Pozsonyi Kifli, pivóbár, ékes magyar szó és határok nélküli nyugalom

Pozsonyi Kifli, pivóbár, ékes magyar szó és határok nélküli nyugalom 

Napsütéses, kora tavaszi napokon látogattunk el a Magyar Királyság egykori fővárosába, egyben a világ legfiatalabb fővárosába. És milyen jól tettük! Laptársunk, a Privátbankár.hu Világjáró rovatában ezúttal Pozsonyt mutattuk be.
Mercedes-múzeum és igazi sváb konyha - felfedeztük Németország egyik legélhetőbb nagyvárosát

Mercedes-múzeum és igazi sváb konyha - felfedeztük Németország egyik legélhetőbb nagyvárosát 

Béke, nyugalom, tiszta utcák, rendezett terek, hatalmas parkok, halálpontos tömegközlekedés – ilyen manapság az egyik legélhetőbbnek tartott német nagyváros, Stuttgart.
Kávézás a világ végén - Montevideóból jelentjük 2.

Kávézás a világ végén - Montevideóból jelentjük 2. 

Montevideói kávézókban ücsörögni klassz dolog, még akkor is, ha nincs barna kenyér, a pincér pedig eltéveszti a rendelést.
Télből a nyárba: Montevideóból jelentjük

Télből a nyárba: Montevideóból jelentjük 

Belecsöppenni a dél-amerikai nyárba a kelet-közép-európai télből - igazi dimenzióváltás.
A megtörhetetlen New York: barangolás a felhőkarcolók között

A megtörhetetlen New York: barangolás a felhőkarcolók között 

New York az örök szerelem, amely idén ősszel is a legszebb arcát mutatta a turisták felé. Laptársunk, a Privátbankár Világjáró rovata ismét visszatért az Egyesült Államokba.
Hosszú hétvégén Horvátország Velencéjében

Hosszú hétvégén Horvátország Velencéjében 

Digitális detox – ez volt a terv. Se telefon, se tévé, se laptop, négy napot csak kibírunk mindenféle okoseszköz nélkül. Miniszabin jártunk Horvátországban az őszutón, ráadásul még a tenger sem hűlt le, így minden nap jöhetett a fürdőzés is. Az erről szóló írás laptársunk, a Privátbankár.hu oldalán jelent meg.
Wroclaw, Szilézia sokarcú fővárosa

Wroclaw, Szilézia sokarcú fővárosa 

Ha már sokszor jártunk Krakkóban, Varsó nagyvárosi hangulatára pedig nem vágyunk, akkor érdekes, értékes és szórakoztató célpont lehet Szilézia történelmi fővárosa. Wroclawot egy útikönyv, talán kissé elfogultan, a legizgalmasabb lengyel városként jellemzi.
Tirol titkos világa

Tirol titkos világa 

A jódlis-hüttés Tirol havas hegyei között megbújik egy furcsa kristályvilág, ahol az Óriás őrzi a Csodakamrákat.
Svédország vízi kapuja

Svédország vízi kapuja 

Bájos kávézók, kikötő, kilátó, kézműves butikok, múzeumok – és persze a fő jelszó, a lagom. Ami annyit tesz: éppen elég, nem kell több a boldogsághoz.
Szeptemberi barangolás Friuliban

Szeptemberi barangolás Friuliban  

A szlovén és osztrák határ melletti Friuli-Venezia Giulia az egyik legkisebb olasz tartomány, de változatossága rabul ejtő. Tengerpart, gazdag kulturális örökség és megmászni való hegyek, szurdokok sora. Akár bringával is.

Szecessziós kastélyok, Európa legmagasabb tornya, Zeppelin-hangárok 

De mindenekelőtt őszi színekben pompázó erdők, Laima Vajkule – és persze Eisenstein. Lettországban kalandozott laptársunk, a Privátbankár.hu Világjáró rovata.

Milyen hely most Szlovénia? 

A táj gyönyörű, az emberek kedvesek, minden nagyon jó és szép, mindennel meg vagyunk elégedve.

A dán, aki gyalog járta be a világot 

A kalandor 2013. október 10-én hagyta el szülőhazáját, hogy elinduljon egy négyéves világkörüli utazásra - ami végül közel 10 évig tartott.

Spanyol mének, tüzes borok, fehér városok 

Napfény és tenger, isteni vörösborok és vágtató paripák, szent kegyhelyek és fehérre meszelt házak – laptársunk, a Privátbankár.hu Világjáró rovatának e heti állomása: Andalúzia.

Egy elragadó kisváros a Kvarner-öbölben: Novi Vinodolski 

Pár évtizeddel ezelőtt még fél nap volt eljutni a „jugó” tengerpartra, ez ma már autópályán megoldható lenne öt és fél óra alatt is. Társlapunk, a Privátbankár Világjáró rovatának cikke azonban arról számol be, hogy különféle útfelújítások, illetve ismeretlen okból eredő forgalmi dugók miatt néha még most is tíz órába telik a lejutás.

A hely, ami nem csak a Machu Picchuról szól 

Peruról a legtöbbeknek a Machu Picchu jut az eszébe, teljes joggal, hiszen elképesztő, a világ egyik csodájaként emlegetik, és sok ember bakancslistáján is szerepel. Esetleg még eszükbe jutnak a Nasca-vonalak vagy a Titicaca-tó, de az már nem feltétlenül mindenkinek.

Szabadság Harangja, Függetlenségi Nyilatkozat aláírásának helyszíne 

Mégis milyen volt egy amerikai nemzeti ünnep Donald Trump korszakában? Laptársunk, a Privátbankár.hu Világjáró rovatában ezúttal egy különleges amerikai utazást idézett fel, a július negyedikei nemzeti ünnep alkalmából.

Hova induljunk idén nyáron? 

Top 10 izgalmas úti cél szerte a világban. Laptársunk, a Privátbankár.hu Világjáró rovata egy korántsem szokványos utazási toplistát állított össze a nyaralást tervezőknek.

Ezek a világ legkülönlegesebb múzeumai 

Bécsben testközelből szemlélhetjük a talajban zajló életet, Bordeaux-ban szó szerint beléphetünk a festményekbe, Zágrábban köldökszöszöket nézegetve merenghetünk el az emberi kapcsolatok tartósságán vagy mulandóságán. Laptársunk a Privátbankár Világjáró rovata ezúttal nem mindennapi múzeumokba látogatott el.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!