózatában a Bécs-Amszterdam és Bécs-Párizs járatok.

Ausztria felfüggesztette a személyvonat-forgalmat Olaszországgal 

Ausztria felfüggesztette a személyvonat-forgalmat Olaszországgal - közölte az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) szóvivője.  

Felpezsdíti az európai vonatközlekedést a repülési szégyen 

Ismét közvetlen éjszakai vonatközlekedés indul Brüsszel és Európa több nagyvárosa között. Tizenhat év után a belga fővárosba tartó első nemzetközi éjszakai szerelvény Bécsből indul vasárnap este - közölte a helyi sajtó vasárnap.

Fejlesztésekről tárgyaltak az osztrák és a magyar vasúttársaságok felsővezetői 

A szolgáltatási színvonal további fejlesztéséről és az együttműködés még hatékonyabbá tételéről egyeztettek az osztrák és a magyar vasúttársaságok vezetői.

Így reagált az osztrák vasút a magyar győzelemre 

A keddi 2-0-ás magyar győzelem mellett az osztrák vasúttársaság (ÖBB) sem ment el szó nélkül. Kimaxolta a sztreotípiákat, de közben az üzenet is átment. 

Egyéni fogyasztásmérőt kapnak az osztrák mozdonyok 

A MÁV Zrt. és az ÖBB Infrastruktur AG. képviselői csütörtökön írták alá az adatcseréről szóló megállapodást, amellyel Magyarországon is lehetővé válik az osztrák villamos mozdonyok fogyasztásának mérés alapú elszámolása. A régióban hazánkban mérhető először ily módon a pontos vontatási energiafogyasztás - tudtuk meg pénteken a MÁV-tól.

Újraindulnak a vonatok Ausztria és Magyarország között 

Péntektől visszaáll a vonatközlekedés Ausztria és Magyarország között - közölte az osztrák vasúttársaság (ÖBB) csütörtökön. 

Egész hétvégén nem jár az osztrák vasúttársaság Bécs-Budapest járata 

Egész hétvégén nem indulnak vonatok Bécsből Magyarországra - közölte az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szóvivője pénteken.

Leállította Bécs-Budapest járatait az osztrák vasúttársaság 

Túlterheltsége miatt átmenetileg nem indít vonatokat Bécsből Budapestre az osztrák vasúttársaság (ÖBB) csütörtöktől.

Új teherpályaudvar épül Bécs határában 

Várhatóan 2017-re készül el Bécs új vasúti logisztikai terminálja, amely több belvárosi teherpályaudvart is kivált. A 300 millió eurós beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken majd a vasúti teherforgalom az osztrák fővárosban.

Budapest válóok lett az osztrákoknál 

A Magyar Turizmus Zrt. osztrák piacon folytatott téli Budapest kampányát követően kezdett intenzív média-aktivitásba az Osztrák Államvasút (ÖBB: www.oebb.at), amely humoros elemekkel tűzdelt reklámokon keresztül hirdeti, hogy Budapest Ausztriából vonattal most könnyebben elérhetőbb mint valaha.

Közös karbantartó vállalatot alapít a MÁV és az ÖBB 

A MÁV-GÉPÉSZET Zrt. és az ÖBB TS GmbH (az Osztrák Vasút karbantartó vállalata) 2011. december 14-én aláírta egy közösen alapítandó vállalat társasági szerződését. 

Stratégiai együttműködést kötött a MÁV és az ÖBB 

Több hónapos, alapos előkészítő munkát követően, eredményesen zárult a MÁV Csoport és az ÖBB Holding AG, azaz az osztrák szövetségi vasutak közötti tárgyalás sorozat. Ennek eredményeként a két társaság vezetője – Szarvas Ferenc, a MÁV elnök-vezérigazgatója és Christian Kern, az osztrák állami vasúttársaság vezetője –, olyan hosszú távra szóló megállapodást írt alá, amely az elkövetkező évekre vonatkozóan kijelöli a vállalatcsoportok együttműködési területeit - közölte a Turizmus Online-nal a vasúttársaság.

Vége a sulinak, itt a Sommerticket 

Az osztrák vasút „Sommerticket” ajánlatával 2011-ben is biztosítja a korlátlan számú utazási lehetőséget a 20, illetve 26 év alatti fiataloknak július 2-ától szeptember 11-éig Ausztriában, az Osztrák Szövetségi Vasutak valamennyi vonalán.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!