hirdetés
hirdetés

Országosan Lipótváros, vidéken Hévíz volt a legjobb 2019-ben

A főváros 5., 7. és 6. kerületében működő kereskedelmi szálláshelyek bonyolították a legnagyobb vendégéjszaka forgalmat 2019-ben is. A vidéki települések közül Hévíz stabilan tartja országos 4. helyét, és a TOP30-as lista további helyein is csak kisebb változások történtek - írja a Balatontipp.hu a KSH adatai alapján.

hirdetés

Mint arról a Turizmus Online is beszámolt, 2019-ben a turisták összesen 31 millió 261 ezer éjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, ami 0,8 százalékkal haladja meg a 2018-as eredményt.

A Top 10-es listában nem volt változás az elmúlt évhez képest, sorrendben Budapest 5., 7., 6. kerülete, Hévíz, Hajdúszoboszló, a főváros 8., 9. kerülete, Balatonfüred, Bük és Siófok vonzza a legtöbb turistát.

Az összes turistát nézve továbbra is Hévíz és a hozzá szervesen kapcsolódó Cserszegtomaj marasztalja legtovább a vendégeket, átlagosan 4,3 éjszakán át, ami Hévíz esetében egy évvel korábban 4,6 éjszaka volt. A belföldi vendégek átlagos tartózkodási ideje a 2018-as 3,4-ről 3,3-ra, a külföldieké 5,8-ról 5,5-re csökkent 2019-ben, így csak megnövelt vendégszámmal érhették el a tavalyinál 0,8%-al magasabb éjszakaszámot.

A fővárosban a hazai vendégek átlagos tartózkodási ideje 2 éjszakáról 1,9-re csökkent, a külföldiek változatlanul átlagosan 2,4 éjszakát töltenek el Budapesten. Kerületként mindkét vendégkörnél 1,7 és 2,8 között szóródik az átlagos tartózkodási idő.

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk