hirdetés
hirdetés

Milyen hely most Szlovénia?

A táj gyönyörű, az emberek kedvesek, minden nagyon jó és szép, mindennel meg vagyunk elégedve.

hirdetés

De miért tartanak a szlovénok ott, ahol? Valami nagy titok van e mögött? Ezúttal erre kereste a választ társlapunk, a Privárbankár Világjáró rovata, Litván Dániel személyes tapasztalatai alapján.

depositphotos.com
depositphotos.com

Íme, a hazai viszonyokkal való összehasonlítás alapjául szolgáló, konkrét helyek és szolgáltatástok, melyek  meglepően jók Szlovéniában:

- A Maribor külvárosában található Betnava kalandparkban a gyerekek kortól függően 9 vagy 15 euróért, a felnőttek 18 euróért korlátlan ideig mászkálhatnak a nekik alkalmas pályákon, a személyzet csak akkor kerül elő, ha segíteni kell valakinek.

- A Logár-völgy (Logarska dolina) minden túlzás nélkül az egyik legszebb hely, ahol valaha jártam. Lenyűgöző, hogy az osztrák Alpoknál kicsit esősebb és melegebb hegyeken milyen magasságig felmegy a dús, zöld aljnövényzet, a photoshopoltnak tűnően zöld fű itt is megvan, de vadvirágok, a fák alatt jókora páfrányok, az utolsó kis sziklapárkányon is megkapaszkodó jókora fák teszik még változatosabbá a látványt.

- A Solcava panorámaút, ami egy 37 kilométeres útszakasz, ahonnan valóban lenyűgöző panoráma nyílik a környékre. Ez önmagában nem hozna külön bevételt az itt lakóknak, viszont az úton a számos kiépített kis kilátó és pihenőhely, a megállókból elérhető természeti látványosságok mellett több kis gazdaság is található.

- A több helyen is kirakott, hűtött automaták voltak, amelyekből a helyi termékeket azonnal, akár bankkártyával meg lehetett venni.

Elolvasom a teljes cikket >>

 

(forrás: Privátbankár)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk